Fint väder och lördagmys

Vädret igår var ju inte att leka med! Kände mig lite tvungen att kliva upp vid 8 för att gå ut och gå en promenad för mig själv.Otroligt härligt! Pluggade en stund mitt på dan, for sen till stallet för att ta ut nisse på en mysig runda i skogen, men han va totalt skruvad i huvet så vi va bara ute i ca 25 minuter, bråkade hela vägen så jag tyckte inte att det va värt det.

jimmy ringde, vi gick runt en sväng på stan och kikade på lite grejer, jag köpte mig en ny parfym (White musk) och papaya body butter på body shop! Jag är helt såld på parfymen, luktar så sjukt gott!

Kvällen spenderades hos Danne och Hannah där det bjöds på tacos och film. Trevligt att träffa hanna efter alla dessa år, senaste gången vi sågs var nog nån dag på hippo för 5,6 eller 7 år sen :p

Denna dag har varit otroligt mysig. Sebb for iväg till bolaget med danne "tidigt", kom hem en stund senare. Tog det lugnt ett tag och bara gick runt och gjorde ingenting, sen bar det iväg till ica, handlade mat så det räcker ett tag framöver ;D Kom hem med 2 stora papperskassar med mat, så nu kanske vi klarar oss till nästa löning :p Sen spenderade vi över en timme sittandes på Janno's pizzeria och bara pratade. Väldigt trevligt att komma ut från lägenheten ett tag och bara va.

Väl hemma blev det lite mer mys och sen uppackning av all mat, sen skjutsade jag sebbe till ålidhem och nu sitter jag bara o väntar på att jag ska lyfta arslet från stolen och åka till sofi och hänga tills jag börjar jobba. Ser inte alls fram emot kvällens arbete. Har en känsla av att vi kommer komma därifrån vid 6 imorgonbitti. Wiie. Kommer nog vara mycket folk ikväll, är ju både löningshelg + Umeå open, så det kommer nog bli en låång lördagnatt! :P

Men men, nu är det dags att åka!
Vi ser om jag överlever till imorrn. Ciao!


Oj.

Jag har inte haft ork att skriva nånting här de senaste dagarna, har haft fullt upp med att plugga och att försöka hålla mig själv vid liv.

Det har inte hänt så mycket egentligen, så jag har inte så mycket att berätta. Meen, i onsdags va Hanna förbi och hälsade på en liten liten stund efter att vi hade varit ute och ridit Nisse och Boyboy. Boyboy va lite knäpp i huvet, men väldigt fin vissa bitar av långa slingan.

Av någon konstig anledning idag så vaknade jag klockan 06.40 av mig själv. Kunde inte riktigt somna om så jag klev upp vid 8 och tog mig en promenad i det underbara vädret! Gick runt hela Böleäng, på alla små cykelvägar och förbi Bölesholmarna, väldigt mysigt måste jag säga! Funderar på att åka till stallet nu och göra bort det där så att jag kan koncentrera mig på att plugga resten av dagen. Jag har ju en hel del att plugga till nästa vecka. prov på måndag i folkhälsa, även ett prov på torsdag i rasism och kommunikation, en bokredovisning och en ganska stor uppgift i socialisation. Jag har en känsla av att jag inte kommer vara så social den närmsta tiden. men det är smällar man får ta ibland.

Gårdagen va en väldigt lång och slitig dag, skola från 8.30 till 15.00 ungefär, sen direkt till jobbet för att jobba fram till klockan 20.00, men vi hade kö från det jag började jobba tills jag slutade så jag kunde inte lämna stället förrän vid 20.40, när jag i princip blev hemskickad av chefen, "jag gör det här så får du gå hem nån gång" - Tack!

imorgon funderar jag på att ta en dag på stan, köpa gardiner och lite nya kläder till mig själv och så vidare... Känns som att det är dags att unna sig själv någonting nytt nu. Jag har ju faktiskt inte köpt några nya kläder sen i somras tror jag. Förutom en kofta som jag köpte förra veckan. Tacka vet jag postorder!

Jag måste rekommendera en låt idag också; Neverstore - Rejected all along

Det var allt för mig. Ciao!

lång dag och mycket skrivande..

idag är en sån där dag då man kan skriva hur mycket som helst, även om det inte är så intressant. Har hunnit med att vara ganska effektiv idag, som jag har skrivit tidigare så fick hästarna komma ut, jag åkte hem till ersmark, sen hem för att plugga. När jag hade läst det mesta och hunnit springa ner en vända med tvätten så ringde jimmy och frågade om jag var hungrig, vilket jag nästan alltid är, så det blev en sen lunch på subway i trevligt sällskap.

Nu har jag just kommit hem från stallet och jobbet. Va till stallet en snabbis och gjorde det jag va tvungen att göra, sen åkte jag förbi jobbet och hämtade det nya schemat. Ser ganska trevligt ut, får jobba ganska mycket, så förhoppningsvis blir det ganska mycket pengar att hämta ut senare. Det som chockerade mig mest var att jag får jobba tre dar irad! Det har aldrig hänt förr, en fredageftermiddag.. Vad har hänt? Fick dock två pass den veckan jag städar, det kommer ta död på mig, ett middagspass och ett nattpass. Får se hur det ser ut i skolan den veckan och veckan före, kanske kan byta hela veckan med anna. Men det lär visa sig lite senare..

Jag käkade nudlar till middag idag. Det va länge sen, och det är ganska gott faktiskt, ganska underskattat, men det är kanske inte så hälsosamt i längden att bara käka nudlar :p

Näe, nu ska jag klura på en hälsoprofil som ska vara klar imorgon, och sen lägga mig och läsa lite till hälsopedagogiken, känns som att jag inte direkt har prioriterat det de senaste dagarna, och det är ju lite dumt eftersom provet är på onsdag. Men det löser sig, som jag alltid brukar säga.

Talk to you later. Ciao!


Rätt eller fel?

Frågan är ju vad som är rätt, eller snarare fel?

Jag orkar inte.

Annandag påsk..

Släppte ut hästarna som vanligt imorse. Hade fått i uppdrag att vattna blommorna hemma hos mor och far idag också, så jag åkte dit direkt efter hästarna hade fått komma ut. Insåg då att jag faktiskt saknar huset hemma i ersmark litegrann. Det ser så harmoniskt ut på nått vis. Det är ju ändå där man har spenderat de flesta dagarna i sitt liv, så det kanske inte är så konstigt. Fast det va så tomt utan familjen där hemma, så jag hälsade på Ragge en snabbis, vattnade blommorna och käkade lite frukost innan jag begav mig hemåt för att börja plugga. Skön start på dagen faktiskt. Har läst första kapitlet som jag ska ha läst till på onsdag, kände att det började svida lite i ögonen så jag satte mig här i stället för att försöka piggna till lite. Måste säga att man blir otroligt inspirerad av att läsa hälsopedagogik. Ska gå till ica lite senare idag och fixa lunch och fika till veckan som kommer.

Senare idag väntar hästarna igen, måste dit och göra iordning allting sen. Är för lat för att göra det på mornarna, men vad gör det när jag ändå måste tillbaks senare för att ta in dom osv.

Nej nu har jag fått skriva av mig lite så nu kanske jag kan fortsätta läsa lite, ska göra mig lite te och sätta mig i sängen och läsa medans älsklingen som verkar halvsova ganska skönt, snarkar och tar upp hela sängen :)

I'll be back. Ciao!


Lagligt?

Är det verkligen lagligt att vara så här trött? Jag somnade just efter klockan 18.00 (+ några minuter som jag inte la märke till..), vaknade när Sebb kom hem, va vaken en liten stund när sebbe kom hem sen sov sen till 7 imorse! Har gått runt i en liten bubbla hela dagen pga tröttheten, lyckades piggna till lite när jag va ute och red (det va ju inte den varmaste och minst blåsigaste dagen denna vecka) och när vi va och käkade mat hos sebbes föräldrar. Men nu är jag tillbaks i samma trötthet. Skulle jag gå och lägga mig i sängen skulle jag somna på 10 minuter.

Har gjort min läxa som jag fick av Marita också, läst igenom symtomen för trötthetssyndrom som hon trodde jag dras med, och jag känner igen precis alla symtom. Konstigt att jag är trött hela tiden? Tog tag i det där litegrann idag iallafall och sa upp mig från städningen från och med nästa månad. Har bara en vecka kvar att städa nu, sen kanske jag får ordning på sömnen iallafall. Sjukt stressande att städa, jag vaknar flera gånger varje natt för att kolla på klockan så jag inte har försovit mig. Det känns skönt att försöka få lite ordning på dygnsrytmen.


Men till någonting roligare. Nina ska med och rida imorgon! chockerande! Jag frågade bara för att "vara rolig" och hon nappade direkt, så vi ska ut med nisse och boyboy imorgoneftermiddag.

Och en annan rolig grej, för er som vill veta så ska jag upp till Piteå och bara hänga i några dagar i april. Ska bli såå otroligt skönt att bara komma iväg från verkligheten och bara leva på godis och mackor och snacka skit 24/7! Behöver verkligen en paus från allt. Har inte varit någonstans sen jag va till anna i somras, och det börjar va ett tag sen. Förut va jag ju iväg varannan månad, minst. Fast nu har man ju mer jobb som måste skötas och hyra som ska betalas, skola som ska hinnas med och hästen tar ju sin tid också. Och sklart Sebbe också som jag saknar som tusan fastän han bara är på ålidhem ikväll.



Nu fick jag en låt av Sofi också. Den gör mig på bra humör. Har hört den lite överallt ett tag nu, men jag kommer aldrig ihåg vad den heter och nu har jag den. Woho.

Jag är trött. Jag känner för att gå ut nu. Men nej, jag får nöja mig med att vi ska köra tjejkväll hos linda nästa fredag. Ser fram emot det som fan. Fan vad jag ska dricka. Kanske inte så mycket men ändå. Blir nog att dela en vinbox med linda. Det kan bli trevligt, kommer ihåg hur det slutade sist. Haha! Sjukt kul hade vi iallafall! :D

Hästen är underbar.

(Ni som har läst mitt diarium på apberget behöver inte lägga ner så mycket tid på att läsa det här, Enda skillnaden är den här meningen :) )

Man blir så glad när allting fungerar för dom små liven. Nisse är fräschare än vad han någonsin har varit i hela sitt 8-åriga liv, och det känns så jävla bra! Fick en massa beröm av Mr. Asplund idag, vilket verkligen kändes bra, för jag har ju faktiskt lagt ner lite tid på att få ordning på den där hästen :) Körde lite lätta intervaller på rakan idag och det är nästan så att man vill starta på en gång. Inte ett enda "ryck" i steget, helt rytmisk och flytande i traven! Och att han dessutom nu kommer springandes och skiker så det hörs långa vägar när jag visslar på honom gör bara saken ännu roligare. Jag tror hästen har hittat rätt här i livet.

Dom andra hästarna jag tar hand om nu över påsken verkar mest bara vara sjuka. En ska lämnas inne imorronbitti pga veterinärbesök och den andra va väldigt väldigt halt när jag skulle kolla så att han hade det bra innan jag for hem idag. Tog ut han och han ville inte riktigt ställa ner benet ordentligt, så det blir spännande att se hur han ser ut imorgon. Kanske lite komplikationer från griffelbensoperationen. Stackarn.

Men annars så har dagen varit ganska trevlig, har ju iofs mest varit i stallet, men vi hade även främmande idag, vilket chockade mig lite när det satt en person jag aldrig hade sett förr på en köksstol och sa att han letade efter en erika i den här trappuppgången. (?) Bra att ni har fantasi iallafall. Sen hittade jag en till person (som jag sett mer än en gång förut...) som gömde sig bakom en garderobsdörr. ja. Lite roar dom små brukar man väl säga? :)

Sen så tycker jag att Suss ska följa med till stallet i helgen och rida lite. Nisse vill det. Han sa det till mig. hehe. Eller? Jag är så jävla trött så jag förstår inte hur jag ska klara av att inte få sova ut förrän på lördag, nästa vecka. men just när jag skrev det så kom jag på att nej, det får jag ju inte heller, för då är det provlopp som jag ska på, så på söndag, nästa vecka får jag sova. Känns ju otroligt peppande eftersom jag knappt håller mig vaken till halv 10 på kvällarna nu. Rolig jag kommer va att bo med? Stackars my boo.

Well, ska plugga lite nu. känns tungt, men vad gör man? Ska man bli smart så måste man försöka ibland iallafall :) Puss och hej!

261804-16

tröttheten börjar ta över..

.. och just nu går jag mest på så kallad överskottsenergi, inte sån som man blir helt sepe i huvet av, utan sån som gör en totalt genomseg. Har i princip varit i stallet fram till nu från 9 i morse. Tar hand om Älgen och Boyboy nu över påsk, och det blev en extra dag att göra allt så jag begav mig dit medans jag fortfarande va igång efter städandet imorse. Ska bli skönt att ha en liten paus från städandet torsdag och fredag för att ta hand om hästarna istället. men sen är jag ju tillbaks och städar i helgen igen, men det blir skönt att få sova till 7 dom här 2 dagarna iallafall. Skolan känns rätt jobbig, vi ska ha bokredovisning imorrn, precis som på högstadiet imorrn, och jag vet inte ens om jag har läst rätt bok och det är ju lite frustrerande. hehe.

har också lite kultur att plugga in till imorron också, fast jag funderar på att skippa det och göra en skriftlig version av båda grejerna, men vi får se. Nej, time will tell. det är ju länge kvar tills det är "imorgon", mycket kan hända.

Sitter här och börjar känna tröttheten och träningsvärken smyga sig på. Fick äran att köra nisse på rakbanan idag (jag tror kalle tyckte det var för kallt ute.. :p), och han kändes alldeles underbart fin! Har aldrig travat så fint som han gjorde idag. Helt rytmisk i traven och helt spikrak i vagnen, känns helt underbart! Banjobb på tisdag och provlopp nästa lördag. Kul att va tillbaks på rätt spår igen :) Dagen till ära käkade jag och kalle lunch med "de äldre" ute på umåker. haha! jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, stackarna borde verkligen skaffa sig ett liv. men det va gott iallafall, och han som jobbar där är ju sjukt rolig också!

annars då? Jaa.. den som har lite att göra kan ju kika förbi på sebbes blogg också. Finns nere till höger (tror jag), vid länkarna :) Jag ska sova nu. För den som ville veta.

Ciao!


morgon #1 avklarad..

04.40 ringde klockan. 05.00 klev jag upp. va inte riktigt lika trött som jag trodde att jag skulle vara, vilket bara är bra iofs. men lite konstigt ändå. 'det är aldrig roligt att vakna och se att det snöar ute när man inte gillar snö eller vintern. Kul att ställa sig ute och sopa bilen när kroppen fortfarande är i sova-tillstånd? Det går sjukt långsamt och man fryser bara mer och mer för varje sekund. HÄRLIGT uppvaknande!

nu sitter jag väl egentligen bara och fördriver tid tills jag ska till stallet igen och till veterinären med nisse. Känns ju roligt. Han kändes inte helt fräsch igår när jag skulle kolla om han kändes halt, men betydligt bättre än tidigare, vilket alltid är ett framsteg :) Får hålla tummarna för att det inte blir en till spruta i knät på han. OM vi slipper det så är det provlopp om 2 veckor, wiie! Men man ska inte ha så höga förhoppningar när det gäller den där hästen. Vi gick ju omkull igår när vi skrittade på en rak och fin väg! Fråga mig inte hur det gick till för jag hade fulla problem med att försöka få upp hästen på benen samtidigt som jag satt på hans hals. folk runtomkring kom typ springandes för att se så att allt gick bra. Nisse gjorde ifrån sig några oigenkännliga ljud så de blev nog lite oroliga :p

och nu har jag hicka också, undra om det finns nått mer onödigt som är mer störande än att ha hicka? Vad tjänar man på det liksom? Det gör ont nånstans mellan halsen och magen i varje hick och det där jäkla ljudet? Vad är det bra för? man stör alla runtomkring och dom får också anledning att skratta åt en, för hur normal ser man ut när man liksom "guppar" för varje hick?

Nog om detta. jag måste dricka. Ciao!

http://www.youtube.com/watch?v=OqumjziPTzk

Kul vecka.

jaa.. ställde nyss väckarklockan på 04.40 inför morrondagen. känns lite tungt att jobba före skolan hela veckan. Städar till 8, men jag måste försöka komma iväg lite tidigare så jag hinner byta till vanliga kläder efter städningen. Har dock "tur" imorrn och går bara i skolan till 11.30, sen kommer kalle och hämtar mig och så bär det iväg till veterinären klockan 13.00, och om det är grönt där så ska jag bara rida en liten sväng, sen får jag fara hem och sova om jag vill. (Vilket jag kommer göra) Sen tisdagen ser ungefär likadan ut, enda skillnaden är att jag kliver upp 04.40 och jobbar och går i skolan till 15.30. Jag kommer vara lite trött tror jag. Hetsen trappas upp ganska lagomt till onsdagen, då är det samma tider som tisdagen men då lägger vi till att jag ska ta in 3-4 hästar och se till att dom överlever. Sen på torsdag får jag sova liite längre, (tur att man har en av världens bästa arbetskamrat som ställer upp på kort notis, TACK anna!), kanske till halv 7-7 iaf, sen äre ut med 4 hästar, skola till 15.30, stallet igen, mocka, mat, rida, ta in, osv osv. Fredagen ser ungefär likadan ut, förutom att jag ska sela ut boyboy inför start också, så jag kanske kommer hem vid 22 på kvällen. Upp på lördagen igen för att släppa ut hästarna innan jobbet, sen jobba och sen hem och SOVA. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag förmodligen sova bort hela lördagen, så inga telefonsamtal före 17.00 tack ;) Och söndagen ser ut precis som lördagen, och sen måndagen är ganska lugn igen. bara in och ut med hästarna, sen är jag "ledig". Har 1,5 kurs att läsa ikapp, så jag ska ju helst hinna plugga lite varje dag denna vecka också.. Döda mig någon?


Fast jag får leva på att helgen har varit ganska trevlig ändå. Mycket stall, fredagskvällen spenderades med hemmagjord pizza, kex och ost och älsklingen. Väldigt mysigt att bara hänga hemma och göra ingenting. lördagen blev inte riktigt lika trevlig, men man kan inte ha så höga krav ibland ;) Jag spenderade eftermiddagen med att plugga ergonomi och läsa hälsopedagogik (+2 timmars sovande), vilket var väldigt intressant. Speciellt det inom hälsopedagogiken, men jag har mycket att läsa ikapp där känner jag. Får försöka ta tag i det nästa helg, är ju lång helg och allt så jag kanske får nånting gjort då. Eller vad har jag för val, prov den 26 mars så det är bara att ta tag i det så snart som möjligt. Ska bara försöka klara det imorron först. hehe. Har inte haft en enda lektion i ämnet men jag kanske klarar mig ändå med det jag har läst och lite sunt förnuft ;)

Och eftersom jag nu sa till älsklingen att jag hade skrivit nånting intressant i det här inlägget (det hänge sig och försvann till min stora fasa, men det sparades tydligen!) så kanske jag måste skriva nånting intressant också. men jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Förutom att jag blir bara mer och mer galen i (och på) dig älskling! ;) Du är bäst, kanske inte alltid smartast, men jag älskar dig mest ändå! :)

Dagens låt. http://www.youtube.com/watch?v=U-AG3LYAM3w

Ciao!


Pluggdag.

Varför hittar man hellre på andra tråkiga grejer att göra istället för att plugga?

"Jag skulle behöva handla"
"Fan va det ser ur här... Måste städa"
"Gud så mycket disk.. Diskar bort det innan jag börjar"

Och nu sitter jag här, men jag har varken handlat, städat eller diskat. Jag är bara förbannat lat. Jag tycker inte om att plugga. Även fast jag VET att det jag har framför mig inte är svårt, det är bara jätteintressant och kul att läsa, så varför drar jag ut på det så länge? Idioti.

---

Klipptid!

Hjälp!

jag har bokat tid hos en annan frisör i en annan frisörsalong än min gamla! jag har redan ångest. Men jag kände att ekonomin får styra denna gång. Hur ska detta gå? Efter torsdagen den 3e april får vi reda på svaret...

Onsdag - Finns inga ord.

Ja. Ganska nyss hemkommen från en liten sväng på stan. Smakråd åt mamma när hon provade nya glasögon, ett par med vita "kanter" tror och hoppas jag på. Väldigt fina! Gjorde ett väldigt bra inköp på Hemtex, för andra gången den här veckan. Hittade den tredje höjden på ljusstakarna jag fick av Linda i måndags. Så nu är min lilla trio komplett! Jättefina! Dom som står i fönstret på bilderna nedanför. Lampan fick jag av jenny i inflyttningspresent kan också vara värt att nämnas. Tänkte att det kanske kan va kul att se vad som har inhandlats också, istället för att bara beskriva dom. Köpte också 3 små kuddar, ska bara hitta ett nytt överdrag till den bruna :) Sen så de 3 bruna låga ljusstakarna på byrån inhandlade min mor åt mig på ikea när hon va där, förra veckan tror jag det va.

annars så rullar livet på som vanligt. Vet inte om jag skrev det igår, men jag och sebbe fick lägenheten på ålidhem som vi ville ha! känns helt underbar! inflyttning 1 juni, så det känns väldigt avlägset nu, men tiden går ju som jag tidigare har nämt ganska fort ;) Perfekt eftersom kontraktet på denna lägenhet går ut den 31 maj. Så om någon känner sig lite manad att hjälpa till att flytta lite grejer så är hjälpen verkligen tacksamt mottagen! :) (31maj-1 juni är en helg... :p) känner mig otroligt motiverad att flytta nu, för det börjar kännas att man bor 2 på 25 kvm. Det är lite i minsta laget kan man säga. Men som tur är har pojkvännen världens bästa tålamod med mig när ag har mina dåliga dagar ;) Är nog ingen annan, förutom mamma, som skulle orka med mig då! :p

Nu hade jag tänkt ta tag i disken och städa undan lite, och sen sätta mig för att plugga en liten stund. Ganska välbehövt tror jag :) Men det känns inte som att ergonomiprovet kommer bli det svåraste under detta år i skolan ;)

Ciao!



Så var det tisdag igen

Jaa.. måste börja det här inlägget med att säga att jag är så jävla nöjd! Fick veta att jag och älskling fick lägenheten vi hoppades på på ålidhem!! Bara ett andrahandskontrakt, men det är bättre än att flytta hem igen! Är verkligen en jättefin lägenhet! Känns så otroligt skönt att det problemet är ur världen.. Har gått runt i flera dagar i lite halvpanik över vars vi ska ta vägen när kontraktet på den vi bor i nu går ut.

Har hunnit med ganska mycket idag ändå tycker jag. Stallet två gånger, umgåtts med Jimmy, varit och skjutsat älskingen till hans ledsagarjobb på mariehem, hälsat på nina i hennes nya lägenhet (som förövrigt va väldigt fin), sen har jag hunnit hem till ersmark också och hälsat på min kära familj. Trevligt, va ändå ett litet tag sen jag va hem sist nu så det kändes skönt att sitta o fula sig med jenny i köket, som på de gamla goda tiderna!

Just hemkommen och ska sätta mig och läsa lite ergonomi nu. Har även en massa hälsopedagogik att läsa också, tror det va närmare 70 sidor hälsopedagogik. blir nog intressant tror jag. Ergonomin är ju inte så avancerad eftersom mycket av det som står sitter kvar sen gymnasietiden, och så har jag ju varit på mer än ett läkarbesök där dom gått igenom alla dessa ergonomiska arbetsställningar som jag ska använda mig av :p

Nu ska jag ta tag i det där innan Sebbe kommer hem så jag får nånting gjort idag. Fuskade ju igår, läste ingenting alls... :P Damn, får bara igen idag!

Ha det bra mina vänner! Ciao!


Måndag.

Trevlig dag, so far. Har varit på strömpilen med linda och mamma och handlat lite. köpte lite sänglakan och grejer till köket och så fick jag två ljusstakar av linda som tack för att jag körde hem henne i lördagsnatt efter jobbet :) Jättefina! så hon köpte två till sig själv också.

annars så regnar det bara idag. tråkigt. Hade tänkt gå ut o gå en sväng, men jag vägrar när det regnar. så jag sitter bara inne i lägenheten, som faktiskt börjar kännas riktigt mysig bara den är städad, och väntar på att älsklingen ska komma hem. :) Han kom hem med en året runt itll mig igår också så jag kan lösa snipp snapp, ett barnkorsord för er som inte vet vad det är.. Mycket spännande. Lagom svårt för mig också! :D

Funderar på vad jag ska göra för middag med kycklingen jag nyss tinade. blir intressant.. :)

Sämst!

Denna dag har verkligen varit sämst på länge! Inte ens stallet va roligt. Enda roliga som hände där va att jag fick lite hästar att släppa ut över påskhelgen. härligt att kliva upp tidigt, fast det gör mig inget, jag städar ju den veckan också då gör det mig absolut ingenting. Kan bli lite jobbigt att hinna städa och släppa ut hästarna innan skolan börjar 08.30. Kan bli tajt, men jag får väl komma lite försent till skolan. Känns lite tidigt att släppa ut kusarna innan jag börjar på skärtorsdagen. Börja jobba 06.00. Stallet 05.00? Nej tack. Så dom får komma ut lite senare då :p

Drygt att det skulle va hockey idag när jag kom hem från stallet. Alla jävla fittbilar som tar upp alla parkeringar, som finns till för oss som faktiskt BOR här på korpralsvägen men som inte har råd med en egen parkering, gör mig GALEN! Hitta nån annanstans att parkera för fan! Bara därför va jag tvungen att parkera på ett ställe där jag inte får parkera och kan få parkeringsböter om dom kommer på mig istället! OCH, jag måste gå ner enbart för att flytta på bilen till den normala parkeringen eftersom man inte får stå där jag står längre än 6 timmar. Hitta en egen parkering!

Är så less på den här dagen. Och att jag dessutom måste sitta själv och göra ingenting gör allting ännu värre. jag hatar söndagar.

Helgen börjar lida mot sitt slut.. igen..

Jaha, ännu en helg har passerat med stormfart. Jag förstår inte vars dagarna tar vägen längre. Även om den här helgen har varit bland de sämre på länge av diverse olika anledningar som jag inte tänker gå in på. Men att tiden har gått fort denna helg beror nog på att jag har sovit bort större delen av dagen idag, och städat andra halvan av dagen känns det som. Ska hinna med stallet också innan klockan blir 5 för då är det dags att börja tvätta igen, men det lär jag ju få göra själv också. Nej, jag är inte bitter.

Hursomhaver så har vi förhoppningsvis fixat en 2a på ålidhem till i sommar. Hoppas hon inte ändrar sig. För den va sjukt fin, och man får med en katt i hyran också. Mysigt! En 2a på 54kvm, alldeles lagomt stor :) Lite sämre läge än den här lägenheten, men vafan, man får inte va så kräsen. Blir ju kul att åka mellan Ålidhem - umedalen varje vardag och ålidhem - röbäck dom dagar jag har hand om nisse. Skitkul. men det är smällar man får ta.

Alice fyller år idag också. Grattis! Ringde och pratade lite, och som vanligt fick jag avreagera mig litegrann, alltid skönt! Bestämde också att jag ska komma upp och hälsa på i april nångång. Får se hur det blir, om man får nån ledig helg eller några dagar i sträck som man kan åka upp. Bara komma ifrån allting här. Börjar va alldeles förlänge sen jag va i väg på äventyr nu och det börjar kännas :) måste ta mig i kragen o fixa pengar så jag kan dra iväg! :)

neej, nu väntar nisse på mig. Så jag får väl ta och bege mig ditåt nu så jag hinner hem på 2 timmar ;) Ciao!

Skola och jobb.

ååh. jag har hostat jättemycket inatt, fick inte sova nånting före 3 imorse.. har ingen större koll på när jag somnade, men efter 2 eller 3 doser hostmedicin gav det sig och jag fick sova iaf.

klev upp vid halv 8 imorse för att fara bort till umedalen och lernias hälsokonsultutbildning, tänkte bara visa att jag levde och få mina böcker, sen for jag hem igen och sov fram till halv 3 ungefär. Är lite för förkyld för att kunna koncentrera mig på skola nu. Sitter och försöker tagga till jobbet nu, känns väldigt tungt, men jag behöver verkligen dom där pengarna!

måste också skicka in pepprena till csn så jag kan få mitt bidrag också, då blir det inte lika jobbigt att leva :p Fan. Jag vet inte vars de pappret är. Kanske ska ta och leta reda på det nu. så jag kan skicka in det idag.. hehe. smart.

så.. Ciao.

Äntligen en dammsugare!

måste börja med att jag har haft en så jävla dålig dag idag. Varit allmänt grinig hela dagen, och det har ju gått ut över älsklingen som vanligt, men som tur är är han ju världens bästa som orkar med mina kassa dagar!

Dagen började med att viktoria som vi hyr av kom hit och ville komma in i förrådet, vilket löstes väldigt snabbt. hon plingade på, fick nyckeln, gick iväg och kom tillbaks. hehe. Sen kom kalle och hämtade mig, ett veterinärbesök väntade som jag nämnde igår. Roligt att han är halt och vi va tvungen att behandla han i höger bakknä och häger framkota, men förhoppningsvis så ska det väl bara behövas två veckors lugnt liv för hästen, sen igångkörning igen. men vi får se, hästen har ju lurat oss förut.

Seeen, bar det iväg in i duschen, vidare till ersboda för att hämta jimmy på jobbet, sen en sväng förbi jula där jag köpte världens gulligaste dammsugare. Det stog på lådan att det var "låg ljudnivå". Haha! Låg ljudnivå, my ass! Om DEN går tyst, undra då hur deras normala dammsugare låter! Men den kostade mig bara 275 kr har jag för mig, så man kan inte förvänta sig så mycket annat. Men den städade rent och fint så jag är väldigt nöjd med mitt senaste inköp!

Stress till jimmy för att få en universaldosa till tvn, eftersom våran är trasig. Men vi har inte fått den att fungera än så den kanske tycker att tvn är för gammal för att vara värd att fungera.. Vem vet?

Seeen mera stress, fixa mat och springa ner till tvättstugan och köra igång med tvätten. Så jävla tråkigt det är, men det var bara 3 maskiner den här gången så det gick fort ;) Tur mamma tog med sig en tvätthängare från ikea i söndags. Slipper ha kläder hängandes i heeela lägenheten för att det ska torka.

Nu är allting lungt därimot. Sebb kollar på fotboll (=jag finns inte.. :P ), vilket också då innebär att jag har extremt tråkigt eftersom fotboll inte står högst på min lista med "saker jag tycker om att göra".

sebb har fixat en blogg idag också, ska bli kul att se hur länge han orkar med att uppdatera den. ;)

Nåväl, fotbollen slutar om ca 1 minut så jag kanske ska börja dra mig mot sängen (som förövrigt fortfarande är fruktansvärt skön!)

Puss och hej!


Tisdag.

Ännu en dag har passerat i mitt nästan ständigt förkylda liv, och även denna dag har varit ungefär lika bra som alla andra dagar. Nyss diskat undan middagen och bakat chokladmuffins som jag lovade att göra. Har inte vågat smaka än, men dom är förhoppningsvis goda.

Helt underbart väder ute idag! Knatade till stallet, va helt ensam där ett tag, vilket va jäkligt skönt eftersom det nästan alltid är folk där och springer. klädde på nisse det nödvändigaste och hoppade sen upp och for iväg på en otroligt mysig ridtur. hästen kändes helt underbar, så mjuk och fin var det länge sen han var! Red lite nya vägar, kul för både mig och nisse skulle jag tro. Blir fler sånna vändor när det är fint väder. Red inne i skogen mot stöcksjö, hittade en rätt mysig stig där vi plumsade på i kanske 20 min, och innan det red jag runt Svidjan som det kallas. Ganska härlig väg. Var ute i 1,5 timme ungefär. När vi kom tillbaks till stallet var det fullt med folk så jag lindade bara benen och snörde ut han i hagen och for hem. Fick också frågan varför jag släppte ut han i hagen igen vid 3.. Solen sken och det va jättehärligt ute... och när jag ändå har bilen här så tar det ungefär 20 min att fixa allt med intag osv, får ju så dåligt samvete när han ska stå inne när det är fint väder :)

Imorron väntar ett vet. besök med nisse, ingenting som har hänt eller så, utan bara en säkerhetskoll innan provloppandet kör igång :) Nästa lördag blir det att ta ut honom i ett provlopp, krister ska köra så det ska bli spännande att se hur det ser ut! :) Sen den 10e april så blir det start, om han tar sig med! Håll tummarna, för då slipper vi kvala om hästskrället :)

Nej, nu väntar en muffin och lite saft. Ciao!

(Annica - Ni är jättevälkomna att hälsa på när ni är helt friska från halsflussen! Jag vill inte få det igen :p )


Söndag

Helgen är återigen slut, men jag ska inte klaga. Jag har ju all tid i världen att ta igen min missade sömn till veckan. jobbade med simon både fredag och lördag, ganska händelserika kvällar. på fredagskvällen tvingades vi ringa polisen pga diverse bråk inne i restaurangen, kändes lite halvpressat att stå och byta några ord med polisen samtidigt som jag serverade mat till kunderna.. Men allt slutade ju bra.

kände mig lite halvslut i halsen efter nattens arbetspass också, men tänkte inte så mycket mer på det. Vaknade dock på lördagen med rätt ont i halsen, men tänkte inte på det då heller eftersom jag taggade Thomas Järvheden lite senare på kvällen!

Älsklingen va i väg och spelade innebandy på nolia, och jag fördrev tid med nånting som jag inte kommer ihåg alls. När han kom hem så fixade vi bord på news för att käka lite gomiddag innan veckans händelse! Showen va så sjukt rolig! Gamla skämt blandade med nya. Gamla kända låtar blandades med nya väldigt fina låtar! Va väldigt sugen på att köpa hans album efter showen men ekonomin svek mig. Både jag och Sebbe fastnade speciellt en av hans låtar, Glöder. Lite allvarligare än de mer kända låtarna. Jättefin låt!

Mamma och Solweig har varit på ikea idag också, så dom kom förbi här med lite grejer åt mig. Bland annat en tvätthängare, en muffinsform, ljus och ljushållare :) Riktigt nöjd, fast jag hade ju sett det mesta redan innan eftersom jenny va på ikea förra helgen och köpte just de grejerna. Blev lite småsugen på samma saker och då passade det ju bra när mamma skulle ner idag.

Och denna dag har spenderats sovande. Va otroligt mycket folk som ville fetta i sig hamburgare efter diverse krogbesök.. Hade folk hela kvällen, så tiden gick fort, men när ögonen fastnade på klockan i nån sekund och den visade 03.30 och vi fortfarande hade kö så sjönk hoppet om att jag skulle kunna fara till stallet idag. Rösten hade också hunnit lägga av totalt, kunderna hörde inte vad jag sa, och eftersom jag inte kunde få fram så mycket ljud blev det lite småjobbigt att stå i kassan, men tur att man har humor och att fulla människor oftast är roliga (och lättroade) så det löste sig utan större problem :) Jag och simon la ner stressen för att komma hem i någorlunda tid, för vi hade inte hunnit göra nästan nånting alls under kvällen, så vi städade på i normal takt tills vi blev klara för hemfärd. 05.20 skrev vi ut oss i boken, och klockan 05.30 stod jag utanför min dörr och upptäckte att min nyckel inte fungerade. Fick lite panik. Försökte låsa upp i säkert nån minut innan jag insåg att jag inte skulle komma in hur mycket jag än försökte. Så upp med mobilen för att ringa och väcka sebbe som fick komma och släppa in mig. Och innan han hade fattat vad han skulle göra hade jag hunnit bli mer än irriterad. Kan ju inte stå och skrika i trappuppgången den tiden på dygnet... Men tillslut fick jag ordning på nyckeln och låset iaf, och då kunde jag gå och lägga mig. Somnade just efter 6 imorse.

Sov till 17.00 idag, med en pinkpaus vid 2-tiden. Försökte prata också, men rösten svek mig. Och idag är jag så fruktansvärt hes så att folk jag pratar med skrattar åt mig för att dom inte hör vad jag säger. Kul. Jättekul!

Efter några försök till att börja laga middag struntade vi i allt som hade med matlagning att göra och gick till charlies och käkade pizza istället. Rätt nice.

Nu sitter jag bara och försöker hålla mig vaken. Jag har ju ändå varit vaken i 4 timmar idag.. känns inte som att det kommer bli några större problem att sova idag trots det. Imorgonbitti väntar stallet och en massa pyssel med nisse. Han börjar bli fin att rida igen nu, inte lika stel och jävlig längre :) Ser bara positivt ut. Måste bara få den andre människan att hålla efter benen lite bättre på hästen, och då kommer nog allting fungera bra i vår! Får håll tummarna ordentligt när det börjar dra ihop sig mot slutet av mars.

Nej, jag ska till statoil och köpa en cola nu. Ciao!


RSS 2.0