Det var ju nästan så att jag hade nått på känn..

Efter mitt mongoligryck i söndagens inlägg så har jag fått flera frågor om vad som har hänt. Grejen var att ingenting hade hänt, jag var bara less. Och nu sitter jag här. Ska inte gå in på vad som har hänt pga att det är personligt och bäst om jag inte sprider det. Så jag har en riktigt dålig dag. Fråga inget. Jag orkar inte förklara.



Jag har verkligen ingen lust att göra nånting idag. Men jag ska träffa mamma och äta lunch iallafall. Sen ska vi ut till Umedalen och sätta upp lite lappar om massage nästa vecka. Om någon känner sig manad, hör gärna av er. Måndag och Fredag kommer vi hålla till på skolan och massera. Finns några tider att boka de dagarna, de är inte många så först till kvarn på tiderna.

Hejdå.

Måndag igen.

Ja, nu känner jag mig relativt nöjd med dagen. Jag har just klickat iväg ordern på min massagebänk. Hoppas nu att det inte tar alltför lång tid innan den dyker upp. (Förhoppningsvis innan nästa vecka, eller åtminstone nångång under nästa vecka).

Känner mig fruktansvärt opeppad på morgondagen, men det ska bli lite kul att klippa av sig lite hår och försöka hitta nånting fint att köpa att ha på sig på dopet på lördag. Blir en tripp till Fagersta över helgen igen. Ska bli ganska mysigt. Bo på camping med familjen och käka gomat. Ska förhoppningsvis hitta nånting fint att köpa i Borlänge också. Borde inte vara alltför svårt tycker jag.

Ska färga håret och gå på promenad med Ulrika imorgon också. Alltid lika trevligt att umgås med det lilla Kiddet. Ska hoppa i säng nu och försöka få med mig pojken och ligga och mysa på hans arm och läsa en bok en stund. Tror inte jag kommer lyckas, det är ju en film på tv..

Men om han ska bli masserad såsmåningom är det bäst för han att han myser med mig :p Ciao!

Måndag

Sitter vid skrivbordet och kikar ut i solskenet. Ganska mysigt faktiskt. Ska alldeles strax ta och hoppa in i duschen och göra mig i ordning för en dag i skolan. Kvällen kommer bestå av att studera turism eftersom vi har prov på onsdag, som kommer gå åt helvette om jag inte börjar plugga idag. Sen ska jag ju lära mig en helkroppsmassage till på torsdag också, och det känns så jäkla segt att hinna med båda nu utan att stressa sönder och bara göra båda halvdant.

Ja, så jag tror jag ska ta och avsluta datasittandet och börja göra mig i ordning, kanske ta en tidigare buss till skolan och vara lite ambitiös och plugga lite innan vi börjar med lektionerna.

Ciao!

Söndag



Helvette vad less jag blir! Sluta!











Sista lördagen i September.

Är bara ca 55 minuter kvar av den sista lördagen i september. Jag känner mig helt seg i huvet, jättetrött, så egentligen borde jag väl sova, men jag väntar på att både Sebbe och Elin ska ringa så jag vet om jag kan gå och lägga mig eller inte. Vill inte gå och lägga mig för att sen vakna upp av att nån ringer på mobilen.

Har hur som helst haft en trevlig kväll. Synd att den blev avbruten av fyllekörningar bara. Om några dagar blir vi utan internet, så vi måste nog ta tag i det där på måndag. Vettefan vad vi ska hitta på, är ju tre månaders uppsägningstid på de flera internet leverantörer, och det innebär att vi måste beställa och avbeställa internet typ samma dag, eftersom det bara är tre månader till vi ska flytta nu. Så det innebär ju en jäkla massa telefonsamtal och papper och telefonköer innan man fått allting att fungera som det ska, och då ska man avbeställa så fort det har kommit igång igen. Men samtidigt kan det ju faktiskt bli lite jobbigt att inte ha tillgång till internet i tre månader, speciellt eftersom vi betalar ju alla räkningar och sköter allt sånt via internetbank. Men vi får ta och fundera på hur vi ska göra imorron tror jag. Då ska vi ju ut till Ersmark och filosofera tillsammans med min familj. Isa ska få följa med och leka i gräset litegrann också. Det blir nog roligt.

Nu ger jag upp. Ciao!


Lördag.

Har kommit hem från stallet nu. Har äntligen tagit mig dit igen efter många om och men. Har saknat Nisse lite för mycket, men nu har det släppt och jag tar nya tag igen! Red Evita tillsammans med en annan tjej i stallet. Hennes häst va väldigt pigg, så hon började sparka här hon hade suttit upp och hann med att skrämma stackars Evita så hon trippade fram i säkert 15 minuter innan hon lugnade ner sig. Hon va faktiskt himla fin att rida. Lite vinglig fortfarande, men hon är ju bara barnet än. Bestämde med Kalle att jag ska rida två dagar i veckan för att Evita ska få lite regelbundenhet och rutin i ridningen. Bara skritta och bygga upp henne i lugn och ro. Det blir nog roligt!

Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen när den äntligen blev ledig, sen ska jag träffa Elin och umgås med henne ikväll! :) Wiie!


Ciao!


Jag vill ha en massagebänk!

Ge mig en massagebänk i julklapp om ni vill ge mig en mycket bra julklapp! Finns en som jag vill ha. 1400 kr inkl. frakt. Vore helt underbart om jag kunde få tag i en billigare. Tips?


Fredagskväll

En lugn fredag. Har spenderat kvällen med mitt gamla goa gäng. Man skrattar aldrig lika mycket som när man umgås med dessa underbara människor. Vickan, Ulrika och Jeanette. Det är så härligt. Man bara är, och alla skrattar lika hysteriskt hela tiden. Dumma kommentarer leder till att man skrattar ännu mer och så håller det på flera timmar. Man brukar va helt slut när man kommer hem.

Vi va på bio och kollade på Patrik 1,5. Jag tyckte faktiskt att den var bra! En må-bra-film. En film med lyckligt slut. Det görs alldeles för få filmer som slutar lyckligt nu för tiden, det är lite tråkigt tycker jag. Flera filmer i Patrik 1,5-stuk, tack! Resten av kvällen spenderade vi på Café Station och pratade om allt och inget. Himla skönt att ventilera och bara skratta.

Sen for jag hem och försökte vinna budgivningen på en massagebänk som jag hittade på tradera, synd att det var en jävel som bjöd över hela tiden. Jag gav upp efter en stund och nu sitter jag här i stället. Har hittat en bänk på internet som jag kan köpa istället, kostade mindre än det pris vi hade kommit upp till på tradera. Den är nästan likadan, så jag tror det får bli en sån så småningom.

Men nu ska jag nog sova. Godnatt.


Helkroppsmassage på gång..

Ja, då var det dags. Jag ska sätta ihop ett eget "program" på en helkroppsmassage till nästa torsdag. Jag kommer behöva folk att öva på så om det finns någon som känner sig manad att testa på lite olika grejer så säg gärna till! Jag behöver öva för att hitta rätt längd på massagen.

Massagelektionerna är ganska sköna. Vi har nämligen massage hela torsdagarna. Hur najs som helst. Alla blir väldig flummiga innan dagen är slut eftersom man blir så trött och slö av att hålla på en hel dag. Idag masserade vi ansikte, hals, bröstkorg armar, händer och mage. Mycket att komma ihåg med det ska förhoppningsvis bli någonting bra av det hela så småningom också. Lämnade klös/nagelmärken på Tomi efter att jag masserad runt nyckelbenen ut till axlarna. Fick ta i så mycket att hela tummen åkte in i muskeln, och det lämnade ju sina spår.. Men han va nöjd sen så jag lyckades ju iallafall.

Nu sitter jag hemma och ska försöka städa, men jag tror att det blir en dusch först. Jeanette ska ju komma på besök ikväll, och jag har olja kvar överallt där vi har masserat idag (utom magen, dum idé att massera den när man går runt med ont i magen jämt). Kom på att jag ska ju betala lite räkningar först. Alltid lika roligt att se pengarna försvinna från kontot lika snabbt som de kom in...

Ciao.


Tid över en morgon...

Då sitter man här tidigt på morgonen för en gång skull. Jag och Sebbe har blivit duktiga och börjat kliva upp ordentligt på mornarna då vi ska till jobb/skola. Är ganska mysigt att sitta och titta på teve och äta rostade mackor och dricka te tillsammans.

Gårdagen blev en lång dag. Skola hela dagen, sen hem och vila en liten stund. Efter det begav jag mig till travet och kikade på provloppen. Vickans lilla boll sprang, han är söt. Han låter som en gris. Efter det sprang jag vidare till Böleäng, där jag träffade min lilla italienske kontaktperson. Han va ganska söt, va helt borta, hade jättemycket humor så jag skrattade mest hela tiden. Men allt verkar fungera utmärkt för honom så det känns bra. Jag ska ta och fylla i papperna ikväll så jag kan skicka in rapporten till STS och få mina pengar. 

Nu ska jag ta och börja stänga av apparater och kila till bussen. Måste packa ner lite grejer till massagen idag. Blir ingen massage för mig idag, men jag hoppas jag får öva ordentligt istället. 

Puss och Hej. 


Förkyld och ledsen.

Eller jag är snarare ledsen för att jag är förkyld. För man kan inte göra nånting. Och då blir jag ledsen. Men igår kom storasyster och hälsade på tillsammans med Moa. Det va himla mysigt. Promenerade först en stund på stan för att slippa sitta inne i lägenheten hela dagen, och vid 4 åkte vi hem till oss och kikade på tv en stund, sen blev det middagslagning och ätande. Men Moa bestämde sig för att börja vara ledsen precis när maten va klar. Men det visade sig att hon också va hungrig, så när hon fått i sig lite mat lugnade hon ner sig.

Efter det tog vi en promenad till Ica, köpte nötter, fanta och babymat till Moa. Sen tog vi oss en långsam promenad runt Ålidhem så att Moa kunde få sova en stund. Mysigt. Sen tittade vi på Extreme Home Makeover och CSI innan det blev dags för Anna att ta sitt pick och pack och åka tillbaks till Vännäs för att sova. Nästa gång vi ses blir på söndag i Ersmark, Sen dröjer det bara en vecka sen är det dop i Fagersta :)

Nu ska jag ta och snyta mig och sen försöka ordna lite mat. Ciao!

Lördagnatt.

Jag är en fri människa! Har just lagt mig i sängen efter mitt sista arbetspass på Mias Grill. Känns himla skönt just nu. Dock så brände jag ju typ sönder vänster handled på stekbordet idag, fysatan så ont det gör! Kan inte ens röra där utan att det känns som att skinnet ska falla av. Cattis kom förbi idag också, hon fick en tallrik med gurka och tomater. Salt och peppar också. Gott?

Men, hur som haver så är det nästan dags att sova nu. (Jag har en känsla av enorm glädje inom mig just nu :P) Ska se om Sebbe hade tänkt vakna och förflytta sig från soffan till sängen. Han sover alltid (undantag då han kommit hem i fyllan) i soffan när jag jobbar.

God Natt gott folk.

(Jag har haft en underbar dag idag!)


Fredag.

Herregud! Hur många har tänkt höra av sig till mig idag för att hitta på nånting? Alla jag känner (nästan) har hört av sig och vill hitta på nånting idag, eller i helgen. Hallå? Varför är det alltid så att alla hör av sig den enda dagen man har nånting planerat?

Så är det alltid för mig. Men det är ju kul att nån hör av sig ibland :p

Ska göra mig i ordning nu, Anna och Daniel och Lillan kommer strax hit och hämtar mig. Ciao!

Torsdag.

Nu ska jag studera är det tänkt. Finns det nått tråkigare? Eller jag skojar bara, idag är det faktiskt ganska intressant. Turism. Det är faktiskt spännande. Fast det blir så tråkigt på lektionerna eftersom det bara snackas en massa om var folk vill resa och varför. Jag börjar bli lite less på lektionerna faktiskt. Jag vill lära mig nått när jag är i skolan. Låter inte som att det där skulle komma från mig, men jag har kommit fram till detta nu efter ungefär 6 månader av studier då alla dagar i skolan har sett ungefär likadana ut. Jag blir less.

Isa och Elvis ligger på varsin väska på golvet och sover. Det ser himla fridfullt ut. Ibland blir jag avundsjuk. Jag vill också kunna sova i vilken mongolid ställning som helst utan att få diverse rygg- eller nackproblem!

Nu ska jag banka nånting hårt i taket så våra grannar kanske slutar hoppa runt på golvet i deras lägenhet. Bye!

Andra dagen irad!

Hoppas det inte bara händer mig. Isåfall har någon högre makt bestämt sig för att "Anettes bussresor ska då tammetusan aldrig få vara lugna och stillsamma nu när hon faktiskt har börjat tycka att det är helt okej att åka buss!" 

För idag så började resan till skolan lugnt (Jag var ju tvungen att åka dit enkomt för att lämna pengar för skolböckerna). Satt och pratade med Sebbe om allt möjligt, sen hoppade han av på hållplatsen före stan eftersom han hade möte på jobbet. Det verkade lovande, inte allt för mycket folk. Vid Hedlunda kyrkan hoppade en konstig typ på, han skrek och pratade för sig själv och med andra (som tur va ignorerade jag honom så han pratade inte med mig). Och naturligvis skulle han ju av på samma hållplats som mig, så han stog och skrek en stund på hållplatsen medan vi andra som klev av där gick åt olika håll. Framme vid skolan, äntligen!

Betalade böckerna, pratade lite om vad de hade gått igenom på lektionen idag, och gick ner mot busshållplatsen igen. Tog en sväng förbi "Matbiten" påväg till hållplatsen, då står det två smågrabbar, kan inte ha varit äldre än tolv och dom frågar om jag kan köpa ett paket cigaretter till dom. Självfallet så gjorde jag ju inte det, skylle på att jag glömt legget hemma och skyndade mig in i affären, köpte en Mer med päronsmak och stirrade argt på småpojkarna när jag gick ut igen. Satte mig på bänken, och vad tror ni inte dyker upp inom fem minuter. JO, men det är klart att en hel skolklass på 22 barn ska åka med samma buss!

De ska tydligen på seminarium på Filmstaden, Västerbottensnytt ska medverka (Väldigt intressant att veta). De hoppar av på Vasaplan och jag känner lugnet. När vi närmar oss statoil på Öbacka hör jag hur några ungdomar skrattar längre bak och sen hör jag den där jäävla kaninlåten skråla över hela bussen IGEN! Räckte det inte med att jag fick höra den i 35 minuter igårmorse?! Jag ville dö.






Men nu är jag hemma igen. Jag överlevde faktiskt resan. Trots att jag kände mig ganska bitter på bussen. Väntar på att Sebbe ska komma hem så jag får lite sällskap. Hoppas han är på bra humör.

Ciao!

Förkyld!

Ja, från ingenstans har min förkylning kommit. Fast jag har ju misstänkt att jag ska bli förkyld ett tag nu, men det har bara inte brytit ut än, men nu så. Sitter här och snorar och har förbannat ont i huvet. Eller bara i vänster sida av huvet, och bakom ögonen. Ringde och sjukanmälde mig i morse, massage hade kanske inte varit den roligaste kursen att läsa när man är förkyld. Fast jag måste ändå till skolan efter lunch och lämna pengar för böckerna. Drygt, men vad gör man?

Tänkte gå och äta en alvedon och lite frukost nu. Ciao.

Fruktansvärd bussresa.

Finns det nånting mer störande än att någon stör ens bussresa på morgonen? Jag hade verkligen anger management på bussen till skolan idag. Jag trodde jag skulle ha ihjäl någon innan jag va framme på umedalen. Det satt några gymnasieelver och spelade musik från mobilen, högt och tydligt så alla i bakre delen i bussen hörde. Och inte vilken musik som helst. Först nån värdelös techno som lät precis likadan hela tiden, men sen bytte dom ut den värdelösa musiken till den där jävla kaninen som finns som ringsignal som alltid går som reklam på MTV.

Jag brukar ha väldigt mycket tålamod, men när dom håller på så hela resan så blir jag fan galen! Ska det vara så svårt för vissa unga människor att visa hänsyn till alla andra som också åker buss på morgonen? Alla kanske inte vill höra denna musik ur en skrålande mobiltelefon klockan 8 på morgonen. Det värsta är att dom redan sitter på bussen när jag hoppar på vid min busshållplats, sen åker dom hela vägen till umedalen och hoppar av en busshållplats tidigare än mig. Jag trodde jag skulle dö. Speciellt när en av tjejerna säger att "jag tror det är några som börjar bli lite irriterade här framme" och killen som äger mobilen höjer volymen. Han förtjänade att få mobilen slängd i golvet på bussen.

Tisdagkväll.

Sitter här och tittar på Vem kan slå Filip och Fredrik. Egentligen kan det ju va årets sämsta program, men bara för att dom två är med så blir det himla bra underhållning. Ett riktigt  radarpar. Har så sköna kommentarer till allt.

Annars så har jag mest bara haft ont i huvet idag. Isa har varit snäll större delen av dagen, och jag har handlat. Jag och Sebbe sitter i soffan och har lite tända ljus runt omkring i lägenheten. Han tittar på fotboll så jag passar på att skriva lite innan jag ska gå och lägga mig för att sova. Ska nog läsa lite innan jag somnar också, har kommit på att det faktiskt är ganska bra avslappning ändå. Även fast jag kan bli ganska rastlös av det om det händer för lite i boken.

En annan grej som är bra avslappning är massage, och jag har faktiskt övat på massera idag, finally. Sebbe blev den utsatte, och jag tror det gick ganska bra. Hade väl kunnat ta i lite hårdare. Han är ju hockeyspelare. Det är inte roligt att massera dessa idrottsmän. Man får ta i så man blir alldeles svettig, men jag orkade inte det så han fick nöja sig med det han fick. "Är det meningen att ni bara ska stryka eller?" Kul!

Men nu är det dags att ta tag i kvällsfixeriet. Ciao!


Tisdag.

Helvette att internet ska hänga sig när jag har skrivit ett långt inlägg. Varför är det alltid så? Nu orkar jag inte skriva om allt..

Senare samma söndag.

Egentligen är det ganska fint på hösten. Synd bara att den ska vara så himla kort här uppe i norr. Går typ på 2 röda sen är det vinter igen helt plötsligt. Men det är mysigt ändå.





Jag saknar hästeriet. Saknar att ha en häst att komma till varje vecka och bara mysa med och göra lite vad man vill med. Är första hösten på väldigt många år jag inte har någon häst att pyssla med. Jag vet att jag har Evita ute på Röbäck om jag vill, men jag känner inte för det. Jag vill ha tillbaka den gamla goda tiden med Nisse. Jag hämtade ut några bilder som jag framkallade i våras igår. Gick in på Gallerix och köpte ramar, fick bilderna inramade och gick hem och satte upp dom på väggen direkt. Fyfan vad jag saknar den där hästen ibland. Vissa dagar hinner man inte tänka till, men sen kommer dagarna då det är det enda man tänker på. Jag saknar honom. Visst kan jag åka och hälsa på honom när jag vill, men det är inte samma sak. Jag orkar inte..



Godnatt

Söndagmorgon.

Har läst rubriken tidigare, men inte kollat vad det egentligen handlade om. Misshandla en känguru? Det måste väl ändå finnas gränser för vad vi människor kan göra mot dessa stackars djur? Jag fick ont i magen av att se på bilderna i videon.. Jag har lite ont i magen efter jag har jobbat också, blev lite stressigt där ett tag. Men jag tycker himla synd om kängurun i videon. :(

God natt.

Lördag.

Nu sitter jag här. Nyduschad och hungrig. Katten har slarvat bort mina piller (jag skyller inte på henne bara för att jag inte vet var dom är, hon har tappat bort dom åt mig, jag kom på henne men hann inte fatta var hon for med dom). Så nu måste jag iväg till apoteket och hämta ut nya. Hon kunde inte ha valt en sämre dag att göra det på?

Jag är himla trött idag. Men jag kände att det är inte värt att sova hela dagen och äta "frukost" vid femtiden och sen bara vänta ut tiden tills jag ska åka till jobbet vid halv åtta.. näe, så nu hade jag tänkt göra nånting idag. Ska försöka plugga, men då måste jag nog komma hemifrån om det ska bli nånting av det. Kanske ska åka till NK på strömpilen? Där finns ju apoteket också.

Good bye.

Minusgrader!

Har just kommit hem från jobbet, känner mig otroligt seg. Mitt vänstra knä värker och känner mig lite låst i ländryggen. Allt är som en "vanlig dag efter jobbet". Har gått bra att jobba iallafall, lite besviken över att jag inte fick jobba med Mikaela som det var tänkt från början, men tydligen hade cheferna ändrat sig, och jag fick jobba med en ny tjej. Tack för att jag fått veta att jag ska jobba med någon annan. Hade underlättat himla mycket om jag hade behövt ringa in personen tidigare..

Men nu behövde jag ju inte det så varför sitter jag här och klagar? Som sagt, just kommit hem till två mysiga katter och en sovande pojkvän. Ganska mysigt. Men jag är fortfarande lite frusen efter min lilla promenad på hundra meter från parkeringen. Det är minusgrader ute. Det är ju bara mitten på september. Skärpning. Det kan ju inte vara minusgrader redan!

Funderar på att fortsätta läsa lite ur Män som hatar kvinnor nu, innan jag går och lägger mig. Kan vara ganska bra avslappning, boken börjar bli himla bra nu!

Godnatt mina vänner!

En dag med mamma.

Har spenderat några timmar idag med min kära moder idag, och jag måste säga att det har varit himla trevligt. Vi började dagen med att åka ut till Skeppsviks herrgård för att kika runt lite, tittade bara några minuter på omgivningen, sen blev jag hungrig så vi gick in och betalade för två lunchbuffér, 185 kr st! Mamma fick nog en chock när hon skulle betala, så hon  frågade "va?" några gånger innan hon förstod vad det kostade..



Vi åt vildsvin för första gången i våra liv. Jag började skratta när jag såg att det stog vildsvin på lappen som satt vid pannan, men jag förstog ganska snabbt att det va så när servitörerna kollade lite konstigt på mig. Fick nästan lite ont i magen när jag plockade åt mig nåra bitar, jag är ju inte den som är den som provar ny mat allt för ofta. Håller mig gärna till det jag brukar äta. Meen, eftersom lunchen kostade nästan 200 kr så bestämde jag mig för att prova. Och satan så gott det va! Vildsvin och ugnsstekta grönsaker och potatis. Otroligt gott faktiskt. Fast jag skulle nog inte kunna äta en hel måltid med bara vildsvin, väldigt speciell smak, men gott var det iallafall.

Ikväll väntar åtta timmars arbete på grillen. Fyfan säger jag bara. Jag hade hellre legat hemma i soffan och tyckt synd om mig själv eftersom jag har ont i huvet och är fruktansvärt trött. Får väl ta och pallra mig ner till jobbet lite tidigare, som vanligt, för att hinna vakna till liv innan jag börjar. Hoppas bara att Therese jobbar. Annars blir det inte lika roligt att vakna till liv. Hon har alltid nånting roligt att säga...

Ciao.

Kom att tänka på gårdagen..

Tänkte hela dagen igår att jag skulle skriva nånting om 11 september-attacken, men det blev aldrig av, så jag tänkte att jag gör det idag istället. Eller inte om just attacken utan snarare om hur dom hedrar de som blev drabbade. Det blir en helt annan sak när man varit där och sett hur det ser ut efteråt och man inser hur fruktansvärt det måste ha varit. Bilderna på staketet runt omkring Ground Zero fick mig att må dåligt, jag minns att jag fick otroligt ont i magen och en konstig känsla inom mig när vi stog och tittade ner i "hålet"...

Tycker det är så fint att det lyser två ljusstrålar upp i himlen precis där de två tornen en gång i tiden stod. Man kunde se de ända uppifrån en kulle i Ridgewood, New Jersey. Ljusstrålarna lyser bara i några timmar, så länge det är mörkt nog för att de ska synas. Det är ett himla fint sätt att hedra de döda och anhöriga, när ska Sverige börja göra liknande saker när det händer nånting hemskt här?

Det blir stora rubriker i kvällstidningarna. Förstasidan i tre dagar, och sen är det nånting annat som hänt, typ "Se hur statsministern är klädd när han anlände till Kina". Finns det ingenting annat att skriva om nu för tiden? Nog måste det finnas nånting som är mer intressant att berätta om, stackars reinfeldt får väl komma klädd hur han vill, de ska vara glada att han inte kom i mjukisbyxor iallafall. Hur kul skulle det va att resa från Sverige till Kina iklädd kavaj? Det är ju inte direkt som att flyga 2,5 timme från Stockholm till London...




Fredag.

En dag tillsammans med mor väntar, jag har duschat och ätit frukost. Väntar på att frukosten ska sjunka ner så jag vet ungefär hur ont i magen jag kommer ha i dag, om jag måste ta med mig pillrena eller inte. Men än så länge känns det lugnt. Åt en god macka med ost, salami och gurka och en kopp te, och det är sånt jag inte brukar få ont i magen av, så det blir nog en bra dag idag.

Frågan är ju bara vad vi ska hitta på idag, tror att vi ska till Lobbyn och äta iallafall, eller man kan ju hoppas. Jag älskar deras mat, den är så himla god! Allt jag har provat hittills har varit helt underbart. Men jag får fundera en liten stund till, för nu ska jag göra mig iordning så vi kommer iväg nångång.

Torsdag.

Jag trodde jag skulle avlida när jag läste annonsen om Säsongsboende Åre på blocket. Att folk ens kommer på idén att stoppa upp en sån där annons förvånar mig dock inte längre. Folk är ju inte särskilt friska i huvudet nu för tiden.

Och satan i helvette vad jag bet mig i läppen för 3 sekunder sedan, jag trodde jag skulle dö. Nu blöder det också. Alltid mysigt med blodsmak i munnen, och inte bara blodsmak, utan riktigt blod. Lite för mycket information, jag vet, men det gör lite mindre ont av att skriva det. 



Jag är ganska nöjd över att jag har blivit lite, om än bara mycket lite, mer organiserad. Mamma kom ju förbi med de där fina organiseringspåsarna jag skrev om tidigare, och jag är himla nöjd med dom. Dom är fina till att börja med, och himla smart att göra sånna påsar fina, för det blir ju faktiskt lite roligare att sortera tidningar och petflaskor och plastpåsar. Det är inte mycket, men ett litet steg mot en förbättring iallafall.

Kanske ska göra ett försök att åka ner till jobbet idag istället och hämta cykeln. Fast isåfall måste jag ta och rappa på litegrann. Bussen går snart, för gå orkar jag inte göra. Speciellt inte nu när jag nyss har ätit. Och jag är verkligen jättemätt så att gå ner till stan är inte aktuellt idag. Det får nog bli så, fast Sebbe har väl garanterat tagit med sig busskortet till Vännäs, och lämnat det i sina jeans som ligger i hans skåp i ishallen medan han är ute på isen och tränar. Himla viktigt att ta med sig mitt busskort dit.



Onsdag.



Lilla mongokatten. Hon är för söt, hon va på myshumör när jag tog kortet, 2 sekunder senare hade hon ingen lust att ligga kvar och mysa med mitt låt. Men hon kan då det där med att gosa in sig i filtar. Himla mysig när hon känner för det, hon kryper runt som en liten mullvad tills hon har hittat rätt ställe att ligga ner på.

Annars har jag inte gjort mycket vettigt idag, känns som att jag har sovit halva dagen. Sen kom min moder på besök, alltid lika trevligt, och vi bestämde att vi skulle göra nånting på fredag. Hon är sjukskriven och jag är ledig så det kan bli en trevlig dag :) Sen jobbar jag ju på natten, men det är sånt man får ta tag i senare.

Ska försöka göra nånting nu. Ciaao.

Ps. Isa ser inte frisk ut på bilden, jag vet ...

Migrän?

Känner mig helt hängig. Har ont i huvet, kroppen helt lea-lös, som mor skulle säga, nacken värker, jag har ont i magen och jag är tät i näsan. Är väl fortfarande påväg att bli sjuk, kan inte sjukdomen bara bryta ut helt och hållet så man slipper gå runt och känna sig så hängig så otroligt länge!

Ska hur som helst gå och lägga mig och sova en stund nu, men jag har en känsla av att om jag gör det så kommer jag somna, och inte vakna förrän imorronbitti och känna mig lika slö som nu, eftersom man då sovit alldeles för länge istället. Tänk om man ändå vore katt, sova och leka och äta så mycket man vill och framför allt när man vill!



Hoppas mamma förstog vilka påsar jag ville ha från Lagerhaus. Det är sånna där sorteringspåsar, tidningar och glas och kartonger. Jättefina! och billiga framför allt!

Ciao!

Du och jag.

Köpte en bok idag tillsammans med Sebbe. Tror att den kan vara ganska intressant att gå igenom så småningom. Det är en bok där man ska fylla i olika saker om sig själv, om sin partner, och några frågor om vad man vet om den andra. Visst, det låter töntigt, men jag tror faktiskt att det kan vara bra för ett förhållande att skriva ner vissa saker, som man inte tänker på så ofta i en sån bok. Och jag är ju som alla vet ganska töntig, så den passar mig alldeles utmärkt. Och dessutom tror jag att Sebbe tycker den är ganska rolig också.


Måndag - Förslag på mat?

Inleder veckan med ont i magen. Har inte haft ont i magen på ungefär en vecka, men nu small det till igen. Kände igår att det var nånting på väg. Är nog på väg att bli förkyld också, snorig och konstig i halsen.

Sitter och funderar på vad man kan laga för mat den här veckan. Funderar på att göra någon paj, men det känns så jobbigt, är oftast så mycket ingredienser, och så blir det mycket disk också.. Det är sånt jag inte orkar med.

Ska ta tag i att äta frukost och försöka göra nånting idag.
Ciao.

Ambitiöst ryck.

Jag har ju som sagt städat i lägenheten idag, så nu är det faktiskt ganska fint här. Är sånt som jag inte orkar ta tag i som är ogjort, så jag känner att det kan lika gärna få va. Det är saker man inte mår varken bättre eller sämre av att det inte är gjort..

Och nu sitter jag och väntar på att maten jag nyss lagade ska kallna så man kan sätta på lock och sätta in i kylskåpet. Känner mig ganska duktig. Har funderat på hur man kan fylla ut köttfärssås med nått annat, så det inte blir samma gamla gegga hela tiden, så nu blev det lite extra majs, kantareller, lök, paprika, röda linser, linfrön och svart-o vit peppar, basilika och salt. Blev himla gott, och inte samma som vanligt. Hoppas det är lika gott imorgon...

Nu kollar vi på nånting som verkar heta Doobidoo på tvåan. Och det ska jag nog kolla på. Det är ganska roligt.
Ciao!

Söndag.

Fest igår. Städning idag. Måttligt less idag faktiskt. Fast jag har suttit hemma hos farmor och farfar hela dagen, och man är kanske inte som mest sugen på att äta mat en hel dag dagen efter en fest. Magen mår ju inte riktigt helt hundra. Men nu har jag repat mig, och det blir nog inte så mycket bättre än så här idag.

Alltid lika trevligt att sitta hemma och gammfolket och prata hela dagarna. Inte för att man kommer fram till så mycket mer än det man redan visste, men det är mysigt ändå. Bli helt ompysslad. Hela dagen. Det är inte ofta man får vara med om sånt längre. Så man skulle egentligen ha åkt dit oftare och bara suttit och ätit lite och mysa hela dagen lång. Fem timmar är ganska lagom, eftersom man äter större delen av dagen..

For även förbi Nisse påvägen hem, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vars har hästen tagit vägen? Sånt är inge roligt alls. Och av en slump så hade Kalle också varit förbi idag och hälsat på. Han ringde och förvarnade mig för att hästen hade gått och blivit mager, och det ljög han ju inte om iallafall. Nisse som var så fin när han såldes, nu ser han helt förstörd ut. Mager. Långhårig och ful i pälsen.




Ciao.

Doppresent?



Någon som har förslag på doppresenter till denna lilla skönhet (och hennes föräldrar)?
Jag har köpt en liten, men jag vill ha något mer att ge dom.
Förslag?

Lördag.

Nu sitter jag hemma i soffan igen. Gårdagen var en väldigt trevlig dag. För den som missat det firade jag och sebbe ett år och vi tillbringade hela dagen tillsammans. Hängde hemma fram till 4, åkte till ner till stan och checkade in på hotell aveny. Himla mysigt hotell! Måste säga att jag är mer än nöjd med rummet vi fick och hur allting såg ut där inne, mycket vackert, så jag kan verkligen rekommendera detta hotell till andra som känner för att lyxa till det för en natt eller två. 

Middag på Balder, grillbuffé som fick godkänt. Himla god mat faktiskt, fast inte riktigt den dära "wow"-faktorn man får på vissa restauranger, men det var gott iallafall. Till efterrätten gick vi till Wayne's, jag drack en vanilj latte och Sebbe tog en äppelpaj och kaffe. och efter ett tag promenerade vi tillbaks till hotellet, lånade en film i receptionen och såg större delen av den innan jag somnade. Blev en himla mysig kväll måste jag säga.



Ikväll vankas det fest här i lägenheten, samma gamla gäng som alltid lär väl dyka upp och det ska bli himla trevligt faktsikt. Men innan dess måste vi verkligen ta tag i städningen av lägenheten, det ser inte riktigt ut som jag vill att det skulle göra. Så jag ska ta och avsluta här och börja göra någon nytta, Sebbe står ju trots allt och diskar för stunden.

Ciao.

Ettårsdagen.

Jahapp, då sitter man här, ett år senare. Helt otroligt va tiden går fort. Jag och Sebbe har tvättid idag, dagen till ära. Vi kom fram till att annars har vi ingenting att ha på oss ikväll, så vi blev så illa tvungna att tvätta en stund idag. Jag har hunnit springa upp till posten och hämtat ut min nya jacka. Himla fin tycker jag att den var, så den behåller jag. Katterna blev glad över påsen som jackan kom i. Dom ligger och myser innuti den. Men den åker bort från golvet snart, de får inte råka kväva sig själva innuti den.

Jag är snart hungrig också. Kanske ska gå upp till Rob's med Sebbe och se om dom har något gott man kan äta. Kan ju ändå unna sig lite extra denna dag. Sen blir det grillbuffé på Balder till middag.



Skriver mer sen.
Ciao.

Onsdag

Jag känner mig helt slut. Kändes som att jag hade feberattacker i skolan idag, svettades och frös om varannat. I normala fall brukar jag bara frysa, så jag tror att jag har någon sjukdom som hägrar. Ibland önskar jag ändå att sjukdomarna kunde bryta ut istället för att bara ligga och ruva någonstans i kroppen, eftersom man aldrig känner sig pigg och fräsch om man bara går runt och känner sig hängig hela tiden - Man kan ju fortfarande göra saker eftersom man inte är "tillräckligt" dålig för att inte göra nånting.

Har en del pluggande att se fram emot idag, och för att orka måste jag nog lägga mig och sova en stund. Eller läsa några sidor ur Män som hatar kvinnor. Faktiskt en mycket bra bok måste jag säga. Lite seg de första hundra sidorna, men nu har jag kommit in i den så nu tycker jag bara att den är bra! Och på tal om boken, som jag har lånat av storasyster Anna, så har jag hört att det kanske är dop på gång i oktober. Det skulle ju va ganska mysigt. Fast egentligen är det ju inte så jättespännande med dop eftersom man bara sitter på en kyrkbänk och lyssnar och sen efter ungefär en timme är man klar och kan fika, och sen åka hem igen. Hur kul låter det egentligen? Men det är faktiskt himla mysigt ändå på nått sätt.



Vilostunden väntar. Ciao.

Tisdag

Lite av mina grejer har kommit nu! Yay. Halsbanden var inte lika fina som de såg ut på hemsidan, så jag kanske ska skicka tillbaks dom, men halsduken var himla mysig så den behåller jag. Och idag har jag bestämt mig för att rensa garderoben. Jag tänkte ju göra det igår, men jag orkade inte, och så fick jag besök av Ulrika. Himla mysigt. Vi bakade äppelpaj och kollade på film, Knocked Up. Den är faktiskt ganska bra. Himla trevligt tidsfördriv att sitta och prata med lilla Ulrika igen, skönt att ha henne hemma igen! Inte i något annat land eller i en annan stad.

Här om dagen kom jag och Sebbe fram till att de flesta jag känner har knatat sig iväg från Umeå. Finns inte så många kvar i stan, och några av de som finns kvar i stan är inte ens engagerade nog att höra av sig oftare än nångång i halvåret, vilket har resulterat i att jag inte heller orkar höra av mig. Det är ju inte bara mitt fel att vi knappt har någon kontakt längre. Men jag trovs ganska bra som det är ändå, jag är ju inte helt ensam.



Jag har en hel lista på vad som behöver göras idag. Städa. Diska. Tvätta. Rensa garderoben. Ta hand om kattlådan. Försöka få ordning på alla grejer som ligger överallt. Men jag vet inte om jag kommer orka göra nånting annat än att fixa garderoben och fixa lådan. Jag har ju sällskap av katterna, så det kommer ta ett tag. De låter mig aldrig göra nånting i det tempo jag skulle vilja göra det, för man kan ju leka med allting man lägger fram på sängen när man städar eller plockar och sorterar saker.. Men dom är ganska söta iallafall. Tänk så tomt det skulle vara utan dom...

Nu är det dags för mig att sätta igång om jag ska vara någorlunda klar med några av grejerna innan Sebbe kommer hem. Stackarn måste jobba över idag, så han är nog hemma till kl 18, och då ska väl helst middagen vara klar att ätas också, så där kom jag på en till sak jag måste göra idag ;)

Ciao.

Några hundralappar senare.

Har varit runt på stan med Elin idag. Har inte setts på jättelänge och det va himla trevligt att träffas igen. Lyckades matcha bussarna så lagom att jag bara behövde vänta på henne i 4 minuter på vasaplan innan hennes buss kom. Tog fylletrappan upp till NK och fikade en stund, sen promenerade vi runt alla intressanta affärer. Blev 3 kuddar, en rosa, en blå och en grön med guldbrodderier och en rutig/randig svart/beige/lite glittrig halsduk på Indiska. Det var kuddkampanj så jag tror jag fick den billigaste gratis, vilket slutade med att halsduken inte blev särskilt dyr.  Sen provade jag koftor på HM, hittade en som va ganska fin, men det blev bara ett svart linne (Bra att ha), sen vidare till Gina Tricot, hittade en grå tröja (likadan som jag köpte för någon dag sedan). Så nu har jag handlat färdigt denna månad.

Det enda jag ska ordna nu är någonting till min far som fyller år på torsdag. Det blir ju spännande att se om det går hitta nått som han inte har ännu. Men det ska nog gå bra.



Och Isa har verkligen gått och blivit stor. Dags för kastrering snart tror jag. Hon går runt och jamar hela tiden så jag tror det är något som kommer bli någonting vi år prioritera nästa månad. Men hon är fortfarande lika söt som hon brukar vara. 

Ska ställa mig och rensa garderoben nu tänkte jag. Börjar kännas alldeles för rörigt nu, hittar oftast något jag inte sett på länge och aldrig det jag söker.. Så jag tror det är dags nu. Blir nog lite musik och citronvatten till det också. Sen funderar jag på att baka citronpaj, men det känns alldeles för överambitiöst för stunden. Måste diska bort allting i köket först eftersom jag inte ryms med grejerna på bänken annars ;)

Ciao!

Måndag

Jag är död. Jag ser nästan ingenting. Jag är jättetrött. Och ja, det Är jättesynd om mig. Jag har egentligen skola idag, men en måndag efter en helgs nattarbete är inte det roligaste. Så jag ska ligga hemma och tycka synd om mig själv. Ska ta mig ner till staden senare idag och hämta min cykel, och sen ska jag försöka göra nånting vettigt av dagen.

Rydelius kom förbi igårkväll också. Fick ett ryck och sprang till Ica just innan dom stängde, sen hamnade vi i köket och lagade fetaostbiffar. Fråga mig inte hur det gick till, men Linn stog där och kletade med köttfärsen och såg så himla glad ut.. Och jag måste säga att det blev himla gott. Har just ätit lunch, biffar och couscous med lök och soltorkade tomater. Yum.

Nu ska jag ge mig för idag. Ciao.

RSS 2.0