Värmen?

Varifrån kommer all värme ute? Trodde jag skulle svettas ihjäl i stallet idag! Nisse låg och sov i regntäcket, som jag kände mig tvungen att ta av. Elak som jag är så väckte jag han och tog avb täcket, men det såg ut som att han gick med på den dealen. Flyttade vattenbaljan också, han gick direkt fram och skulle dricka, trodde jag, men det visade sig att han bara ville tugga på kanterna.. Han är ju som bekant inte riktigt som alla andra ;)

Ska vika ihop lite tvätt nu och ta tag i garderobsrensningen nu, som jag har sagt att jag ska göra i flera dar men inte orkat ta tag i.

Hej!


Valborgsmässoafton!

Någon mer än jag som har lite problem med att förstå att det faktsikt är 1 maj imorron? Tiden går så fruktansvärt fort nu för tiden! Nu har det gått och blivit 22 dagar tills jag fyller år också, det är sjukt. Undra om jag kommer känna mig vuxen då?

Haha! Vilken lirare dom berättar om just nu på Rix MorronZoo. En duv-jägare, ett väldigt målande mejl dom läser upp. Herregud, skrattar för mig själv här vid vårat köksbord.Väldigt mysigt att sitta här vid fönstret och kika ut över gården och alla andra hyreshus. Strax ska jag gå ner och fixa tvätten, Sebbe va ner vid 7 och la i första omgången, vilken imponerade lite på mig. :p Vi har en hel del att tvätta idag, är dags att tvätta alla vinterkläder och lägga undan dom. Det känns inte riktigt som att de behövs längre, hörde på radion att temperaturen ska upp i 17 grader idag!

Ska dra mig mot stallet när jag har fixat tvätten, lika bra att få det bortgjort nu när jag ändå är vaken. Blir tyvärr att gå in tidigt idag för Nisse, om inte Kalle är på benen för att ta in honom. Vi ska åka till Ersmark och grilla med Jenny och Patrik ikväll, så man vill väl försöka ta sig iväg hyffsat tidigt iallafall. Får se vad det blir för mat ikväll, ska iväg och handla litegrann innan också..

Jag har börjat gilla Rix fm nu, dom har äntligen börjat spela takida ordentligt! Låten är så fruktansvärt bra, en riktig måbralåt, som väcker en jäkla massa fina minnen. Får en riktig måbrakänsla i magen varje gång jag hör den, få låtar som är så pass "påverkande".  

Nej, nu är det dags att knalla ner till tvättstugan. Hej så länge!







Världens bästa..

en promenad med sebbe och nisse resulterade i en massa bilder! Kändes som att det började bli dags att ta lite bilder på Nisse nu. Har inte tagit en enda bild sen i somras tror jag och som ni ser så ser han ju nästan likadan ut fortfarande.. :p 


      image34
    

Älskade häst..

Tog mig i kragen och klev upp i lagom tid idag för att fara till stallet strax före 9 i morse. Som jag skrev igår (tror jag) så skulle Micke kolla igenom Nisse för att se vad som är fel på honom. Nästan det första han sa var; Anette, kolla här, och så visade han mig hur bogarna såg ut. Så hemskt! Nisse måste ha jätteont i sitt högra framben så sne som han var! Fick höra att det var bra att jag hade upptäckt att något var fel på hästen så snabbt, annars hade han börjat dra upp bogbladet och stelna i musklerna, vilket han inte hade hunnit göra riktigt än. Eller jo, bogbladet låg ju inte som det skulle men det är inte musklerna som håller kvar det, utan det är sättet Nisse står på som gör att det åker upp. Sen var det samma problem i ryggen som tidigare, en kota ligger fel i ländryggen (tidigare var det tre stycken som låg fel), och han har en inflammation i höger höftled. Kotan var otroligt hemsk att kolla på, Nisse hade så ont så han nästan la sig ner, gav i från sig ljud för att det gjorde ont och samtidigt försökte han hugga tag i Micke för att få han att sluta va och känna på benet. Så ingen start på fredag, blir raka vägen till kliniken på måndag istället för att lysa med ultraljud och kolla vad som är fel...

Nu står han inne för att han inte ska vara o springa i hagen med Mascarac, funderar på om man ska bygga nån slags avgränsning mellan deras hagar så Nisse inte springer och belastar benet i onödan. Det skär verkligen i hjärtat när man får veta att det är något som är fel med sin lilla kompis. Jag har ju misstänkt att nått är fel, men när man verkligen får veta att det är något som inte är som det ska så blir det mycket tyngre, även fast man gått runt och ställt in sig på att det är nått fel. Det slår aldrig fel!

Svårt att veta vad som kommer hända med Nisse också, ska han säljas eller kommer han gå till slakt? På Kalle lät det som att det blir slakt om han har gått sönder igen, men så länge han får ta det lugnt så skulle han ju kunna trivas bra med att få komma till någon som bara vill ha en kompis att ta hand om. Micke sa att han är ju världens snällaste häst, så länge han inte har ont, då kommer hornen fram och man ser verkligen i ögonen att han skulle göra allt för att få det att sluta göra ont..


261804-21

Älskade häst, hur ska detta gå?


Livet på 25 kvadrat..

Det ryms fruktansvärt mycket skit på 25 kvadrat har jag kommit fram till de senaste dagarna. Antalet dagar till vi flyttar blir bara färre och färre, vilket känns otroligt skönt, samtidigt som det känns fruktansvärt jobbigt. Bara tanken på att dra fram allting ur garderoberna, köksskåpen, skafferiet, kylskåpet badrummet och hallen och packa ner i kartonger som ska färdas ungefär 10 minuter i bil för att sedan packas upp igen känns väldigt betungande. Jag har dock tänkt va lite smartare än min vän linda som har väntat med att göra allt tills nu, och dom flyttar på fredag.

Tänkte ta mig i kragen och städa ur minst en garderob ikväll, när jag ändå är ensam hemma, har bara hästen att ta hand om ikväll, och det är ju gjort på 30 minuter. Jag insåg här om dagen att det finns otroligt mycket skit i alla garderober som man ändå inte använder och skulle kunna antingen slänga, eller skänka bort till någon lite mer behövande människa. Jag tror jag ska satsa på det senaste så länge kläderna är hela och rena! Göra en god gärning!

Igårkväll blev det grillning hemma hos mor och far! Jag fick ett il på eftermiddagen och blev så fruktansvärt sugen på grillat och grillspett, så ett samtal senare var det bestämt att vi skulle åka hem till ersmark och äta gomat! Och satan så gott det var! Mätt och belåten for vi hem efter Sanningens ögonblick. Trevligt trevligt!

Och idag var det snabbjobb med nisse som stog på schemat, och det vettetusan hur detta kommer sluta. På Krister lät det nästan som att det är dags att ge upp. Och det känns ju inte alltför kul nu när man har kämpat i 1,5 år, och äntligen fått hästen haltfri. Han såg inte alls nå bra ut i jobbet, väldigt seg och rörde sig inte lika lätt som han har gjort tidigare iår, det såg nästan ut som det har gjort tidigare år, symaskinsframben och väldigt tungt steg. Men vem vet, han kan ha haft en dålig dag också? Nämnde för Kalle att man kanske ska ta ut han i loppet på fredag och sen bestämma sig efter det om det är värt att fortsätta kämpa vidare, eller om det kanske är dags att förnya sig? Nisse förtjänar ett värdigt slut på livet som travhäst också, han ska inte behöva gå sönder en tredje gång innan Kalle bestämmer sig för att ge upp. Kanske ska sluta nu när det har gått så bra på sistone, och ge hästen en ärlig chans som ridhäst istället för att ta livet av hästen?

Ibland är det inte roligt att hålla på med hästar! Men vi får se hur det går på fredag först, sen är det dags att bestämma sig! Nu ska jag iväg och ge han mat och lite kärlek, än så länge är han ju fortfarande på benen! Ciao!


Reservdelsbil..

Käre köpare, ta hand om han väl!
http://www.blocket.se/vi/16144182.htm?ca=2_s

Det är med sorg i hjärtat som peggan ska säljas. Jag ska nu skiljas från min trogne följeslagare sedan 6 år, känns lite bittert faktiskt, men vad ska man göra när det har strulat i snart 1,5 år? Kostar bara en massa pengar hela tiden..

Min pärla..

Söndag.

Ja herregud vilken seg dag! Jag är helt slut i huvet idag. Blev en härlig dag i solen igår med nära och kära. Vi kom i alldeles perfekt tid till banan, när vi gick från parkeringen mot entren hade bilkön vuxit så mycket så man inte såg slutet av kön! Snacka om tajming! Vi fick oss en bra plats, precis till höger om vinnarcirkeln, så vi hade ganska bra överblick på värmningarna. Folk anslöt sig en efter en till vår lilla hörna, bland annat dannes farbror, tror jag det var, sen kom också vickan och elin, och efter ett tag kom även linn och satt med oss ett tag. I toakön sprang jag även på en annan elin som jag inte sett på länge, vilket va väldigt trevligt!

Efter ett tag i solen så försvann den bakom läktaren och vi satt mest och frös, och vårt V75system sprack i första omgången, sen även 2a och 3e loppet så vi bestämde oss för att bege oss hemåt efter att Guldbjörken hade gått i mål. Kul att en gammal umebo vann, men det gjorde att vi fick in ett 4e misslyckande i systemet.. Men det va iallafall kul att sitta och kolla i programmet.

Sen åkte vi ut till holmsund och hälsade på sebbes mor och far som var ute i deras sommarstuga. Jätttemysigt ställe, god mat och massa mys efter maten i värmen.

Ikväll vankas Sanningens ögonblick på kanal 5. Väldigt "roligt" program", jag känner med dom som sitter i stolen, vissa frågor är så fruktansvärt pinsamma och kan verkligen förstöra för de som sitter där. Undrar om det verkligen är värt allt som dom kanske måste förklara och gå igenom efter programmet?

Nu borde jag hoppa in i duschen och hjälpa sebbe att städa, vilket han har en sk paus ifrån nu när han sitter här vid datorn med mig :p

CIao!

V75!

V75 idag på umåker! Och av någon underlig anledning så är det alltid skinande sol denna dag i umeå. Men det ska man ju absolut inte klaga på! Blir så mycket roligare med sol och värme. Denna årsupplaga av V75 blir nog intressant också, känns inte riktigt som att det är samma klass på hästarna som för några år sedan, eller dom är ju fortfarande riktigt bra, men det va större namn på hästarna tidigare, men det ska bli spännande ändå!

Klev upp vid 7 och åkte till stallet och släppte ut dom fyra djuren och fixade och donade med allt som hör till, tog mig ungefär 45 minuter att göra iordning till tre hästar och fara hem. Effektivt?

Nu sitter jag mest bara och fördriver tid tills danne kommer hit så vi kan fara iväg bort mot travet. men först ska jag och sebbe till okq8 och försöka hitta några solglasögon till "han". Jag hittade ju mina igår, så jag är asnöjd. 79 kr på rusta, haha! Låter ju underbart att köpa solglasögon på rusta..

Nu ska vi tydligen fara... Ciao!


Curly sue..

- Takida

Jag måste börja lyssna på Takida igen.

Jobb, jobb, jobb

Har varit på jobbet två gånger idag och jobbat, och det känns verkligen i ryggen! Det värker fruktansvärt mycket just nu!

Men nog om det, ingen vill läsa en massa klagande! Nu har jag och sebbe iallafall bestämt oss för vad vi ska göra med lite pengar vi får tillbaks på skatten. Ny tv och en finfin tvbänk blir det, förhoppningsvis får vi pengarna ganska snart efter att vi har flyttat också så man slipper leva med en skrot-tv hur länge som helst! :p Så det blir nog bra, hoppas jag.

Jag känner att jag verkligen itne orkar skriva egentligen, men ibland måste man nästan bara för att det ska uppdateras så ofta som möjligt.. :p nisse va inte alls fin i benet i morse, ujuj, han såg ut som han gjorde när han va dålig i höstas, men tyvärr så vill ju inte kalle inse det så nu är det verkligen bara att hålla tummarna på att det berodde på att han inte va lindad i natt! Snörde iallafall på lindorna innan jag släppte ut honom så det inte skulle förvärras av att han sprang fram och tillbaks! Bara att hålla tummarna nu!

Har utsläpp i helgen också. DRYGT. jag orkar inte egentligen, men jag får ju lite extra pengar för det så det är det värt. Lite jobbigt att göra allt åt tre av fyra hästar bara, mocka, mat och allt sånt. Men som sagt, är bara att gilla läget! :p

Well, tänkte hoppa in i duschen nu så jag inte luktar strips när älsklingen kommer hem :)
Ciao mina vänner!

Onsdag

En dag i skolan är avklarad, ligger nu hemma i sängen och är helt slut i både huvud och kropp. Det bränner till under ögonlocken när jag blundar, sjuukt trött! Fick till och med låna en bil. en go volvo 240,  av urban i stallet nu över helgen  då min egen har gått sönder och jag ska ta hand om hans hästar nu i helgen. Känns skönt att slippa cykla dit tidigt på morgonen. Jag är ju inte direkt klarast i huvudet den tiden på dygnet ;)

Hade betygssnack i skolan idag och jag som alltid är van att få höra att "ja, det går väl bra för dig, du ligger ju inte efter och gör det du ska..", fick idag höra jättemycket positivt och att jag har gjort det jättebra som läst ikapp de andra och dessutom fått VG i t vå av kurserna och MVG i den tredje. Känner mig faktiskt väldigt nöjd med dessa resultat! Men jag tror inte att det blir så mycket plugg nu ikväll, ska nog lägga mig ner och läsa en bok som handlar om dödshjälp och allt runt i kring det. Hoppas den är lika bra som den verkar vara!

Jag har annars världens bästa pojkvän som har fixat tvätten och diskat klart det jag inte orkade diska idag! Ska ta och vara duktig och plocka undan tvätten som ligger så fint ihopvikt på sängkanten och plocka bort disken från diskbänken, lite nytta måste man ju faktiskt göra ibland!

Tidigare ikväll var vi förbi hos sara som vi ska hyra lägenheten av, och kollade igenom lite papper och lite sånna grejer. Hälsade på katten elvis igen, han verkar störtskön den katten! Så det blir nog bra med lite djursällskap i lägenheten också :)

Passade på att lyxa till det med att beställa två tröjor idag, hoppas dom passar och är lika fina som på bilderna! Kände att det var dags att börja ordna lite sommarkläder nu. Det är ju ändå maj nästa vecka! Helt galet vad tiden går snabbt! Vi flyttar om en månad och sen är det ju sommar! Var förbi jobbet och hämtade schemat för maj idag också, har fått mig en hel del timmar i maj, så det blir ju bra med lite extra pengar till sommarn!

Måste försöka luska ut en praktikplats också, får se om jag tar jobbet som "praktik" istället, blir jobbigt om jag måste springa mellan jobb och praktik på dagarna, och det är nog inte så populärt om jag går ifrån praktiken 3 timmar varje "lunch". Får ta mig ett snack med min fröken på fredag och kolla så det är ok.

Känner att jag börjar piggna till nu också! Kalle ringde och frågade när jag kunde köra snabbjobb med nisse tillsammans med krister på måndag också. Så det blir ju lite spännande att köra tillsammans med honom, se vad han har att säga efteråt, om det är nån ide att starta nästa fredag ;)

Well, nu är det dags att ta och styra upp det här hemma, tvätten ska vikas och jag måste på toa! Ciao mina vänner!

New york city..

.. en sommar ska jag tillbaks!

    

Staden är saknad...

Mardrömmar?

Vad kallar man brända drömma? kakorna alltså... Sebb gjorde ett tappert försök till att baka drömmar ikväll, men det blev inget ätande av dessa, normalt så goda, kakor ikväll. Alla brändes och väntar på att få slängas just nu. Men tanken var god och jag gillar han ändå! Och vi ska nog överleva ändå..

Imorgon väntar en dag på skolan igen, två redovisningar och lite lugn och ro. Skolan är verkligen fruktansvärt avslappnande. Jag trivs otroligt bra med alla klasskompisar och lärare. Lärarnas uppgifter kan ibland bli lite väl avancerade, men bara i mängden frågor som ska besvaras, inte antalet uppgifter. Förutom jag då, som har fått några extrauppgifter eftersom jag kom in senare än alla andra.

Mitt arbete om dödshjälp är jag faktiskt riktigt nöjd över. Med lite hjälp av storasyster anna så blev det många bra funderingar och många kloka saker skrivet. Arbetet har faktiskt väckt många tankar, vad är rätt och fel och vem har rätt att bestämma över en annan människas rätt att dö eller att fortsätta leva? Jag känner iallafall att jag har blivit lite klokare efter att jag avslutat arbetet. Mest nöjd över att jag lyckades formulera mig så att andra förstod mina tankar...

Ciao!


Tisdag.. eller fredag?

Av någon konstig anledning så har jag haft fredag både idag och igår.. Har den där "åh så härligt att det är lördag imorgon"-känslan i kroppen, och det är så frustrerande när man sen kommer på sig själv med att titta i almenackan och upptäcka att det bara är tisdag än, och att lördagen är en bit bort fortfarande! Men det har varit en ganska bra tisdag iallafall, var till stallet som vanligt och körde nisse en sväng runt korta slingan, men jag hamnade stillastående utanför krister söderholms stall i säkert trettio minuter. Träffade på maria som satt och pausade i solen, så där blev jag och nisse stående ett bra tag med en massa skitsnack, som vanligt.

Kom hem och blev jätteglad över att sebbe hade städat undan i lägenheten och efter en liten stund begav det sig till ica för att inhandla lite käk inför middagen och för kommande dagar. Gudarnas vilken god mat vi gjorde till middag idag! Jag kan starkt rekommendera det vi käkade idag till den som känner sig manad att prova nånting nytt! blanda kokt penne pasta, stekt bacon, grillad kyckling, halverade körsbärstomater och riven ost i en bunke och käka! Så fruktansvärt gott! och eftersom sebbe inte äter grönsaker så fick jag knapra i mig en annanassallad till också, hur gott som helst!

Och vädret är fortfarande helt underbart nu ju! Det är så mysigt att gå på promenader hand i hand med älsklingen och bara prata om allt och inget tillsammans! Man blir verkligen lite extra jättekär nu när det är så fint ute. och nu har jag nämnt dig också sebbe, nöjd nu? :p

Ska lägga mig och andas nu.
Ciao!

Designa din blogg..

Det gick ju bra. Efter att jag hade ändrat på texten och lagt in en klocka var jag less. Min tanke med det hela var ju faktiskt att få till en riktigt flashig blogg, men jag är nog inte rätt person att ändra på sånna inställningar, speciellt inte vid denna dator. Men jag har ju vant mig vid segheten, men den går mig på nerverna vissa dagar. Man vill bara ta en sten och råka snubbla över tröskeln och sen pricka datorn med stenen så perfekt att den aldrig mer går använda!

Denna dag har spenderats på jobbet, jag håller på lära mig grillen nu! Hittills känns det jättebra! Är väl bara de allra stressigaste köerna jag måste lära mig handskas med, för så länge det är relativt lugnt går det jättebra för mig! Ska tillbaks på torsdag och jobba över lunchen också, jobbar dock på kvällen också, så jag får spendera lite tid på stan och kika runt litegrann.

Hah, roligt mejl fick jag av mamma också. Fast jag fick det igår egentligen, jag har bara blivit lite dålig på att kolla sånt där. Pegghelvetet (min bil) har gått sönder igen.. Topplockspackningen har gått än en gång. Nu har den rullat sin sista mil, känns ju lite tråkigt att den sista biten den ska rulla är till skroten, men den förtjänar ingenting bättre just nu! Skitbil!

Aja, jag ska äta middag! Ciao!


Memories.

Snart ett år sedan linkin park besökte sverige första gången sen bandet startade. Massa kritik från tidningarna och andra medier, men jag tror inte en enda "normal"  besökare gick därifrån missnöjd, för det var ett jävla drag i globen den kvällen.Så mycket skrik och hopp och inlevelse i allt. Helt sjukt! Stämningen var det inget fel på! 



Har sett att dom ska spela på hultsfred i år. Det suger ju. Att det ligger så långt bort alltså. Hade varit värt att åka dit enbart för att kika på deras spelning. Men iår så jobbas det och jag går i skolan så det blir ingen Linkin Park-tittande i år. Får vänta till nästa gång.

Linda, var är du?

Jag är helt klar, för att fara och handla. En fredagkväll. Med linda. Haha, så tragiskt. Vi kanske ska starta en "vi som inte har nått vettigt liv"-klubb? Kanske..

Har fått reda på hur jag kommer jobba i framtiden också. ser rätt bra ut måste jag säga. Ska lära mig att stänga i slutet av maj (då precis allting annat också händer, såklart) och i juni börjar jag jobba i grillen och till hösten (28e juli, haha) börjar jag jobba varannan helg. Känns ganska lagom att bara jobba varannan helg faktiskt. Fast det blir ju 20-04passen jag får jobba, men det går ganska jämt ut då, eftersom jag jobbar in den "förlorade" tiden som jag brukar jobba på torsdagkvällar. men nog pratat om jobb. det är ju ändå fredagkväll!

Imorrn blir det en ridtur med Mikela i solen med nisse och vossan och sen en cykeltur hem till ersmark,om vädret tillåter alltså, annars tar jag bussen. Ciao!




 

Nisse är bäst! (moget, jag vet...)

Ledig dag. Underbart väder. Otroligt skönt! Klev upp vid 10 och efter några om och men så hade jag fått upp Sebbe ur sängen och var påväg mot stan. Tog oss en promenad till ultra och köpte busskort, sen gick vi en snabbis förbi Resia och kollade upp lite priser på resor till hösten.

Sen bar det iväg till stallet. Banjobb med nisse väntade. Myste ute i solen i hagen ett tag.Nisse blev heltokig och började springa runt, stannade och försökte bita mig i benet och sen en runda till i hagen, efter det så ställde han sig tillrätta med huvudet på min axel och fick sig lite massage på halsen, han verkade rätt nöjd. gnäggade efter mig när jag gick in till stallet igen för att fortsätta med det jag skulle. körde jobbet med kjell och mascarac som planerat, och det gick hur bra som helst! Nisse sprang på som ett ånglok och jag försökte bara hålla mig fast :p Skulle mana på han på upploppet, fick då en spark till svar, innan han hade bestämt sig för att öka farten. Pucko. Innan hade fått ordning på benen efter den lilla sparken så hade ju mascarac hunnit springa iväg så då nöp han i som fan. Kul att hästen är så frammåt nu! sprang 2640m, första varvet på 25, och andra på 24. Hoppas verkligen på start på fredag! Väldigt tråkigt att han inte tar sig med i loppen nu när han äntligen är riktigt fräsch.

Jag ska ta och fortsätta vara effektiv snart också. började diska och städa undan, men sen kände jag att jag skulle sätta mig och skriva lite innan jag fortsätter. Är inte så mycket att städa idag eftersom vi städa ganska nyligen :p Måste ju försöka få lite ordning här innan linda kommer på besök. Det kan ju inte se ut hur som helst när man får besök. Pappa fixade till cykeln idag också förresten. Ganska skönt att slippa en kedja som hoppar minst en gång varje gång man cyklar.. Det blir lite jobbigt i längden. Kanske tar mig en cykeltur till ersmark i morgon, jag har hört rykten om att det kanske ska grillas imorgonkväll. DÅ ska jag va med. Inviga grillsäsongen i april vore ju inte helt fel!

Nu ropar städningen på mig. Ciao!


Torsdag!

Vilket väder! Vem blir inte glad när det är sånt här väder som det var idag? Och det roliga är ju att det ska bli ännu varmare imorgon! Blev en promenad med Sebbe inne i stan efter skolan (slutade till min förvåning efter lunch), och jag tror inte att jag ljuger om jag säger att jag tror Sebbe tyckte det va lika skönt som jag(eller?) Imorgon blir det en morgonpromenad innan alla "dagsaktiviteter" drar igång, häst, jobb, skola osv. Dock så funderar jag på att försöka ta mig lite ledig tid på dagen och plugga på kvällen, har ändå ingenting att göra. Tragiskt att faktiskt planera att plugga en fredagskväll, det är ju en annan sak om man blir tvungen att göra det!

Nisse ska gå snabbjobb imorgon med Mascarac. Får hoppas att det går bra och att han sköter sig. Blir lite spännande att köra med Kjell också. Jag tror inte att det finns nån människa som driver mer med mig än han. Fast han gör det på ett snällt sätt, så han är cool! Har en känsla av att Nisse inte kommer att ha så mycket att säga till om när den där hästen sätter fart.

Fick reda på att jag ska lära mig att stänga på jobbet i maj, och att jag börjar jobba i grillen i juni. Blir en dag i grillen med maria på måndag, så jag får se hur man ska göra och var allting är och hur man gör. Tror iochförsig inte att det ska vara såå stora problem, jag skötte allting heelt själv i ungefär 30 min idag, innan kön blev alltför lång av tillströmmande hungriga människor. Tyckte det flöt på bra, glömde inte bort lika mycket som jag trode att jag skulle göra och hade rätt bra koll på grejerna. Förhoppningsvis går det lika bra på måndag också. Fast jag vet att jag kommer ligga med en klump i magen på söndagkväll och tro att ingenting kommer fungera och att jag bara komma förstöra ordningen. Men det blir nog bra!

Och en annan grej jag har funderat lite på är hur mycket (lite) jag tycker om Madonna. Jag går mot strömmen, för jag gillar henne verkligen inte! Hon har inte gjort en enda bra låt, och alla låtar hon har gjort är ungefär lika tråkiga att lyssna på. Samma sak med Robbie Williams, fast han har ju faktiskt gjort nån bra låt.

Nu har jag sjuka spänningar i vänster sida av nacken och axeln. Om jag inte visste bättre så hade jag trott att nån liten tomte stod med en tandpetare och försökte gräva ner den i min muskel. Och nu träffade tomten nog en nerv också, för nu går det ner i ryggen också. Tur att jag får massage på måndag igen! Efter jobbet. Undra om det finns nått bättre sätt att varva ner efter jobbet? En timmes massage efter två timmars stress på jobbet.

Rix FM har börjar chockera med att faktiskt spela BRA musik emellanåt nu för tiden. Metallica och Takida har börjat höras mer och mer, och det gillas!

Tomtejävel, gerej!! Måste nog ta en varm dusch för att det ska hända nånting.
Ciao!

Onsdag...

Måste inleda med att säga Vilket väder! Helt underbar dag! Jag har ju dock inte hunnit med det jag skulle ha behövt göra, men det får bli en annan dags problem för idag har jag bara njutit av dagen. Sebb jobbar ju hela helgen så jag får nog snällt sitta hemma och göra ingenting, eftersom ingen verkar särskilt sugen på att hitta på nånting nu för tiden! Tråkigt men man kan ju inte tvinga någon heller. Tur man har älsklingen och stallet.

Klev upp och bakade scones imorse, och fikade i sängen med älsklingen samtidigt som vi såg på våra bästa år. Mys mitt i veckan ska man inte klaga på! Och att vi sen gick på promenad i det fina vädret gjorde inte dagen värre. Tog oss en promenad förbi expo och kollade på glas och soffor och diverse andra saker. Gick hem och fixade tvätten och städade lite, och nu har jag precis avslutat en intervju med en blivande aupair. Ganska trevlig tjej som verkar stå med alla fötter på jorden.

Fick veta att sebb inte kommer hem som planerat utan en timme senare så jag får gå ut och gå själv. Roligt? nej, men vad gör man? Kanske skippar promenaden då och fixar det jag ska fixa till skolan så jag slipper göra det i helgen. Aaah. Så får det bli.

Ciao!


...

Besatt är nog rätt ord att beskriva min relation till "Into the night" med Santana och Chad Kroeger. Låten är en av de bättre jag lyssnat på på sistone.

Och jag har bestämt mig för att nångång i mitt liv ska jag äga en finsk lapphund. Så otroligt fina hundar! Satt och kollade på en hemsida med 134 sidor med finska lapphundar och försökte förklara hur Emelies systers hund såg ut, och så sa jag att "nämen så här ser han ut" och när jag läser vad den heter så är det ju såklart Dacko! Så jag va rätt bra på att visa hur han såg ut trots att jag inte har sett hunden på flera år.

Har inte gjort mycket vettigt annars idag. Plåstrat om älsklingen som har fallit och skrapat upp knät, som en annan 3åring som varit ute och cyklat, och dessutom har han lyckats med att få kedjan att hoppa på cykeln och slått bort en bit av tånageln.

Imorgon har jag en aupairintervju, och jag har suttit i panik för att leta reda på alla papper i högen som mamma kom med. Trodde inte att jag hade ett av de viktigaste papprena, men efter massa letande så hittade jag alla papper. Måste dessutom lägga på en rem och snygga till allting här innan den blivande aupairen tittar förbi imorgon. Hoppas att min engelska fortfarande är hyffsad så jag inte skämmer ut mig totalt imorgon!

Lyssna på låten! Ciao!

ta fyra minuter och lyssna..

Santana feat. Chad Kroeger - Into the night

Savin' me

Jag sitter här med en jättemysig känsla i magen. Ju mer tid som går sen jag kom in från ridturen med nisse, desto mysigare bli känslan. Vissa dagar när allting bara går fel eller då man vill köra huvet i en isvak, får han en att skratta och glömma allt för en stund. man skrattar och bara ler åt hans upptåg. Han är min frihet.

    

Måndag

Det är ganska otroligt vad fint väder gör med humöret. Allting känns alltid mycket lättare bara det är bra väder. Man blir mer motiverad och allting flyter på bättre. Konstigt. Till och med nisse verkade vara på bra humör idag. Man såg nånting i ögonen på honom som bara brukar komma fram en sån här dag, speciellt när det snöade igår. Vi plaskade på runt korta slingan i solen. Mycket trevligt måste jag säga, det har hänt nånting med hästen också. Han har blivit så otroligt medgörlig! Han rättar sig efter det man säger åt han och han har blivit jättemysig, står och brummar vid grinden i hagen från det man ropar tills man kommer fram (det tar ett tag att hoppa fram dit när det är så här blött ute), och när man väl är framme så ställer han sig med huvudet mot min mage och halvblundar och öronen bara hänger åt sidorna. Han blir nog inte så mycket mysigare än så här!

Har hunnit med at fixa ett nytt körkort idag (det börjar va på tiden..). inte så vackert kort men jag känner att det inte bryr mig längre. jag är bara glad att slippa den gamla bilden då jag har haft diverse problem att komma in på krogen med den bilden och det känns ju kul.. Nämen nu är det problemet ur världen. Skönt!

Tänkte försöka ta tag i att plugga lite ikväll också om jag har ork och tid. Ska ta tag i att städa lägenheten ikväll. Börjar se lite jävligt ut här, igen, så det känns som att det är dags att ta tag i det igen. spelar nästan ingen roll om man städar en gång i veckan eller en gång i månaden för det känns alltid som att det är jättestökigt och dammigt här! Men det är kanske lätt hänt när det är så litet, man drar ju runt allt skräp överallt. Måste passa på att städa när sebb är och jobbar så man kan göra som man vill :p Fast det brukar jag ju faktiskt göra ändå när det kommer till städningen.

Och i lördags var vi ju på bio också! Andra gången på en vecka! Imponerande tycker jag :p Jag och min underbara familj råkade ju hamna mitt i en filminspelning i central park under våran lilla semester i new york, och den filmen har nu kommit ut på bio, så jag tvingade med mig sebbe för att kolla på den! Kärleksdrama... Jag hade inte så höga förväntningar, och sebbes förväntningar var nog ännu lägre än mina, men det visade sig att filmen va faktiskt bra! Tro det eller ej! Inte för "åh så puttinuttigt", utan alldeles lagomt mycket kärlek. Så om ni har en kväll över gå och se Definitly, Maybe.  Den lilla tjejen från Little Miss Sunshine var med, vilket gjorde att vi trodde att det skulle bli lite mycket little miss sunshine över den här filmen också, men icket!

och förresten så hade Emelie med sig den sötaste hunden jag nånsin sett (nästan) till stallet idag. Helt kär i den! Turbo! Liten papillion, eller hur det nu stavas, hur söt som helst!

Och som ett litet extra meddelande till min mor så har jag köpt nya jeans idag! (Inte en dag för sent..)

Ska ta och rekommendera en låt idag hade jag tänkt. Inte så ny, och jag har säkert nämnt den här tidigare, men den förtjänar att nämnas igen; Maria Mena - Miss you love

Dessutom är det bara 49 dagar kvar till vi flyttar!


Söndag

Dagen började med att jag insåg att sebbe hade försovit sig. Dock va han jäkligt snabb iväg.. Märkte knappt att han for, trött som jag var. Vaknade igen vid halv 11 och funderade på om jag skulle kliva upp kanske, men det blev inte så. Satte på tvn vid tre och sen dess har jag gått runt i en liten bubbla och varit sjukt trött. Men nu så.. funderar på att hoppa in i duschen och städa lite, sen gå på en liten promenad i min ensamhet.

Jobbet igår gick bra, flöt på helt okej. Trevliga kunder igår också, dock 100 gånger värre ute i restaurangen. Låg hamburgare, dricka och strips ÖVERALLT på golvet. Vars man än satte ner fötterna var det strips! Tog hur lång tid som helst att städa! Måttligt less, men jag la ner stressen och for hem när vi va klara.

Nej, nu tackar jag för mig och ett tråkigt inlägg. Ciao!

Lördag

Oj.. jag är riktigt chockad över hur trevligt det var att jobba igår, ingen kö och bara trevligt folk! Helt underbart! Många trevliga pratstunder med kunderna och alla var bara glada och positiva. Väldigt roligt! Jag var klar med mitt 03.20, sen så hjälpte jag linda med att hacka grönsaker och städa lite, sen skrev vi ut oss i boken 03.50.

Är inte så trött som jag brukar vara idag heller, ganska skönt. Ska snart fara och hämta älsklingen på jobbet och sen vidare hem till ersmark och deklarera. Woho. jag har såå mycket tankar om vad jag vill göra med pengarna! Man kan ju göra otroligt mycket för 10000, men väljer man att göra vissa saker som jag har viljat göra länge men då tar pengarna slut på en gång eller så gör man nånting annat och så räcker dom längre.. Frågan är ju vad som är bäst. Men som tur är går det ju alltid spara pengarna och bestämma sig senare.

I natt väntar ännu en natt på mias grill. Hoppas på samma lugn som igårnatt, men man vet ju aldrig. Kan bli kaos idag istället. Time will tell.

Nu ska jag göra mig i ordning för att fara. Ciao!

Prisa skatteåterbäringen!

Jag trodde jag skulle sätta nånting i halsen när jag fick höra hur mycket pengar jag får tillbaks på skatten. Jag har varit lite småavis på dom som ska få tillbaks runt 6000 kr och bara varit ledsen för att jag varit inställd på att betala tillbaks istället, men idag kom beskedet.. 10000 kr ska in på kontot så småningom! Något nöjd för tillfället!

Och för att göra allting ännu roligare så gick nisse bra igår. Han sprang på bra i loppet, kom iofs bara 8a i mål, men med 40m tillägg är det inte fyskam. Vinnaren gick i mål på 20,4 och nisse kom i mål på 20,5 så han gjorde ett bra lopp. Dock fick han lite kritik av Patrik Nygren "han är ju lite lat" - efter värmningen, "det finns inget tryck i hästen" - efter loppet, men vi som vet vad han går för blir inte så förvånade eftersom hästen är sjukt lat! Men han tyckte att han gjorde det bra ändå eftersom det va första starten på 8a månader.

Såg även insider igårkväll. haha, vilka lirare i första inslaget.
- Ni kan inte bara komma här och klampa in på vårat kontor, det finns ju en ringklocka på dörren, och så måste ni ringa till oss och boka tid för besöket...
"Men det här är ju era kunder..."
- ehh jaha...? (blicken va helt oslagbar på snubben när han sa det... totalt obrydd)

Att man kan va så dum. skön avslutning på dagen iallafall. trevligt att jobba också. Väldigt lugnt och stilla. Skönt! Nu väntar bara helgens nattpass också, får se hur det går.. Är inställd på det värsta som vanligt.

Nu väntar stallet. Nisse behöver lite omvårdnad efter gårdagens start. Ciao!


Onsdag.

En dag till i skolan är nu avklarad. Barnmassage och en rolig uppgift stod på listan för dagen. Uppgiften bestog av att man skulle skriva upp de tio främsta sakerna man prioriterar/gör/skulle vilja göra på sin fritid. Sen skulle vi helt plötsligt stryka fem av dom, sen ytterligare två, och till sist rangordna de tre man hade kvar. och sen säga vad vi hade kommit fram till.. De flesta hade med vänner och familj vid någon av punkterna, men sen var det verkligen helt olika saker! Otroligt intressant!

Annars har dagen varit väldigt lugn. Kom hem, åt tre varmkorvar och sen vidare till stallet för att rida nisse i skitvädret. Blev en väldigt kort runda eftersom både han och jag hatar detta väder, men hästen var otroligt mjuk och fin till och med i traven, vilket chockerade mig. Hästen startar i övik imorron och jag hoppas då verkligen att han ska springa bra (1,2 eller 3a i mål skulle inte skada eftersom vi har spelat på honom...), eftersom jag inte kan följa med. Känns otroligt surt eftersom jag måste jobba istället. Hade så gärna varit med och sett han springa nu när han är så fräsch! Men det är smällar man får ta...

Förövrigt så var jag och tränade igår igen! Drog med mig sebbe och körde lite lugnt igårkväll. väldigt trevligt men ont som fan vissa stunder (jävla knän).

Nej, nu ska jag sätta mig ner och skriva lite om vad jag skulle göra ifall jag bara hade sex månader kvar att leva. Ska bli ganska kul, dock så kommer jag ju få tänka en hel del innan jag kommer på nånting som jag verkligen skulle vilja göra. Ciao!

Söndag..

Sitter här och ska ta tag i pluggandet alldeles strax. Kände bara att jag behövde uppdatera en snabbis här. Dagen har varit väldigt lugn och stilla, efter ett besök på corona igår. Det behövdes, och nu tror jag att jag klarar mig ett tag till :p Men hur som helst så var det roligt att träffa lite folk osv!

I fredags var jag och älsklingen på bio, såg Waz, rätt bra film faktiskt, dock väldigt obehaglig emellanåt! Tycker dock att den är sevärd, till och med sevärd på bio om man känner för det.
och igår blev det ju utgång, men även provlopp för nisses del, vilket slutade i att han kom 2a i mål och såg hur bra ut som helst! Till min och kalles glädje kan vi härmed dumpa armbågsskydden hemma och aldrig mer använda dom! Nisse såg ut som en rund miljon och vi har fått höra många och mycket fina ord sen provloppet! Känns riktigt bra! Start på torsdag, men jag kan tyvärr inte följa med eftersom jag jobbar, så jag får snällt invänta resultatet över telefon. men det ska jag nog kunna leva med :)

Imorgon väntar en väldigt hektisk dag. klippning 9.30, prov 11.00, massage 15.00, nisse och så måste jag skriva ett arbete också. Tur att tisdagen är lugnare, så jag kan sitta hemma och plugga samtidigt som jag tvättar. yes! äntligen tvättid!

Nej, nu ska jag ta och bege mig vidare till sängen och plugga ett tag! Ciao!


Ännu en effektiv dag.. eller?

Ja, denna dag har jag väl inte varit den mest effektiva i världen, men jag har iallafall påbörjat en grej som ska göras till på onsdag. Yes.  vi ska "bara" svara på en fråga.. "Vad betyder fritid för dig?" Först tänkte jag att det är väl inga problem.. Men ja.. då man sitter i 30 minuter utan att komma på hur man ska formulera sig så inser man att det är en ganska stor fråga. Har suttit och funderat på det till och från hela dagen nu, men jag kommer inte på något riktigt svar att skriva. Vad är fritid för dig?

Och om nån känner sig manad att fylla i en hälsoprofil för att hjälpa mig lite så säg gärna till så skickar jag den. Enkelt o bra. Tar 40 sekunder att göra, nästan.

-- Jag lyckades med bedriften att stänga av datorn med knät när jag vred på stolen så jag har hunnit tappa tråden sen jag skrev sist så nu blir det andra grejer.

Nisse är ändå stjärnan just nu. Allt är så roligt med honom nu. han är så pigg och glad. en helt annan häst än när jag började, och det är så roligt, vi får bara mer och mer positiva ord från utomstående om hästen och det är så otroligt roligt när det märks att allt slit har gett resultat! Provlopp med linda på lördag, får se vad hon säger, hoppas på samma goda ord som vid kvalet förra året :)

Nej, nu är det tydligen någon som saknar mig, så jag måste bege mig till sängen och tvn för att kolla på hockey... wiie..

Ciao!


Hemma från kalasfirandet..

Ska egentligen plugga. Men jag känner att jag inte orkar mer. Har gjort klart min hälsoprofil nu, har skickat den till mig själv också så jag kan skriva ut den nån dag när jag har en skrivare i närheten.. Drygt att inte ha en skrivare.. :p
Kalaset hos böni va trevligt, gomat och mycket skratt. As it should be. Va förbi på Folkets hus också, Västerbottens idrottsförbunds årsstämma. Så tragiskt tråkigt det måste vara att sitta på ett sånt möte! Vi satt och lyssnade på "en kort inledning" som varade i 40 minuter... Sen delades stipendierna ut, och det va klart på 6 minuter ungefär, sen fick vi fara hem igen. Ja, och för er som inte vet så fick jenny guldklubbens stipendium för unga ledare i västerbotten :) Det va lite roligt. En annan rolig grej var en av de som skulle gå igenom en massa saker i inledningen. hon pratade så roligt så att alla vi som var där i våran lilla grupp, jag, jenny, sebbe, patrik och mamma, satt och småfnissade (mogen som jag är så var inte gapskrattet långt bort, och alla som vet hur jag blir när jag väl har börjat skratta åt nånting och ska försöka skärpa mig vet ju hur det brukar sluta...) i flera minuter.

Yes. Det va kvällen i snabba drag. Imorgon väntar ett prov i kommunikation och rasism, plus diverse olika små redovisningar. Men det ska nog gå bra.. Hoppas jag :) Ska kanske ta och skriva ner några ord så jag vet vad jag ska säga imorron iallafall. Jaaa.. Jag är trött och jag orkar inte. Drygt!

Får ta och gilla läget istället. Ciao!

Födelsedagskalas!

Det är inte alla dagar lillasyster fyller år! Dagen har hittills varit ganska skön, har varit och kört banjobb med nisseman, och det gick långt över förväntningarna denna gång också. Körde 2140m i 30-tempo (han lunkade på i bra fart för er som inte vet vad det innebär..:) ), ingen tendens till galopp, helt ren i traven, så det känns otroligt spännande med provlopp på lördag! Blev inget förra veckan på grund av banunderlaget, men nu är det dags!

Andra delen av denna dag har jag spenderat med näsan i en bok. Har fyra härliga uppgifter som ska vara klara imorgon, och jag är på god väg. 3 av 4 är nästan klara, lite stödord som saknas bara så det ska nog inte vara några större problem att hinna med efter att vi har varit och firat lilla böni. Blir kul att hälsa på och säga hej till dom där hemma igen och äta lite riktig mat, även fast vi har skärpt till oss lite på den fronten nu! Mer riktig mat nu än föregående veckor... :p

Aja, nu ska jag göra mig iordning så jag är klar att åka när Sebb kommer hem! Ciao!

Äntligen!

Blogg.se har slagit upp sina dörrar igen. Det började bli lite smått frustrerande där ett tag när det inte gick logga in, tragiskt men sant. Men nu verkar det vara igång igen så nu får man passa på att kladda ner nåra rader igen.

Igår var jag på sjukhusbesök för att kolla upp halsen, fick mig en grundlig genomgång av en läkarstudent, sen en till genomgång av en vanlig läkare, och så beskedet att jag ska få operera bort halsmandlarna när det finns en tid för det. Får hoppas att alla bekymmer försvinner efter det. Men det lär ju visa sig senare.. Men jag blir nog iallafall av med den ständiga infektionen i halsen om jag opererar bort dom, så det blir nog bra hur som helst.

Fick även äran att ta in nisse igår, ganska intressant. Samtalade med mikela utanför stallet ett tag o fick reda på en massa intressanta grejer om folk i stallet. hihi.

Idag har jag varit och fått massage och gjort lite andra grejer. Sjukt skönt med massagen! Käkade en brakfrukost när jag kom hem, och jag är fortfarande mätt. Ska strax springa ner och kolla om det finns nån tvättid den här veckan som passar.

Lilla böni fyller år imorgon också. Lillasyster fyller 19. Det är inte fy skam det inte. Sjukt att hon har blivit så gammal .. :p Fast jag ska inte säga så himla mycket, det är ju bara 1,5 månad tills jag blir 22 också. Åldersnoja? menmen, thats life. nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag plugga hela dagen nästan. Måste fundera på vad vi ska äta till middag också. Lax kanske? Mamma kom ju hit med 4 laxfileer igårkväll när hon kom på besök så jag kanske ska ta och titta på nån hemsida o se vad man kan hitta på för gott med lax i.

Jaa.. Det var det enda jag hade att skriva för stunden. Återkommer säkert senare idag!
Ciao!


RSS 2.0