Lördag.

Herregud, det är redan lördag igen. jag är trött, och allmänt uttråkad. Sebbe är övertrött, så han är på dryghumör, han är som en stor bebis när han sätter igång. 

Jag ska duscha, sen ska jag börja plugga. Helvette så tråkigt. Men vad gör man? Det är en nödvändigt ont. Sen ska jag nog sy ännu ett ludd till katterna. Det är lagom avancerat att sy sånna. Inte som Annica håller på med halsband till hundarna, det är inget för mig ;) Jag blir less efter ca 20 min och då slarvar jag, och slarvar jag få blir det fel och då får man börja om.

Hur som helst, det verkar bli som vi tänkt, och det är bra! ;)

Rosa ludd!

Isa har äntligen hittat mitt rosa ludd som jag sydde tidigare idag. Det gick muta henne med lite godis, och vips så låg hon på dynan, och det bästa av allt är att hon ligger kvar även fast jag gått därifrån!

Här kommer en bild på mästerverket;





Fredag.

Är det tänkt att veckorna ska gå så här snabbt? Det känns helt galet, jag förstår inte hur det kan gå så snabbt. Jag blir knäpp. Idag ska jag sy ett ludd till Isa och Zlatan. Luddet är rosa - "dom är ju tjejer" sa Sebbe när vi skulle bestämma vilken färg vi skulle ta. Som att en katt bryr sig?

Hur som helst, the e-mail stays a secret for a while. Time will tell. (Vickan du får inte  säga vad det är! :P)

Nu ska jag sy ludd. Eller äta frukost först, sen sy ludd. Slänger in en bild på mitt mästerverk senare! Ciao!


Onsdag.

Nu väntar ett besök hos farbror doktorn med Evita. Hon har ännu en gång dragit på såg infektioner i munnen. Hästjävel! ;)


Jag går runt och väntar på ett speciellt mejl hela tiden. Jag vill så gärna veta NU. Men det är bara att ge sig till tåls. Alla sitter ju inte vid datorn lika mycket som jag ;)


Onsdag.

Redovisningen gick kanonbra, det varf inte alls lika svårt som jag hade trott, så det va skönt att få en av fyra bortgjord.




Ikväll har Jenny och Patrik varit på besök. Alltid lika trevligt. Man skrattar och flummar och pratar hela tiden, slappt! :) Fast nu är jag så trött så jag orkar inte skriva nått mer än så här.

Godnatt.

List-jäveln.

Ja. Då var det dags. Linn, här kommer listjäveln. Jag har verkligen fått klura ut saker saker, vet inte om jag kommer upp i åtta, men jag ska göra mitt bästa.

REGLER:
Som utmanad ska du nu skriva åtta stycken underliga/egendomliga saker om dig själv var du vill (typ blogg, diarium, facebook.. ja, du fattar). Där ska du samtidigt lägga till dessa regler.

1. Jag har en konstig tvångstanke, den handlar om lovika(?)vantar. Dom har ju oftast en "toffs" som hänger och dinglar, och om jag har på mig mina sånna vantar (som förövrigt är mina favoriter, trots hålet vid tummen) så måste jag alltid hålla i toffsarna så dom inte hänger och dinglar. Fråga mig inte varför, men jag mår nästan dåligt om jag inte gör det.

2. Jag kan inte provsmaka "geggor", dressingar, såser osv. Jag får kväljningar av bara tanken. Måste rikta ett speciellt tack till Sebbe som hjälper till med att provsmaka, eftersom det utgör ett stort problem vid matlagning.

3. Jag kan inte slänga saker jag fått av någon. Jag lider av separationsångest för minsta lilla grej jag någonsin fått av någon. Jag kan bara inte slänga det.

4. Jag klarar inte av att inte lägga saker i rutorna på rutmönstrade dukar. Typ knivar och gafflar måste ligga exakt på linjerna.

5. Jag har svårt att erkänna att vissa av låtarna som Sebbe lyssnar på är bra.

6. Jag är lite av en pedant, utan att vilja erkänna det. Jag hatar när det är ostädat och dammigt. Jag kan inte koncentrera mig på att plugga om det är ostädat. (Sjukt, jag vet)

7. En gång hade jag en krukväxt som jag alltid pratade med. Han var den snällaste krukväxten jag haft, han kämpade så hårt, tills en dag då han kollapsade och föll ihop. Jag sparade han i krukan i ett fönster i säkert en månad innan mamma klagade på att jag hade en död blomma i fönstret...

8. Och när vi ändå talar om att tappa koncentrationen.. Jag avskyr när folk ska hålla fast en när dom ska prata med en. Det är det jobbigaste jag vet. Faktiskt, det är värre än att provsmaka geggor! Jag får panik. Jag klarar inte av att hålla ögonkontakt med personen om jag märker att dom har tänkt "hålla kvar mig". Jag blir stressad och hör inte vad dom säger, utan koncentrerar mig bara på att dom håller fast mig och försöker komma på en ursäkt för att få dom att släppa mig.

Jaa.. försök att inte döma mig allt för mycket efter denna lista. Jag vet att jag framstår som ett psykfall. ;)

Jag utmanar:

Jenny
Nina
Vickan
Jeanette
Sebbe
Alice

Sätt igång mina vänner. Jag väntar.

...

Det är ju katastrof.. Jag glömde lägga in en bild på min vän MiniAnne!


Here she comes (bäst jag förklarar att det är dockan som är MiniAnne, annars är det väl nån som frågar nått konstigt..):








Dagens kommentar var för övrigt "Lägg era MiniAnnes här på bänken så ska jag byta lungor på dom"

Tisdag kväll

Idag har jag faktiskt lärt mig nått - eller snarare friskat upp minnet tillsammans med MiniAnne. Vi hade hjärt-lungräddning + luftvägsstopp på schemat idag. Måste säga att jag tycker att det va himla intressant. Jag fick ont i handlederna av att öva kompressioner, och jag va nog sämst i klassen med att blåsa i luft i lungorna i början, men sen fick jag ordning på grejerna och nog jäklar fylldes hennes lungor med luft! :D

Nu har jag just kommit in från en runda på Willy's med min moder, ska alldeles strax sätta mig ner med mitt godis och plugga. Jag kände att jag va tvungen att motivera mig själv med nånting (jag vet att man inte ska använda godis när man ska motivera eller belöna sig själv, men vad tusan, jag kan ju inte dirket belöna mig med nånting annat när jag bara sitter vid köksbordet och pluggar)

Det är dags. Nu ska jag börja. Men först ska jag göra en playlist med BRA låtar, eftersom Sebbe tjuras med att bara göra playlists med sin konstiga musik ;)

Ciao!


Tisdag morgon.

Sitter här och filosoferar, hade tänkt plugga nu på morgonen, men jag känner att hur mycket jag än läser så är det ingenting som fastnar längre. Hade samma problem igårkväll när jag skulle plugga. Kanske blir bättre idag, jag åker till skolan om 40 minuter, och planerar att sitta där en stor del av dagen och plugga inför morgondagens redovisning. Känns som att det kommer bil förhör av läraren (redovisningen går ut på att läraren ska ställa frågor, och vi ska kunna svara på allt hon frågar). Just nu har jag gett upp hoppet om att jag kommer lära mig allt till imorron. Men lite av det jag läst har fastnat iallafall, jag förstår och kan det mesta i stora drag, men om jag skulle få en fråga som kräver ett detaljerat svar så kommer jag nog fastna. Sebbe får nog förhöra mig en gång till senare idag.

Fast huvudsaken är att vara aktiv i redovisningarna, då får man godkänt, och det ska jag nog klara av.



Nu är det dags för mig att göra mig klar för en dag i skolan och fixa ordning alla papper och pennor och pärmar (ok, jag har bara en pärm) och boken, och kalendern, och gå till bussen. Sen är jag klar!

Ha en bra dag!

Måndag.

Usch vad trött jag är nu. Har pluggat i flera timmar i sträck. Och nu har jag en liten paus. Ska alldeles strax sätta igång igen. Ska tända lite ljus och fixa te, så det kanske blir lite roligare. Har mycket jag ska kunna innan onsdag. Förstår inte riktigt hur det ska gå in - men så är det när man är ute i sista minuten hela tiden.






Linn - Listan kommer. Jag har bara inte tid att sätta mig och komma på vad som ska stå i den.



Nu är det dags att börja igen, ska passa på medan Sebbe är på personalmöte ;) Ciao!

Promenad.

Nu har jag varit ute och promenerat med Sebbe och hundarna. Vi sitter hemma hos oss just nu och väntar på att Sebbe ska gå på toa, sen ska vi promenera tillbaks med djuren och ge kidzen deras "presenter". Ska försöka att inte stanna alltför länge, eftersom det ska ätas och pluggas och ses på film ikväll. Eller,  det ska försöka hinnas med iallafall. Vi ser ju hur det blir med det.

Polly (Annicas snälla hund) är bäst har jag kommit fram till. Alldeles lagom lugn och snäll, kommer när man ropar och traskar nöjt på bakom en när man går på en stig, medan den andra dåren far runt som ett yrväder konstant under hela promenaden. Men hon är himla söt, yrvädret alltså. Hon är cool.

Det får räcka för den här gången. Ska fortsätta njuta av det lilla ljus som är kvar ute en stund till. Ciao!


Plugga - vad är det?

Åh vad jag känner att jag drar ut på pluggandet. Nu måste jag skärpa mig, jag har faktiskt redovisning på onsdag och då ska allt sitta. Så jag ska bara skriva ett snabbt inlägg och borsta tänderna, SEN ska jag plugga - jag lovar!



Jag ska ut och gå med Annicas husdjur idag, bara för att få sällskap på resans gång. Har dock inte bestämt mig för vart jag ska gå än. Kanske till Ersmark och tillbaks? Eller kanske bort till Intersport och Coop och så hem igen. En långpromenad har jag bestämt mig för iallafall.

Nu börjar allvaret. Jag känner mig lite mer taggad nu än innan jag började skriva här. How ever, jag kommer nog tillbaks om inte allt för lång tid ;)

Ciao!

Godnatt!

Jag är himla nöjd med hur det ser ut i lägenheten just nu. Kände att det var himla mysigt att kliva in i hallen och mötas av nya fina saker som höjer betyget ytterligare på lägenheten. Nu är det bara lite "smågrejer" som ska fixas, typ en ny soffa, nytt (mindre) skrivbord osv.

Efter kvällens filmtittande känner jag mig faktiskt pigg för stunden. Och det är ju bra - om inte klockan hade varit strax efter 12 på natten vill säga. Vi såg på The Dark Knight ikväll och jag måste säga att den överträffade mina förväntningar. Nog för att jag hört att den skulle vara bra, men jag är inte direkt ett Batman-fan så jag hade inte så höga förväntningar. Och jag vet att jag är lite efter alla andra, men jag måste nog säga att det var Heath Ledgers bästa film någonsin - synd bara att han inte fick leva kvar och höra alla säga det...

Nu tackar jag för mig, jag ska alldeles strax hoppa i säng och ta mig ett piller och sedan förhoppningsvis kunna sova hela natten lång. När jag får mina pengar ska jag ta tag i mina sömnproblem ordentligt, för det här fungerar inte.

Puss&Godnatt


























Lördag.

Jag förstår inte vad det är med mig just nu. Jag är trött hela jäkla tiden, det spelar ingen roll om jag går och lägger mig tidigt för att kunna sova ordentligt, eller om jag lägger mig sent och bara sover några timmar. Det börjar göra mig galen, eftersom det inte är kul att hitta på nånting med folk om man alltid är trött och bara vill sova hela tiden! :(



Fast idag har det varit bra, enda fram till nu. Nu är jag så trött att jag typ skulle kunna dö. Fast vi har städat och gjort fint här hemma så det är väl därför. Tänkte lägga upp lite bilder för att visa hur det ser ut med lite nya grejer här i lägenheten.

1. En ny spegel m. hylla i hallen.
2. Ny köksbordsduk.. (duh)
3. Gammal ljushållare som jag fått av Anna för många år sedan
4. Två nya ljushållare, ett nytt hjärta på väggen och så gamla ljusstakar och en gammal prydnadsgrej.
5. Nya ljushållare i fönstret och nya fönsterlampor, syns dåligt men dom är fina i verkligheten!
6. Ett gammalt ihopplock på fläkten i köket.

     


Måste säga att jag är himla nöjd med alla grejer, och jag tycker det blev himla fint :)







Och så avslutar jag med en bild på mig och Moa från förra lördagen. Moa hade nog tänkt dra om internetsladden i lägenheten, eftersom sladden kan ju inte ligga och skräpa mitt på golvet! ;)

My eyes.

Jag är fruktansvärt trött och jag känner mig så fruktansvärt ofräsch just nu. Mitt hår är äckligt, jag känner mig som en bomb av smuts och det kliar i hårbotten.. för att det är äckligt..

Stan väntar imorron, jag ska sova snart. Och imorronkväll ska jag plugga. Kul.

Godnatt.


Tröttheten själv.

Jag är så trött så jag tror jag kommer somna sittandes snart.. Det tär på kroppen att kliva upp tidigt när man inte är van. Jag har ju egentligen inte haft nån anledning att kliva upp tidigt på morgonen sen före jag opererade halsen.. och det va den 1 december, så att kliva upp före 7 varje morgon tär på humöret och orken vill jag lova. Men förhoppningsvis blir det bättre.

Jag har lärt mig vad tusan det är man mäter när man tar blodtryck idag. Och hur man gör, och hur man ska räkna och hur man ska hålla. Ganska bra gjort tycker jag. Nog för att jag mest skrattade och fumlade när jag skulle prova (tröttheten slog till efter lunch), men jag fattade iallafall hur det gick till!

Köpte mig en ny kalender och ett skrivhäfte idag. Tänkte liva upp tillvaron litegrann med mitt nya block, det är grönt med tecknade figurer på - det passar mig ganska bra tycker jag. Kalendern är därimot grå med svarta mönster på. Nu ska jag äta några nötter - och sen börja renskriva och skriva om alla anteckningar i mitt nya block, tur att vi bara haft två lektioner så det inte är så mycket att skriva om.

Well, i gotta go, hade tänkt försöka hinna innan Ulrika kommer på besök! Ciao!

En hel dags pluggande

Mitt stackars huvud är helt slutkört. Jag är jättetrött, och jag sitter och biter ihop käkarna som en galning - det börjar bli dags att sova nu tror jag. Är ganska nöjd med mina fem A4-sidor med anteckningar.

Det svider i ögonen. Imorgon ska jag lära mig puls och blodtrycksmätning. Då kanske jag äntligen lär mig vad som är högt och lågt blodtryck och vad som är bra och dåligt. Det vore bra.

Gonatt!


Måndag.

Jag vet inte ens var jag ska börja. Dagen har varit egentigen inte varit särskilt händelserik, men oj så mycket jag har måstat använda hjärnan. Första intrycket av kursen och kursinnehållet gav mig panik - Hur fan ska jag hinna göra allt man ska hinna under dessa veckor fram till tentan om fyra veckor? Jag har redan börjat med en av 16 uppgifter som ska göras, vi ska ha gruppredovisning på fredag - Alltså redovisa inom studiegruppen. Som tur är verkar mina tre arbetskamrater vara lika panikslagna som jag, vilket gör att jag inte känner mig lika ensam om pressen.

Har suttit och läst och skrivit om cancer och allt runt omkring denna hemska sjukdom - symtom (vissa symtom gör ju så att man själv tror att man han cancer i nästan varje kroppsdel), orsak, undersökningsmetoder och olika behandlingsmetoder. Måste erkänna att jag tycker att det är otroligt intressant och jag tycker verkligen att det har varit två givande timmar, jag har lärt mig himla mycket! Men samtidigt är det himla tungt att läsa allt sånt på en och samma gång, jag känner ju till flera stycken som har haft cancer, och försöker föreställa mig vad de har gått igenom under tiden. Jag kan lova att jag har 100 gånger mer medlidande för dessa människor efter idag än vad jag hade tidigare - och innan kändes det nästan som att det va jag som var drabbad när jag fick höra att dessa personer drabbats av olika former av cancer, så förstår ni hur mycket medlidande jag känner nu? Fast nu gäller det ju att lägga allt på en "proffissionell nivå" och inte tänka allt för personligt! :)



Men till nånting mer positivt. Jag tror jag hamnade i en perfekt arbetsgrupp! Vi träffades i ca 15 min efter att lektionen slutade och vi skrattade och skämtade redan då, så jag tror att detta kommer bli asbra (trots lite panik över vad som ska göras)!

Kalla mig inte slö för att jag skriver ett inlägg istället för att plugga, min hjärna tar inte in mer information just för tillfället. Jag har bokstavligen matat in information sen jag åt lunch. Sebbe slöar bredvid mig, han har kollat på prison break sen jag började plugga - han är lat!

Jag kände att jag var på bra humör när jag slutade skolan idag, så jag orkade inte stressa för att hinna med den första bussen, utan gick bort till buketten och köpte en ros till Sebbe "bara för att" och gick sen till busshållplatsen och ställde mig för att frysa en stund.

Well. Tror jag ska ta en bensträckare och göra kaffe och sen fortsätta fram till middagen! (Tror mina dagar kommer se ut så här ett tag framöver ;))

CIAO!

Jag har åkt skridskor!

Första gången på skridskor på flera år. Och jag ramlade inte en enda gång, helt otroligt! Men det va kul. Stackars Sebbe som inte kan åka "normalt" när han åker med mig eftersom jag är sämst, och han är bra, vilket resulterar i att han måste dra mig framåt med klubban - Precis som när man va liten! :D





En heldag med mys!

Dagen började med att jag och Sebbe tog en liten sovmorgon - vi klev upp strax efter 9 istället för kl 8. Duschade, åt frukost och sen kom Anna och Moa på besök. De är så härliga! Moa gör en så glad, hon är så söt att man vill ha en egen likadan!

Sebbe och Moa lekte på golvet, jag och Anna satt bredvid och hade roligt åt dom två clownerna. Moa åt en kiwi till lunch, och sen hon somnat i barnvagnen på balkongen åkte jag och Anna till Strömpilen, jag köpte några grejer (fast jag skulle egentligen bara följa med, men jag var "tvungen"), och Anna fick med sig lite grejer till Moa.

Kvällen har vi spenderat i Ersmark, ätit middag och fikat (dumt för mitt nya liv, men jag och Anna hade en fuskardag idag, det är ju inte alla dagar vi ses!). Efter att ha åkt hem, lämnat Sebbes hockeygrejer hos Annica och Janne så sitter jag här i min ensamhet och har förbaskat tråkigt. Lyssnar på Lady Gaga - Poker face, bara för att den är så jäkla bra. Isa sitter i köksfönstret och Zlatan är på nya äventyr, som vanligt, så dom är inte heller så mycket till sällskap. Sebbe jobbar natt. Så jag är helt ensam och uttråkad.





Bästisarna leker och busar. Moa passade på att prova min mössa som jag nyss fått av mamma. Passar utmärkt, eller hur?

- Sötast i världen!

Lördag.

Passar på att slänga in ett inlägg medan Anna är och skjutsar Sebbe till jobbet eftersom han har varit barnvakt åt medan vi har varit på Strömpilen. Det va tänkt att Anna bara skulle kolla lite snabbt på grejer till Moa, men det va rea så jag köpte ett par skor (+ extra sulor), ett linne och en tröja för ca 300 kr. Ganska lagom pris tycker jag.. Skorna kände jag mig nästan tvungen att köpa eftersom jag har letat efter ett par som ser ungefär likadana ut. Kändes dumt att chansa och vänta till pengarna från Csn kommit eftersom då kanske skorna är borta.

nu vaknade moa. Och eftersom jag är barnvakt nu så får jag se till att lilla barnet mår bra!

Skriver mer senare ikväll :)

Puss och Kram. Ciao!

Fredag.

Tänkte bara slänga in ett Godnatt, Vickan och Maria har just åkt hem och jag är bara några minuter från att gå och lägga mig. Har kollat på Let's Dance och kommenterat alla som dansat, och vi var alla överens om att en person inte tillför så himla mycket, mer än att h*n bara är allmänt störande.

Men GO MORGAN! Han är killen hela dagen!

Gonatt!

Hjälp.

Jag har varit duktig, jag har räknat matte - utan att någon tvingade mig till att göra det. Sen att det inte gick lika bra om jag hade tänkt att det skulle göra är ju en annan sak, men vad gör det när man har en mor som är mattelärare? Känns inte som att det är hela världen om man kör fast... ;)

Imorgon är det återigen fredag. Vi ska ha filmkväll med Danne och Vickan och Maria (Vickans kusin från Fagersta som har flyttat hit). Det blir nog trevligt, jag funderar på "soffplaceringar" så man får bästa platsen när man ska se film! Men jag kan lika gärna sätta mig i ett hörn för jag kommer nog somna en bit in på kvällen, som vanligt.



Tänkte att jag skulle ta en promenad idag, så jag får en "ledig" dag imorron, men det är uteslutet i denna kyla. Jag vägrar gå ut. Jag snodde Sebbes jacka imorse när jag såg att termometern visade - 20! På skolan var det lika kallt som det brukar vara i skolor, och på väg hem höll jag på frysa ihjäl igen.

Zlatan har badat i frigolit ganska nyligen, hon är prickig just nu, drog klädrollern på henne för att så mycket som möjligt av prickarna skulle förvinna, men icket - hon sprang tillbaks till frigoliten, så nu får hon se ut som hon gör.



Fotografering imorgonbitti. Kul att det ska vara så tidigt. Kul att det är bilden som ska användas på våra id-kort när vi praktiserar senare under utbildningen. Nej. Jag hoppas jag har en bra hårdag imorron, men det är väl för mycket begärt antar jag? :p

Nuu ska jag sova middag. Ciao!

Godnatt

Jag tror det blir bra med "vanlig" skola, då får man lite rutiner i vardagen. Känns som att det vore en bra idé. Och eftersom klockan ringer 06.20 imorgonbitti är det strax dags för mig att hoppa i säng. Ska bara fixa lunchen till imorron först. Ordentliga Anette äter upp gamla matlådor. Eller gamla är dom väl inte, snarare ouppätna.

Tänkte bara slänga in ett inlägg innan jag stänger ner alla system för dagen. Godnatt mina vänner.

Onsdag.

Första dagen i skolan. Jag är faktiskt nöjd. Det var roligt nästan hela dagen, lite dötid, men det är det var man än är nästan. Nu har jag dock svårt att bestämma mig om jag ska välja Alternativ 1 eller 2, när det gäller studierna. Alt. 1 innebär att man läser på dagtid i skolan, och alt 2 är några föreläsningar på skolan och mycket hemmajobb och grupparbeten. Först tyckte jag att alt 2 lät roligast, men nu vet jag inte längre, tror jag skulle få ut mer av att gå alt 1, eftersom då får man diskutera mer och höra vad andra tycker och tänker osv. Medan alt 2 kräver mer av mig, jag måste ta tag i allt själv typ. Och det kan jag ju, om jag inte har nått annat som är roligare att göra först.

Måste prata med min mentor imorron. Som jag inte vet vem det är. Men det får jag veta imorron. Kanske alt 1 är roligare? Mer "skola", sammanhållning och nya bekantskaper osv. Känns som att det blir mindre sånt om jag väljer det andra.

Hur som helst. Jag tycker inte om Riksnet just nu (min gamla internetleverantör). Det är nu andra gången jag får en faktura efter att jag sagt upp abonnemanget. Förra gången skulle dom ta bort mig från deras "fakturalista" så jag inte skulle besväras mer. Tack, det va himla kul att få en till faktura från dom. Och dessutom måste jag betala 160 kr till Landstinget för de nätter jag låg på sjukhuset efter operationen. Vad är det man betalar för egentligen? Sängplatsen? Vore taskigt om det va maten dom tar betalt för... Jag ruinerade ju inte direkt deras skafferier.. :)

Men. Nu borde min mor ha handlat färdigt så jag kan diskutera min framtid. Hejs!

Ett av alla världsproblem är nu löst!

Evita besökte doktor Bosse från Mälarkliniken idag. Hon står nu sprutad, och ska kollas upp om en månad igen. Hon mår nog bra snart igen.



Och ännu ett problem som har jagat mig i flera veckor har också fått ett gott slut. Jag har kommit in på omvårdnadsprogrammet, och när jag har pluggat klart så är jag färdig undersköterska. Känns himla roligt, fast alla som jobbar inom vården klagar på det så är jag taggad!

Har kommit fram till att det är mycket roligare med bloggar som lägger in en bild eller två i varje inlägg, så jag ska försöka göra det. Det kanske hjälper mig att ta med kameran mer för att dokumentera det jag gör.

Två på liten kisse och en på vår nya klocka. Zlatan vill lära sig allt om människolivet - hur man diskar och hur man slappar framför datorn en hel dag ;)

  
Nu är jag alldeles för nyfiken på Vickans senaste inlägg så jag kan itne skriva längre..  Ciao!

Senare på måndagen..

Haha, komvux är ju bara ett enda stort skämt. Tror ni att inskrivningen hade fungerat? Nej - varför skulle det ha fungerat normalt den här gången när det inte har funkat nån terminsstart på flera år? Man hinner bli ganska less, när man dessutom blir bemött som att man är dum i huvudet blir det bara värre. Dom ville bara skicka mig från receptionen till vägledningen "för det är ju de som ska ordna sånt här".

Så jag gjorde som inte många andra kunde göra, jag ringde mamma - mamma gav mig numret till chefen - jag ringde chefen och 2 minuter senare stog jag med ett schema i handen och var inskriven som det var tänkt att jag skulle vara från början. Allt ska man måsta göra själv! :)

Jag ska försöka tagga till när det gäller matten nu. Just nu känner jag mig peppad att ta tag i att höja betyget, men jag lär ju köra fast på en gång - men jag ska verkligen försöka den här gången.


Nu ska jag nog duscha. Eller så kanske det får vänta. Jag har en lista på vad som ska göras ikväll. Känns mindre kul. Bara tråkigheter. Ta hand om tvätt. Diska. Dammsuga. Plocka undan osv. SUCK. Kanske springer till Annica istället. hihi. Mycket bättre tidsfördriv.. :p

Godnatt mina vänner..

Måndag.

Smidigt Anette, jag känner mig hurtig idag, fast jag har ingen koll på hur jag ska planera dagen. Jag vet inte hur kallt/varmt det är ute heller för vår termometer har tydligen fått för sig att gå sönder, så den är inte mycket till hjälp. Funderar nämligen på att knyta på mig skidorna, men om det är plusgrader så känns det inte lika kul eftersom då har man halva skidspåret efter sig hängades i en klump.

Till helgen ska jag åka skridskor. Jag ska. Jag är astaggad på att lära mig åka igen. Jag hade ju en period för många år sen då jag faktiskt kunde åka. Och så duktig ska jag bli igen.

Jag ska ge mig på ett försök att åka ner till Komvux och se om jag kan registrera mig på matten, det ska gå enligt mamma, men enligt de i receptionen får jag inte ens läsa matten eftersom "jag saknar behörighet", vilket jag verkligen inte gör! Jag VET att jag får läsa om kursen nu, annars skulle jag inte göra det. Det måste ha gått minst 3 år sen man läste kursen och man får inte ha högre betyg än G. Jag uppfyller båda kraven, men ändå får jag inte läsa kursen! Så jag ska åka ner och ge det ett försök.



Vi får se hur det blir med min motion idag. Skickade ett sms till Nina, som ska komma hit senare idag, och frågade om vi kunde gå ut och promenera, annars måste jag ta tag i det på egen hand. Fast jag borde åka ner till komvux först så jag får det bortgjort och kan göra det jag känner för fram tills jag ska möta upp Nina.

Så får det bli. Måste bara trolla bort morgonfrillan och ta på mig nånting annat än morgonrock och tjocksockar. Jag tror det blir bra.

Ha det bra mina vänner! Ciao!

Bilder från skridskoåkningen


Sebbe vilar efter en omgång "Tagen" med Johnny, och jag bara sitter, jag var familjen Granberg-Källövs personliga service-person. Jag knöt skridskor, agerade vätskepåfyllare, materialare, och tog av skridskor när det va färdigåkt.
Lagom avancerat första gången i ishallen. Nästa gång ska jag åka.


Sebbe och Johnny tränar på nånting. Åka snabbt kanske? Jag har faktiskt ingen aning. Men Johnny verkar ta i för fulla muggar iallafall ;)

Vickan, du är rolig.

Haha, loggade just in och kollade kommentarerna som vanligt, och Vickan, nu har du skrivit din roligaste kommentar hittills!

"Sebbe kan ju stå på balkongen och heja på dig! jobba jobba jooobba"

Det vore nånting när man är ute och åker skidor på spåret och så står Sebbe med hejarklacken på balkongen och sjunger hejaramsor när man passerar vårat hus.



Idag ska jag ge mig på att försöka longera Evita. Det har inte gått så bra hittills, men jag måste ju försöka iallafall. Hon kan ju vara snäll. Och hon måste ju lära sig nångång tycker man. Ska försöka ta med mig kameran idag också och fotografera lite igen.

Förresten, mitt hat mot Isa fortsätter. Hon är så dryg just nu. Det är så synd om henne eftersom det inte finns nån hankatt som vill göra henne med barn. Jag hatar henne. Så fort jag får pengar nu i januari så ska jag ringa till veterinären och boka tid. Hon ska inte få störa mig mer! Jag har sovit som mest 1 timme i sträck inatt pga henne. Jag förstår inte att hon inte ger sig. När dörren till sovrummet är stängd är det väl ok att kraffsa och jama i nån minut för att se om man får komma in, men det är fan inte ok att hålla på hela natten! (Nej, jag överdriver inte, hon kraffsade konstant mellan midnatt och 06.09 imorse. Ok, hon hade väl nån toa/matpaus däribland, men i övrigt hade hon slagit läger utanför sovrumsdörren)

Nu ska jag göra ett försök att sminka bort mina "påsar" (snarare sånna där svarta stora soppåsar) under ögonen och peta i mig nån lunch och sen åka till stallet. Ciao mina vänner!

Dags att fungera nu?

Här har jag suttit hela dagen och väntat på att det ska gå logga in på min blogg, men det har inte gått, men äntligen. Frågan är ju egentligen varför jag har viljat logga in så desperatliknande hela dagen? Jag har inget speciellt att berätta. Jag är trött.

Men. Jag har faktiskt, tro det eller ej, åkt längdskidor idag! Nog för att det bara blev 2-3 km, men det är ett stort steg för mig. Jag har hatat längdskidor halva mitt liv tror jag, men idag kände jag min himla motiverad, så det kändes som att det skulle bli kul att åka - och det va kul! Har haft dåligt samvete över att jag inte har tagit mig i kragen tidigare sen vi flyttat hit, jag kan ju inte direkt skylla på att vi har långt till spåret. Jag bor så nära att jag vet att belysningen oftast släcks 22.59, och jag kan nog räkna hur många som åker det långa spåret på en dag om jag laddar upp med kaffe och macka på balkongen.. Efter en två minuterspromenad med skidor och stavar är man nere på spåret. Nu ska det bli andra bullar. Jag har bestämt mig för att åka 2-3 dagar i veckan, det blir nog lagom till att börja med...







Nu sitter jag och väntar på att Annica ska ringa så att vi kan fara och handla. Jag har fått ihop en hög med grejer som ska handlas. Jag ska försöka bli bättre på att äta ordentligt. Det gör faktiskt en himla skillnad, man är mycket piggare och man orkar mycket mer om man faktiskt tar sig tid att göra en ordentlig frukost och middag. Lunchen brukar för mig bli lite när som helst, och var som helst eftersom det är tidpunkten på dygnet jag sällan är hemma. Antingen i stallet, eller på vift någon annanstans.

Dags för dagens första "mellanmål". Clementiner!

Ciao!

Fredaaag

Idag har varit en ganska bra dag. Jag har försökt vara hurtig, plockade fram skidorna från bilen iaf. Blev inget åkande för innan jag va klar med allt bök med att packa ur dom ut bilen va jag less och irriterad..

Så jag for till stallet och tog mig en långpromenad med Evita istället. Lagom ansträngande. Ganska skönt, Emelie följde med med Turbo (världens kanske sötaste hund), och vi promerade runt Svidjan. Skrutthästen va snäll nästan hela vägen, ska försöka ta en promenad igen på söndag med den filuren. Får se hur det går. 

Nu väntar jag på Vickan. Men först ska jag duscha. Vi ska se på film och slöa ikväll. En kväll anpassad för slöfockar som oss. Nu väntar duschen. Ciao!

Uppdatering av "mitt 2008"..

Jag har fått skäll. Jag måste uppdatera juli månad. Läs min lilla "krönika" så ser ni vad som hänt.

Torsdag.

Jobbiga katt! Nog för att isa är söt, men ibland vill jag nästan strypa henne! Igår var ett sånt tillfälle, jag kunde verkligen inte somna, snurrade runt i nån timme och när jag äntligen var på väg att somna så lägger hon sig på mitt huvud och börjar köra igång spinneriet. Jag tar tag i henne och lägger ner henne på golvet. Hon hoppar upp och lägger sig på mitt huvud igen. Jag lägger ner henne, lite mer bestämt den här gången. Hon hoppar upp och lägger sig på mitt huvud. Jag tar tag i henne och säger åt henne att stanna på golvet (vilket brukar funka). Det går 2 sekunder, sen ligger hon på mitt huvud igen.

Det slutar med att jag tar mitt täcke och min kudde och lägger mig på soffan i vardagsrummet för att slippa kattjäveln, men tror ni jag har sån tur? Neej, hon följer självklart efter mig och hoppar upp i soffan. Då brister det, jag blir asförbannad och säger åt henne att "nu får du väl för fan ta och ge dig! jag tycker ju inte ens om dig när du håller på så här, och ändå låtsas du tycka om mig just nu. Enda stunden på dygnet jag INTE vill att du ska tycka om mig!!!" Och så stirrar jag på henne, hon jamar och hoppar upp i soffan igen...



Vi har en bra relation som ni kanske förstår.. Nu sitter jag och filosoferar, har tagit sovmorgon, ätit frukost, hunnit slänga in en omgång i tvättmaskinen och klätt på mig. Jag är för bra ibland.. ;) Pga nattens lilla "bråk" med Isa så kanske ni förstår att jag är sjukt trött idag.Jag förstår inte varför hon absolut måste sova på mitt huvud när sebbe ligger en halvmeter bort, och honom tycker hon ju faktiskt alltid om.. Jag passar bara då jag har gått och lagt mig och nästan hunnit somna.

Idag ska jag vara "hurtig". Jag ska åka hem till Ersmark, hämta 2 par skridskor och ett par skidor med tillhörande utrustning - Jag ska åka längdskidor i helgen! Tänkte börja motionera.. haha, vi får se hur länge det sitter i den här gången..

Time will tell.


Nu har jag fått en nysattack som vägrar ge sig. Inte vanliga nysar, utan pappa-nysar, och dom är inte att leka med. ;)


Ciao!


Onsdag.





Fina Nilis, bilder från förra sommaren.


Idag hade Evita varit billig ifall hon skulle ha varit till salu. Hon ville ha ihjäl mig. Typ. Fast kanske inte, hon har för mycket energi, och jag har för lite tålamod. Men hon skötte sig en bit iallafall.

Nu är det motion utan någon på ryggen eller bakom i vagnen, hon kanske kan hålla sig lite lugn då. Förhoppningsvis.

Tisdag.

Idag blir nog en trevlig dag. Vi ska ner till Nolia vid 11.30 och åka skridskor med Johnny. Eller jag ska inte åka, Sebbe ska åka, jag har inga skridskor. Så jag har tänkt stå bredvid och kolla på, ska till och med försöka ta med mig kameran och fotografera litegrann.

Ett av mina sk. "nyårslöften" iår ska vara att försöka fota lite mer, jag har aldrig med mig kameran någonstans. Och det börjar kännas ganska tråkigt eftersom man aldrig har några nya bilder att sätta upp någonstans eller framkalla. Och den dagen jag har med mig kameran är jag aldrig med på ett enda kort eftersom det bara är jag som fotar, och det är också ganska tråkigt - även fast jag inte tycker om att vara med på kort, men om jag slipper ha kameran rakt i ansiktet så brukar det gå bra.

Nu håller jag på att ordna det sista fikat till familjen Granberg-Källöv som kommer hit senare idag och fikar. Äntligen. Det har gått flera år sen jag sa att jag skulle baka åt dom. Hoppas jag får godkänt ;)


Ska ta tag i min "To-do-list". Ciao!


Mitt 2008

Jag avslutade mitt 2007 med att fira nyår tillsammans med Sebbe och hans kompisar på Scharinska, en mycket trevlig tillställning så här i efterhand. Just då hade jag inte så kul, men jag lärde kände många av Sebbes kompisar den kvällen, vilket jag är glad för i nu läget.

Jag hade bestämt mig för att 2008 skulle börja bättre än det gångna året, då klarade jag mig 10 dagar inpå det nya året och ramlade en av en häst och fick en bristning/uttänjning på ett ledband i handleden, fick gå med gips och stödskena i sammanlagt 3 månader. Jag hann 4 dagar in på det nya året (2008) och min mobil och plånbok blev stulet - jag tror nästan det var värre än att gå med gips. Allt man måste ordna med stulna saker - spärra mobil, simkort, visakort och ordna med ett nytt körkort, och sedan skaffa ny mobil, nytt simkort, visakort och ta sig i kragen och ordna en ny bild till körkortet och skicka in papperna som behövs till det också. Mer arbete än att gå gipsad helt enkelt.

I slutet på januari flyttade jag till min första egna lägenhet. En liten etta på 25 kvadrat på Teg. Älskade verkligen området och det var frid och fröjd. Sebbe flyttade in strax efter mig, och där trängdes vi. Och jag hade letat reda på bilder därifrån, men naturligtvis har ju dom försvunnit lagom till att jag hade tänkt lägga upp dom här. (Uppdatering kl 23.19: Jag hittade bilderna, så klart!)

 



Februari var en rätt händelselös månad vad jag kommer ihåg. Jag jobbade mest hela tiden känns det som. Sen kom mars, och i "hemlighet" föddes lilla Isa då, men det är ett senare kapitel. Jag och Sebbe letade ny (och större) lägenhet i panik eftersom det va brist på lägenheter här i stan just då. Vi hittade några, bestämde oss för Ålidhem. Jag hoppade in på Hälsokonsult-utbildningen på Umedalen också. En väldigt trevlig utbildning till att börja med, sen blev jag less.

April. Älskade Nisse som just kommit igång igen och börjat kännas dunderfin, fick tillbaks sin gaffelbandsskada och karriären var över. Han fick en viloperiod, sen började omskolningen till ridhäst.

Maj. Annonserna på Nisse åkte upp på diverse ställen. Inte min gladaste månad detta år.

- Evita kom in i bilden denna månad också. Kaos i mitt huvud och jag slutade i princip tycka det va kul med hästar.



- Det var i maj Isa kom in i bilden. Jag och Sebbe hade blivit väldigt sugna på att skaffa en egen kisse, efter mycket tittande på blocket så fastnade vi för Isa - fråga mig inte varför, det var inget speciellt med hennes utseende, men hon såg snäll ut. Hon var mindre än Sebbes hand då, nu är hon inte lika söt längre, men ack så rolig.

 

                   På bilden till vänster är hon liten och leker som en normal katt. Till höger har hon sin första nyårsfylla..

- Men jag fyllde ju 22 i maj. Det var min enda gång med "22år den 22a", kändes inte speciellt spännande. Fick lite presenter som vanligt och det åts god mat och fikades en hel vecka.

Juni. Vi flyttade till Ålidhem. Hade en dödskön inflyttningsfest, och alla var nöjda och glada.

- Nisse fick åka på bete hos Vickan (världens bästa Vickan för övrigt), och där åt han. Hela dagarna. Han var ganska nöjd med livet antar jag. Jag åkte dit med jämna mellanrum och hälsade på och red ut i skogen med Vickan och hennes Holger.

 



- Nisse fick en ny chans som ridhäst i Vännäs, som såhär i efterhand känns otroligt bra - Det är aldrig kul att förlora en vän.

- Midssommar firades utanför Täfteå i en liten stuga. Vi tältade. Behöver jag säga mer? Jag, Sebbe, Vickan och massor av Sebbes kompisar. Hade väldigt trevligt!

Juli. Jag och Sebbe hade vår första gemensamma semester. Vi åkte till Stockholm och var allmänt turistiga och besökte museeum där man fick leka och vara barn igen och tittade på apor som satte på varandra inför ögonen på tiotals barn som började skratta och peka (jag var en av dom..)

   

- Uppdaterat: Jag fick ju en systerdotter. förtusan! Hur kunde jag glömma det? Eller egentligen hade jag inte glömt det, för jag hade skrivit det först, sen ändrade jag lite och så kom det inte med. Förlåt Moa. Jag hoppas vi kan vara vänner ändå..



Augusti. Ja, vad hände här? Har nästan inget som helst minne av denna månad. Har den ens funnits? Jo, jag började sakta men säkert vara i stallet mer och mer, och i slutet av månaden var jag tillbaks i det gamla mönstret - så ofta jag kunde.

September. Jag och Sebbe firade ett år tillsammans (trots att vi inte har nån koll på när vi blev tillsammans.. Vi gissade till oss ett datum bara för att man "måste ju ha ett".)

- Jag slutade jobba på Mias Grill. Jag saknar det inte.

Oktober. Också en ganska "tom" månad. Sebbe fyllde 23. Vi hade kalas.

November. Packningen påbörjades, vi hade hittat en underbar lägenhet på Ersboda!

December. Den första december opererade jag bort mina halsmandlar, det blev en dramatisk följd efter det, ambulans till akuten för en blödning där de opererat, totalt borta i nåra dagar, ingen mat och nästan inget att dricka på nästan tre veckor.

- 15 december flyttade vi in i vår underbara lägenhet. Och vi är nu nästan grannar med min gamla goa vän Annica och hennes härliga familj. Ska tillägga att jag gjorde inte mycket när det gällde flyttningen, jag hämtade ut nyckeln och sen satt och Vickan mest på golvet i lägenheten för att vi (jag) inte orkade med nånting annat eftersom jag inte ätit på 15 dagar.

- Några dagar efter flytten fick vi höra om en liten svart kisse som hittats övergiven i skogen - hon bor givetvis med oss nu. Jag ångrar mig inte. Zlatan är underbar. Hon växer och knakar, och är söt som socker!



- Julen var den bästa på många år. Nyåret likaså. Bara nära och kära hemma i lägenheten.

                                                           Tur att Sebbe är seriös, så det kunde ha blivit en fin bild..


Och nu sitter jag här. Det är den 5e januari, och än så länge har ingen olycka inträffat, så jag har en känsla av att detta kommer bli ett underbart år! Förresten så kom jag på att jag och sebbe "firar" 16 månader idag - snart ett och ett halvt år. Imponerande. Vem hade trott det? ;)

Annars har jag mest umgåtts med Vickan mest hela tiden, hon är med överallt. We stand tall. Sju år senare.. Det är helt sjukt.

- Vem är det som står när dom andra faller? Anette och Vickan så klart!
Det var en välanvänd fras på våra körlektioner på gymnasiet då vi utklassade alla andra på lektionerna..

Det var mitt år. Hoppas ni andra också är ganska nöjda! Jag vet att jag är lite tråkig med så lite bilder, men jag är sämst på att fota!

Måndag.

En ny vecka har börjat. Denna måndag började lite annorlunda än de andra måndagarna här. Min kära vän Ulrika sov över här eftersom hon missade sista bussen hem till Ålidhem, så hon fick sova på soffan med katterna. Så det var trevligt med frukostsällskap för en gångskull, ni som känner Sebbe någorlunda vet nog att han inte är den piggaste och roligaste att vara med på morgonkvisten, så jag brukar oftast få äta frukost ensam.

Idag blir nog en rolig dag. Familjen ska fika det traditionella "Adventsfikat", en månad försent. December var en alldeles för fullspäckat månad denna gång. Så det blev inget fika denna gång, så vi har bestämt oss för att ta det idag istället. Efter det ska jag och Sebbe bjuda mor och far på middag här som tack för hjälpen med flytten och allt annat som dom ställt upp med den senaste tiden.

Jag har bakat också. Kladdkaka, mockarutor och morotskaka. Det var tänkt att det skulle finnas chokladbollar också, men dom tog slut samma dag dom bakades (i lördags) eftersom vi fick finbesök av Jenny, Patrik och Linn då.

Hur som haver, jag ska försöka städa undan litegrann nu, så det är gjort innan jag åker till stan. Ska försöka få Sebbe att diska också.. Men han måste få sova en stund först.

Ciao!

En kylig söndag..

Det är kallt idag! När jag klev upp idag var det -14,8 grader ute. Lite i kallaste laget, men inget man dör av. Kändes lite segt att åka till stallet och rida, men jag pallrade mig upp, ringde mor och åt frukost efter det. Sen åkte vi till ÖoB och köpte lite grejer, sen vidare till stallet.

Trodde jag skulle frysa ihjäl när jag klev ur bilen och gick in i stallet. Evita va snäll tills jag hade kommit iväg till sandtaget. Då blev hon totalt sepe. Hon knölade ihop sig och bara for runt som en gummiboll, hon va överallt och ingenstans, hela tiden. Jag blev less och red tillbaks till stallet, bytte till det vanliga bettet och red i hagen ett tag istället för att bråka med henne. Jag vann, hon gav sig med bettet. (haha). Men I can't blame her, hon har vilat sen i måndags, så det är klart hon har en gnutta överskottsenergi.

Sitter och kollar på nått fruktansvärt tråkigt program som jag sett 3 gånger tidigare i brist på annat att göra. Inte kan jag baka heller eftersom Sebbe ligger och sover. Jag ska göra morotskaka, och behöver den lilla matbererdaren som ska riva morötterna, och alla som har en sån vet att dom är inte det mest tystlåtna som finns i denna värld. Städa skulle jag ockå behöva göra, men det går inte heller eftersom vår dammsugare med "låg ljudnivå", lever om så att det förmodligen skulle höras ner till Annica som bor tre kvarter längre ner på gatan.

Men. Nånting ska jag göra, duscha, det lever ju inte om så mycket, men då har vi ju så klart badrummet bredvid sovrummet så det lever om litegrann då också, men det får han ta. Han brukar ju faktiskt inte vara såå lättväckt.

Ha en trevlig dag!
Ciao


Lördag.

Titta vad man kan hitta om man får för sig att kolla igenom gamla mejl. Lilla Nisse på Umåker. Han är fin, men han va ännu finare innan han såldes. Rund och go. Herregud vad tiden går fort. Det är över ett halvår sedan han såldes nu. Känns rätt konstigt. Men han har det bra så det känns inte särskilt jobbigt längre. Jag får hälsa på när jag vill, och får rida om jag vill också. Tror jag ska försöka ta mig dit och rida nu i januari.


Vilken unge! :D

Hon är helt otrolig. Lyssna. Connie Talbot, 8 år, sjunger Bob Marleys Three little birds.

Fredagsmys?

Jag och Sebbe har just snaskat i oss en himla god middag, kassler i ugnen med annanas och champinjonstuvning och ris, första gången jag gjorde den på egen hand, och det blev faktiskt gott (godare än vad jag trodde det skulle bli). Och nu sitter jag framför tvn och kollar på The Simpsons och Sebbe ligger i sängen och försöker vila upp sig för att arbeta denna härliga fredagsnatt, och lördagsnatt och söndagsnatt. Kommer nog bli en himla kul helg, speciellt för mig eftersom jag kommer ha en purken pojkvän hemma på dagarna som klagar på att han är trött.

Jag är galet sugen på godis nu. Men det är 11 minusgrader här, så jag känner inte direkt för att gå ut en extra gång idag bara för att köpa godis. Kanske. Det kan vara värt det så småningom. Eller. Så småningom.. Snarare i samma vända som jag går till Annica senare, fast konsum ligger verkligen helt åt motsatta hållet.

Jag kanske överlever utan godis också. Vem vet?


Fredag.

Herregud. Jag har absolut ingen koll på dagarna längre. Igår trodde jag att det var lördag, och att jag skulle till stallet idag. Men idag är det fredag och jag ska till stallet i övermorgon. Om det inte är snorkallt imorron kanske jag åker dit då också, men om det är lika kallt som idag så kommer jag dö om jag ska rida. 

Hon lär ju vara pigg som en mört nästa gång jag ska ut med henne. Kalle kör ingenting längre, utan det är bara jag som är ute med henne. Så hon kommer ha vilat i en vecka när jag ska ut med henne på söndag. Himla mysigt. Hoppas hon är snäll. Jag ska rida min nyfunna väg. Det var faktiskt en lagom runda. Speciellt om jag hittar rätt på en gång, och slipper rida runt så himla mycket. Men det ska nog inte vara nått problem. Jag ska försöka lära mig att hitta åt andra hållet också, så jag inte bara rider i samma cirkel hela tiden.

Nu är det frukostdags för mig. Ska göra ett försök till att väcka Sebbe, sen ska jag nog ringa till Annica och höra ifall den lilla familjen kommer över på fika idag eller om de kommer en annan dag.

Lilla Zlatan har legat bredvid mig hela tiden medan jag har suttit vid datorn. Hon är otroligt mysig måste jag säga, vill alltid vara med om det är lugnt och stilla hemma, vill helst ligga i knät, men eftersom jag har datorn i knät nöjer hon sig med att ligga bredvid. Snutten.

På återseende. Ciao.


Min nyårsafton i bilder.

Nyårsaftonen blev en lyckad kväll. Maten otroligt god, sällskapet otroligt trevligt, och kvällen otroligt lång (kändes det som iallafall). Vickan var först att anlända på Ersboda - vi fick rätt mycket gjort, ordnade med maten, Jeanette kom instudsandes efter en stund. Jag sprang mest runt för jag hade inte gjort nånting när dom kom. Sen började de andra dyka upp. Vi var en lagom folksamling på sju personer, jag, Sebbe, Vickan, Jeanette, Jenny, Patrik och Danne. Vi åt och skrattade och hade trevligt. (Sebbe och Danne fick diska...yes!) Medan de stökade på i köket satt vi andra och spelade På 5 sekunder - faktiskt ett roligt spel, men lite drygt när man va så många, det tog aldrig slut. Sebbe och Danne hoppade in efter "ett varv" med frågor, så vi höll på hur länge som helst - kändes det som.

Efterätt. Mer spel. Chips. Mer spel. Danne avlägsnade sig efter ett tag. Jenny och Patrik åkte in till stan för att kolla på raketerna. Så vi var 4 tappra krigare kvar. Jag höll på somna innan 12-slaget. Men vi satte igång med att leka med Isa, och vi höll faktiskt på att missa 12-slaget pga lekandet!

Blev lite stressigt när jag såg att klockan var 23.57 och flaskan och glasen inte var förberedda. Men vi hann! Precis just på sekunder ungefär..


I brist på en vanlig hederlig kavel använde vi oss av det som fanns - En vinflaska (fungerade utmärkt!)


Den fina dukningen!


Isa med sin nyårs-outfit


Zlatan likaså.. Mycket vacker!


Mina favoriter i väntan på att maten skulle serveras..


Sen började de bråka över lite glitter..


Laget som trodde de va bäst i Rita och Gissa - Mitt lag vann.

Tolvslaget!

 
Och sist men inte minst, Isa knows how to rock the party. 

 
Dagen efter... 

RSS 2.0