Shopping på hög nivå.

Härlig dag på stan. Känner att jag har gjort ett par väldigt bra inköp de senaste dagarna. Igår när jag och Sebbe var på Telia och skulle låsa upp Sebbes mobil, kom jag på att vi pratat om att fixa en router så vi slipper sitta med en tiometers internetsladd över golvet i hela lägenheten. Efter ett snabbt samtal med Sebbes fader så bestämde vi att det fick bli en sprojlans ny router (som han snällt nog skulle betala åt oss). Så min moder kom hit på en kopp kaffe igårkväll och installerade routern och det funkar så jäkla bra. Så skönt att slippa sladdhelvetet, om man får skriva så? Katterna har ingen internetsladd att tugga på nu, och jag känner mig ganska nöjd med det.

Idag har jag hunnit med att klippa mig, köpa 2 tröjor (på rea, 98 kr för båda), en vit fin vas på Lagerhaus, och gick in på Elgiganten på vägen hem, och då blev det även ett hemmabiosystem, fick det till ett bra pris + lite annat smått och gott, lite filmer och en skitsnygg salladsskål. Nu är det dock färdighandlat för ett halvår framöver, men det är det värt. Det enda som saknas nu är en egen lägenhet och en egen bil. Någon som har en över?

Vår vän Linda kom förbi och åt middag tillsammans med mig och Sebbe idag också. Vi (dom) knölade ihop en enklare variant av tacos medan jag monterade ihop litegrann av högtalarna och försökte få lite ordning på alla sladdar. Sitter nu och njuter av det ljuva ljudet som kommer ur högtalarna och väntar på att Sebbe ska duscha klart.
Ciao.

Christian the lion.

Måste ta och lägga in samma klipp som kusinen gjort på sin blogg. Däremot vet ju inte jag hur man lägger in själva videon, så jag länkar istället. Man blir alldeles rörd, dom verkar så himla glada!

När ett husdjur älskar en är det för alltid..


Tisdag


Härlig dag. Har städat här i lägenheten för att få ordning och reda. Dock så är jag ju inte helt nöjd, men jag får ta tag i det imorgon istället. Har iallafall dammsugat (bytte dammsugarpåse för första gången alldeles på egen hand också!)
Efter allt städande blev vi hungiga så vi fettade på Mias, där vi stötte på familjen Annica Granberg. Alltid lika roligt! Lekte med barnen i bollhavet och spelade tvspel med Johnny, fast det funkade inte som vi ville så vi gav upp snabbt!  



Vår kära kisse har även fått för sig lite konstiga saker på sistone, just nu sitter hon och bokstavligen tuggar på ett stolsben i nån slags metall, och som ni ser ovan så har hon även blivit för fin för att dricka ur sin egen vattenskål på sistone.. Väntar bara på att hon ska fastna i glaset och börja pipa! Hon fick ta sig ett bad idag också, och fysatan va hon ogillar det! :p Hade lyft upp henne i famnen när sebbe höll på diska, och hon trodde direkt att hon skulle ner i diskhon o bada så hon gjorde ett jäkla motstånd när jag lutade mig efter ett glas :p

Men hon ju iallafall söt.. :)


Ciao !

Måndag

Dags att passa på med lite bilder nu när datorn äntligen fungerar som den ska, iallafall för en stund. Har inte gått ladda upp bilder på en månad ungefär. Så här kommer några stycken iallafall


  

Det va en skyltutställning vid Kungsträdgården i Stockholm när jag och Sebbe var där, så vi gick runt med massa andra och skrattade åt helt sjuka skyltar. Orkade dock inte ladda upp fler än två av den enkla anledningen att jag skulle hinna med fler av andra saker innan datorn la ner igen..




Här är lilla Evita med sina enorma öron. Hon börjar växa, både kroppsligt och själsligt. Har börjat vara i stallet mer och mer nu, och hon är en otrolig häst att hålla på med. Hon lär sig snabbt och är förvånansvärt snäll. Hennes öron är ju dock från en annan planet, men det sägs ju att en bra travare ska ha stora öron, så vi får hoppas att det stämmer! Hennes far, Armbro Trick har ju sprungit in 4,7 miljoner och mamman har sprungit in näästan 300 000, så om hon får vara hel och frisk kanske det blir nånting av henne också!


   

Sen har vi ju vårat lilla lurv också. Hon är ju lite skadad... Älskar att krypa in i saker, påsar, kartonger, kläder, filtar och kuddar och innanför tröjan, det är nästan så att man måste kolla i filthögen innan man sätter sig i soffan så hon inte ligger när inne och sover. Hon är nästan fööör social våran lilla katt. När hon hör väckarklockan på mornarna sätter hon sig utanför sovrumsdörren och jamar, och där sitter hon tills man öppnar dörren... Även om man snoozar en timme så sitter hon snällt tills man öppnar..

Jaja, nu har jag visat nåra bilder iallafall, ska nog baka nånting nu tror jag. Börjar bli lite rastlös när jag går runt ensam i lägenheten. Sebbe är och diskuterar sin arbetssituation med sin chef, så vi får verkligen hoppas att dom kommer fram till nånting annat så han kan få jobba med någon annan istället.

Men, ni vet var jag finns. Ciao!

Härlig dag på jobbet..

Har nu kommit hem från arbetet, och jag har fortfarande betalt, det är ungefär 15 min kvar av arbetstiden men jag är redan hemma. Sjuukt skönt! Hade en underbar dag på jobbet idag, bara trevliga kunder, och ingen kö. Förutom när jag va ensam bakom disken.. Då va de minsann kö i 45 min... Sen när jenny kom så va de aslugnt :) jenny hjälpte till med mina sysslor och vi kom hem i bra tid :)

Sova nu kanske? Ciao

Ljuset i tunneln

Börjar faktiskt känna lite glädje över att fara till stallet igen nu. Evita är en trevlig häst och det finns många trevliga människor i stallet som gör det värt att åka dit och bara snacka skit en stund. Evita gick sitt första snabbjobb i Kalles regi, och det var ju ett spännande inslag i vardagen. Hon såg fin ut en bit iallafall, första varvet gick på 32, andra varvet galopperade hon mest. För tunga skor och ingen rutin gav ett väldigt hoppigt andra varv. Men med tanke på att det var första jobbet så får man va ganska nöjd, hon hade inte alls hög puls när hon var tillbaks i stallet iallafall ;)



Förövrigt så är det ganska lugnt nu, Sebbe jobbar och jag sitter ensam i lägenheten med katterna. Den ena har jag inte sett sen jag kom hem och lillkisse går runt och jamar en massa. Så jag måste leta reda på vad hon klagar på strax. Hon brukar gå runt och jama när nånting inte är som hon vill att det ska vara, det kan vara allt från att maten är slut till att hennes favoritsnöre är borta (då måste man hjälpa henne att leta reda på det för att hon ska bli glad igen..)

Hur som helst, arbete väntar inatt, och jag är inte alls taggad. Fruktansvärt otaggad faktiskt. Kanske Cattis kommer förbi.. Som igår, då for vi på statoil på öbacka och åt korv och pratade tills det blev dags att fara hem för att sova. Men det va en väldigt trevlig stund vid statoils matbord!

Nu väntar duschen, sen lite middag. Vad jag nu ska hitta på att äta kanske jag listar ut så småningom. Ciao!

Torsdag.

Har just satt i min lite lunch, kyckling, pasta och sallad. Mums!

Har varit i stallet idag också, det går ganska snabbt när man bara har påbörjat inridningen av Evita. Sutten på två gånger nu. Idag tog vi oss utanför hagen också, skrittade ungefär 100 meter på cykelbanan och tillbaks. Vingligt, men de går framåt iallafall. Himla duktig faktiskt, va lite orolig eftersom hon är så bakrädd, men det verkar inte påverka henne nånting alls när man sitter upp på henne iallafall. Men de kommer väl ;)

Duschen väntar. Sen lite affärer. Ciao!

Bastuskär nästa.

Beger mig ut till havet och slappar. Ciao!


I kissed a girl, just to try it

Satt nyss och glodde på MTV, mitt vanliga tidsfördriv, och hörde en himla bra låt! Fastnade direkt för den, himla skön röst och attityd!

Kate Perry - I kissed a girl

I kissed a girl, and i liked it
I kissed a girl, just to try it
I hope my boyfriend don't mind it..




Annars är det väldigt stilla. Har varit till stallet en sväng idag också. Påbörjade inridningen av Evita, lilla skrothästen. Hon såg ut att inte förstå nånting alls. Hon bara stog där när vi hängde och vickade på sadeln. Fick dock en jävla fart när hon kände stigbyglarna hänga vid magen. Fick ordning på hästen igen, hängde lite till sen hoppade jag upp lite försiktigt. Red runt i hagen några varv bara, Kalle trodde nästan hon va på fyllan, hon var lite ur balans skulle man kunna säga! Efter en stund fick hon ordning på benen och gick runt ganska bra. Blir några fler rundor i hagen innan jag vågar göra nånting annat med henne. Men hon va så duktig, och när vi höll på med henne så kom ett tidigare inridningsprojekt gående förbi också, lilla Magic. Han är så himla fin! Står i stallet nedanför Evitas så det är kul att se honom ibland.

Fast det är lite jobbigt att åka till stallet fortfarande. Det är så tomt utan Nisse. Lilla stjärnan. Det är som att förlora en kär vän. Dom små djuren sätter sig verkligen i hjärtat. Det är som ett tryck över bröstet när man tänker på hur kul man haft och hur mycket de betytt för en.



C-I-A-O

Måndag - Tillbaks i verkligheten

Kändes ganska tungt att kliva upp i morse, men jag är vaken och har hunnit med att laga mat idag. Blev en soppa/gryta med röda linser, lök, purjolök, kyckling och matvete, med currysmak! Himlarns gott blev det måste jag säga.

Packningen sen stockholm ligger på golvet, och katterna älskar det. Hur mycket  kläder som helst som dom kan gosa runt med på golvet. Varken jag eller sebbe orkar ta tag i det hela, men jag har lovat att jag ska tvätta och göra bort allt sånt imorgon när han jobbar. Jag är ju trots allt ändå ledig imorron och på onsdag. Bara sena kvällar  att jobba denna vecka! Känns lite tungt, men vad gör man?



Stockholm va trevligt. Hade tur med vädret, mycket lutade åt att det skulle regna hela helgen, men det kom bara en skur på torsdagen och på fredagen, och uppehåll resten av tiden. Solen sken och det va faktsikt ganska varmt. Vi kikade mest runt på saker, lekte på naturhistoriska museet samtidigt som snittåldern var 8 kanske, men vi hade roligt ändå!

Mycket god mat och mysiga promenader (trots verkande fötter). Hotellet var nice, och vi fick oss en promenad varje dag till och från hotellet då det låg 1,5 km från tunnelbanestationen.

Men, vi är hemma, hela och rena. Ska alldeles strax bege mig till stallet och ta hand om Evita. Så jag ska bara byta om och väcka sebbe.
Ciao!  

onsdag - kanske funkar denna gång?

Försökte publisera detta innan vi åkte till stockholm och jag gör ett nytt försök nu innan jag skriver nästa inlägg.




Ännu en dag bland alla andra har passerat och här sitter jag i lägenheten och längtar till morrondagen. Jag och min kära pojkvän ska bege oss ner till stockholm och bara slappa i 3,5 dag, bo på hotell och bara äta god mat och umgås. Hoppas bara vädergudarna är på vår sida och inte förstör med regn och kyla. Looking forward to it! Inte det dåliga vädret alltså..

Dock så börjar jag känna att jag inte orkar engagera mig i nått där man inte får nånting tillbaks. Enda gången man hör nånting är om det är en nödsituation och ingen annan har svarat eller kunnat hjälpa till. Det känns ganska tacksamt, speciellt efter några års vänskap. Så jag ger upp. It's your call.



Jag saknar Nina. Hur sakta kan tiden gå egentligen? Det är dags för dig att ta ditt pick och pack och pallra dig upp hit på en gång!

Jag saknar Nisse också. Det är fruktansvärt tomt..

Stockholm!

Torsdag till söndag blir sommarens enda resa. Bo på hotell och bara lyxa runt litegrann tillsammans med älsklingen. Blir nog himla bra.

Det har inte hänt så himla mycket på sistone, så jag har inte så mycket att skriva här egentligen. Isa fortsätter vara lika söt som vanligt. Hon ska bo hos "mormor och morfar" i helgen, då blir hon glad! Gå ute i gräset och leka med myror.


/A.



Aupair...

Har fyra aupairintervjuer kvar att genomföra så fort som möjligt. Och det är ganska jobbigt. Fast nu har jag ju faktisktvarit duktig de senaste gångerna att jag gör klart sammanfattningen och det samma dag eller dagen efter och skickar iväg det istället för att vänta en vecka på att göra det. Sen för att göra det hela lite roligare så har jag 4 high school intervjuer att göra också. Men dom tänker jag tammetusan göra samma dag allihop så jag blir klar med det nångång.

Men. Nu ligger lilla Fisen och kurrar runt min hals så jag ska gosa lite med henne innan intervjun sätter igång :)

CIAO!.


RSS 2.0