31 December 2008





Om 12 timmar är vi inne på ännu ett nytt år. Alla börjar sina nya liv, försöker uppfylla sina nyårslöften (som bryts efter ungefär 1-2 månader, om inte tidigare, i de flesta fallen). Jag har bestämt mig för att inte avge några nyårslöften i år. Jag tror aldrig jag lyckats med ett en enda gång. Jo - Jag hade godisuppehåll i ett år nångång på högstadiet tror jag. Det är faktiskt ganska starkt jobbat. Jag har tänkt prova det en gång till i mitt liv, men jag vet inte när. Och det ska absolut inte vara ett löfte av något slag, bara någonting jag gör för min egen skull (och vill jag ha en godispåse någon gång så ska jag kunna äta en utan att nån ska komma och säga åt mig att jag "har godisuppehåll och inte får äta godis!!")

Har varit i stadens centrum en liten stund idag. Kan säga att det var ganska lugnt, några stycken i varje affär, inget kaos. Gick till Ica gourmet och köpte det jag skulle, promenerade vidare till Triumph och köpte lite grejer och sen tog jag mig ner till Vasaplan och åkte hem igen. Väldigt skön dag på stan. Åkte ner 10.32 och hem 11.45, lagom stund på stan när man är pank.

Strax ska jag fixa efterrätten ttll kvällens tillställning. Vi blir sju stycken hemma hos oss som ska äta middag och umgås och spela spel hela långa kvällen. Blir nog en mysig kväll med de allra närmaste vännerna. Blir lite sista-minuten städning också, för kissarna hade tydligen fått för sig att riva ner en kruka i köket, så jag måste plocka fram dammsugaren en gång till och städa upp deras oreda!

Nu sitter jag med lillan i knät och funderar på var jag ska börja. Baka först och dammsuga upp allt som hamnar på golvet efteråt låter som en plan tycker jag. Och så får det bli. Fast först ska jag mysa mer med lillkisse och äta lunch!

GOTT NYTT ÅR mina vänner!

Bilderna på Evita är här..

   

Lördagnatt.

Är just hemkommen från en sen kväll i stan. Dock bara i stan. Hälsade på hos Jimmy och hans nya tjej. Mycket trevligt måste jag säga, var ett bra tag sen man umgåddes och träffade Jimmy. Rättare sagt i våras nångång. Satt och pratade och kollade youtube-klipp. En trevlig afton.

Imorgon ska vi plocka ur det sista ur lägenheten på Ålidhem - så jäkla skönt! Och så jäkla skönt att det inte var vårat hus som brann ner, då hade det inte blivit någon städning alls. Himla tragiskt det som hänt där borta, 200 pers blev utan lägenhet över julhelgen, jag lider verkligen med dessa människor. Otroligt otajmat. Tur att de flesta var bortresta, vem vet, folk kanske hade dött? Usch vad hemskt!

Nu tror jag att det är dags att hoppa ner i sängen. Börjar känna mig mycket sliten, och det kommer bli en tråkig dag i morgon, så det är bäst att försöka ladda batterierna med lite sömn.



På måndag ska jeanette med till stallet, yay! Har fått låna samma gamla kuse, som brukar lånas när det behövs en extra häst att rida. Lilla söta J.R.Boy. Lilla galningen. Men som tur är, är han ju snäll att rida, och han har förmodligen samma grundtempo som Evita så det ska bli trevligt att ta sig ut i skogen med en känd person. Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran så jag kanske kan ta nån bild på Evita när Jeanette rider så jag kan lägga upp här och visa hur fin hon har blivit. Har provat ett ponnyhackamore på lillskrutten nu och det verkar funka, men måste prova lite till innan jag bestämmer mig. Hon gick med näsan nere i marken och fattade ingenting när det inte fanns nått bett att ta stöd på, men tills slut fattade hon hur man skulle göra.

Blir kanske ett besök i stockholm snart också. Inte för nöjets skull, utan för att besöka Mälarkliniken med Evita. Rolig resa, ner till stockholm för ett veterinärbesök. Men det kan det vara värt om dom hittar felen på henne. Annars äre bara att he bort hon.. ;) Nee, lillhästen. Hon måste ju få en chans iaf.

Nu väntar sängen. Ciao!

Lördag.. (?)

Jag tror det är lördag idag.. Har verkligen tappat alla dagar nu på sistone, har ju inte direkt gjort mycket för världen. Den här dagen har inte heller varit särskilt händelserik, förutom att mamma och pappa kom hit och hjälpte till med att sätta upp lite hyllor i badrummet och en tavellist. - Pappa lika glad som vanligt när saker inte går som han vill. Men fint blev det iallafall! Börjar kännas väldigt mycket hemma här nu. Lite smågrejer som måste ordnas, men det är ingenting som inte kan vänta.

Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar, sen ska vi väl ta och laga lite mat. Blir nånting med korv i. Vad vet jag inte riktigt än. Skulle vilja göra korv i ugnen med paprika och lök, men vi har ingen creme fraiche som man ska ha till, men det borde ju gå göra utan.

Nu håller det senaste tillskottet på att terrorisera min gammeldator som står på golvet och häckar.. Tur hon lyssnar.. Men hon är iallafall söt, våran lilla Zlatan.

  

Tänkte slänga in nån bild på lägenheten också, men kvaliten på bilderna är inte den bästa, tror min kamera har gjort sitt snart. Men här kommer några stycken, det är finare i verkligheten än på bilderna ;)

 

Vardagsrummet och köket (nähä?). Mer än så blir det inte. Den som vill se mer får hälsa på ;)

Nu ska jag se på Meet the Fockers! Ciao!

Julklappar

    

 

Här är några av de fina julklapparna jag fick igår.
- Glaslyktorna från Sebbes föräldrar
- Väggljusstake med löv från Jenny
- Väggljusstake med röda koppar från Kalle
- Retroradio från mor och far
- Och så mammas tidsfördriv: Varsitt häfte med Finn fem fel och SnippSnapp (barnkorsordet i tidningen Året Runt - Mina favoritkorsord)
- Doftljus från Anna, Daniel och Moa


Juldagen

Klockan är ca 9.40 på juldagsmorgonen. Jag är otroligt nöjd med gårdagen. Tror det var en av de bättre jularna sen man växt upp från "barnajulen". Hade otroligt trevligt hela dagen. Började med frukost och julklappar i sängen, sen klappade vi katterna lite och sen åkte vi till Sebbes föräldrar och åt jullunch, mysigt. Strax före Kalle så åkte vi till Ersmark där vi spenderade resten av dagen. Öppnade julklappar och myste - fick otroligt mycket av det jag önskat mig i år! Ska ta lite bilder och visa vad jag fått. En sak är säkert iallafall, mitt "intresse" för ljus och ljusstakar har nått fram till befolkningen, fyra julklappar var ljus och ljusstakar i olika former och dofter. Två stycken i smide som man hänger på väggen, och av Sebbes föräldrar fick vi 3 ljushållare i glas från Orrefors (hur jävla fina som helst!)

Vid åttatiden skjutsade jag och Sebbe hem farmor och farfar till Vännäs, fikade och drack lite mer julmust och fick med mig 2 dukar och 300 kr hem också. Jag tycker verkligen om mina gammfolk i vännäs - inte bara för att man får saker, så klart, utan för att dom är underbara! :)

Ska ta och göra lite nytta nu så att vi kan åka till Ersmark igen. Vi ska äta vildsvin till middag! Yay!

Ciao! God jul förresten!


11 dagar utan mat..

Jag börjar förstå hur folk i fattiga länder känner sig. I allafall när det kommer till hunger. Även fast jag "bara", mer eller mindre, varit utan mat i 11 dagar nu, och man mår inte bra. Inte undra på att man blir sjuk.. Jag känner mig rätt borta i huvet, och kroppen blir alldeles utmattad av de enklaste sakerna. Hjärtslagen ökar efter bara nått steg och man måste ta tag i nått för att vila.

Sitter nu och försöker samla kraft till att svälja ner en tabett. Men eftersom jag vet att jag får ont som fan i halsen precis efter jag svalt så försöker jag undvika det så mycket det går. Jag tycker inte om att ha ont. Man tycker väl att jag borde vara "härdad" vid det här laget, men känns verkligen förjävligt att bara tänka tanken att svälja ner den förbannade medicinen. Jag ska bli medicinforskare och få alla dessa professorer att inse att man inte kan göra stora tabletter till de som har halsproblem - Det går inte få ner dom jävlarna utan att det gör ondare än innan man stoppade ner medicinen! Jag har "bara" tio stycken piller kvar nu. 7 efter idag. Jag hatar det. Skulle fan hellre åka in till sjukhuset 3 gånger om dagen och få medicinen rakt i armen istället. Och det säger rätt mycket om hur ont det gör - eftersom jag är fruktansvärt spruträdd. Jag nästan svimmar varje gång.

Idag är en dålig dag.

Förbannade hals!

Ja, jag sitter fortfarande i tystnad. Jag hatar det här nu. Jag mår nästan mer psykiskt dåligt av det här än fysiskt. Det är så frustrerande att inte kunna säga vad man vill, speciellt om det är smärtstillande man vill försöka komma åt. Och alla som känner mig vet ju att jag är inte den som sitter tyst 1,5 vecka i sträck.. Så jag börjar känna mig fruktansvärt frustrerad.

Men idag blev jag lite glad iallafall för idag fick jag en present av mamma - nämligen Seal's senaste skiva Soul. Herregud vilken man! Väldigt avslappnande och bra tolkningar av gamla låtar. M-M-M!

Jag längtar till helgen. Mysmiddag med familj och delar av släkten. Hoppas jag har repat mig till dess bara, men det är ju bara tisdag än (eller hur?) och jag känner mig bättre än i morse så det går ju åt rätt håll iallafall. Och på söndag ska vi julbaka med Anna och Moa. Kommer bli jättemysigt - fast om jag känner mig själv rätt, kommer jag nog mest sitta och gulla med Moa och äta deg.

Det får avsluta detta inlägg. Ciao!

En vecka senare..

Operationen gick enligt planerna, och allt var frid och fröjd (okej, jag mådde inte så bra) enda från måndagkväll till torsdagkväll. Kände att jag behövde dricka, "ropade" på Sebbe som kom med saft. Jag tog en klunk och svalde, och svalde, och svalde, och svalde, och svalde. Började tänka "vad fan, så stor klunk tog jag inte, kommer allt tillbaks som jag sväljer eller?" Bankade i väggen och Sebbe kom och hjälpte mig ur sängen och jag sprang in på toan och började spotta i handfatet, och ja. Några minuter senare såg det ut som Stockholms blodbad i badrummet. Det bokstavligen rann blod ur halsen på mig. Fick panik, hostade och hyperventilerade som en galning och kände mig så jävla hjälplös. Och en stund senare rullade ambulansen in på gården. Väl framme på sjukhuset började jag spy blod och må riktigt illa. Fick dropp och fick läggas in på sjukhuset igen. Kände mig som en fis i rymden, mådde illa hela kvällen, fick en massa konstiga mediciner som gav mig hjärtklappning och det kändes som jag skulle svimma. Avslutade med att spy lite mer blod uppe i salen. Fick morfin och medel mot illamående hela natten. Sköterskorna fick för sig att de behövde ta lite olika blodprover på mig klockan 04.15, klockan 05.00 gick dom därifrån med mindre än ett halvt provrör. Tror dom sa "Jasså, du är en sån där... Varför kan du inte bara ge oss lite blod?. Och så skrattade dom när jag sa att ni får nog allt jobba lite den här gången.. Dom stack på 5-6 olika ställen innan dom fick en enda droppe. Till och med i handleden. Det var inte skönt..

Behöver jag säga att jag inte mår så vidare värst bra? Men jag måste säga att några personer har stuckit ut och verkligen ställt upp och varit mer än underbara. Uppmuntrande sms och enormt stöd. Jag uppskattar det verkligen.

Och mat, det är nånting som dominerar mina drömmar. Som Jenny sa: Det här måste vara en anorektikers dröm, att inte kunna äta..Det gör så förbannat ont, och jag ser verkligen fram emot då jag kan äta igen!

Men, jag lever ju fortfarande så jag är nöjd ändå. Ciao!

I'm off.

Ja. Jag är borta ett par dagar nu. Skicka ett sms om du vill nått. Jag kommer inte kunna prata. Ciao!

RSS 2.0