Måndag.

Sista juni. Helt otroligt vad tiden går snabbt. Har just kommit hem från farmor och farfar också. Känns ganska skönt att ha spenderat lite tid hemma hos dom med jenny. Vi har mestadels ätit hela dagen, men det känns ganska bra ändå. Det är alltid mysigt att vara hemma hos dom och bara sitta och prata hela dagen.

Katterna beter sig som nåra små krullisar också, dom sitter bara och stirrar på varandra och gör konstiga ljud. Fast nu hoppade elvis på isa, och det känns ju rättvist när han är dubbelt så stor.Fast isa är ju ingen ängel hon heller. När man håller i elvis för att busa med honom så hoppar hon på honom och attackerar honom tills han typ lägger sig ner och dör. Det är ju snällt.

Hälsade på Nisse idag också, han verkar ha det ganska bra. Dock tror jag det var länge sen nån kliade han på halsen fördet såg verkligen ut som att det var det bästa som hänt honom på flera år.

Ciao!

Andra sidan av Wheels..



Det finns baksidor av allt som händer här i Umeå. Vi stackars grill- och restaurangbiträden får stå ut med mycket.. Vi blir behandlade som om vi vore totala idioter, småbarn som inte förstår nånting, hjärntvättade ungdomar som inte kan någonting annat än att flippa hamburgare...

Ikväll var en av de värsta kvällarna jag jobbat sen jag började för 6 månader sedan.. Vuxna människor kan inte bete sig normalt när de är påverkade av alkohol! Vi hade kö ut till dörren från klockan 22 till 03.45. De yngre kunderna tog kön med en klackspark och gillade läget. Jag var så irriterad så tårarna va nära. Bara en sån sak att vi inte hinner  växla en hundralapp till tior i cashguarden när vi har kö hela vägen ut genom dörren (för er som inte vet hur en cashguard fungerar när man växlar pengar så innebär det att den sedel man stoppar in kommer ut "delad på hälften", så med andra ord fick jag stå och stoppa in sedlar ungefär 15 gånger innan alla tior kommit ut, eftersom man måste träffa av precis rätt för att sedlarna ska gå in..). Denna person blev otrevlig och jag sa så trevligt jag kunde att hon inte behövde bli otrevlig, och då var de helt plötsligt jag som var den som var otrevlig...
 
En annan dam i 40 årsåldern började gapa och skrika om att vi inte hade någon toalett. Sa även då så trevligt jag kunde att det är ingenting vi som jobbar natt kan göra nånting åt. Toaletterna är avstängda och vi får bara gilla läget. Hon sa då, "nähä, men då går jag dit bak ,runt hörnet och kissar på golvet då.."  (Vilket hon också gjorde..) - Moget beteende av en vuxen kvinna.
        Sen fick vi höra av andra kunder att någon pissat i kön fram till kassan. Det är ju också ganska moget. Detta va dock en fullvuxen karl som bestämt sig för att uträtta sina behov mitt i restaurangkön. Detta är då kvinnor och män i den rätta åldern för att klaga på "dagens ungdomar". De borde ta sig en funderare och titta efter ganska noga vilka det är som inte vet hur man ska bete sig.

Trevligt värre när stackars lilla söta Linda blev tvungen att skura upp hela härligheten, plocka upp krashade glasflaskor och ett ton strips från golvet.


Dagens slutsats

- Vuxna människor kan inte bete sig som folk!



Festligheter...

Känner mig alldeles lagom sliten från gårdagens partajande. Blev en trevlig förfest med de vanliga gänget, och Jeanette (kvällens höjdpunkt för övrigt), och även två stycken stockholmare dök även upp på kvällskvisten. Alla satt samlade runt vårat lilla vardagsrumsbord och alla pratade med alla, skön stämning. Delade upp oss i lag och plockade fram fia med hutt, spelandet spårade ur lika mycket som lekarna på midsommar, men det var trevlig så länge det varade, och självklart vann jag, danne och sebbe, blev dock anklagade för ett och annat regelbrott under spelandets gång... Hm...? :p

Droskan va trevligt, nästan alla 15 från förfesten infann sig där så småningom, mycket trevligt! Och förövrigt så hade vi beställt 2 stora taxibilar, men då vickan kom inspringades efter mig så va jag inte långsam ut. Det stog nämligen en limo och väntade på oss där! Hur kung som helst!

För övrigt så va jag lite orolig för hur det skulle gå med katterna på förfesten, men dom (mest isa) var kvällens main attraction. Alla klappade och lekte och gosade med henne under hela förfesten och hon såg ganska nöjd ut med det..

Jobb väntar ikväll. Wheels är i stan, och jag och linda kommer få jobba ihjäl oss i natt. Förhoppningsvis är det några trevliga kunder mellan alla lite drygare personer!

Well well. Nu ska jag ta och städa upp lite här. Älsklingen och Danne fick för sig att åka till Stadsfesten i skellefteå, så dom for för 1,5 timme sen ungefär, hoppas dom får de trevligt där. Hade ju inte tackat nej till att följa med om det inte vore för jobbet..


Men. Nu är det dags att ta tag i det här. Ciao!





Ps. Hur mycket är vänskapen värd i era ögon?


Torsdag.

3 av 4 arbetsdagar är avklarade denna vecka, känns ganska skönt, men jag är mindre taggad på den sista dagen.. är typ Wheels och nå annat i stan hela lördagsdagen och kvällen så vi kommer ha hyffsat mycket att göra hela kvällen.

Men imorgon är det fest iallafall! Jeanette har kommit hem! Äntligen, tycker de börjar va dags nu! Ska bli himla roligt! Får se om det blir nån utgång eller om vi måste leta katter hela natten. Hoppas alla förstår att dörren ut måste hållas stängd när man har två katter som kommer vilja gå ut härifrån.. ;)

Nu ska jag ta och göra ett ryck och fixa lite här hemma så de ä någorlunda fint imorrn när det kommer folk. Ciao!


Tisdag.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skrival, förutom att det är alldeles tomt just nu..



Svensk midssommar i allra högsta grad!

Har just ställt in kladdkakan i ugnen, gett katterna mat och diskat undan all disk som stått framme. Känner mig relativt effektiv. Har sovit fruktansvärt tungt i natt, jag känner mig lite småbakis just nu. Vaknade inte av Lindas sms som kom i natt, inte heller när Sebbe klev upp imorse, inte när han kom in för att säga hejdå, och inte när jag fick ett sms vid niotiden imorse heller. Och jag är ju den som vaknar för ingenting!
- Gaanska skönt ;)


Annars då? Jaa.. Svenska midssomar i allra högsta grad, regnet öser ner och det är 13 grader varmt ute. Vad mer kan man önska sig? Hoppas verkligen det spricker upp och blir uppehåll senare iallafall, som det lovas på radio, tv och internet. Blir ju inge kul annars. Eller jo, de lär det garanterat bli, men det är trevligare om det inte regnar!


Glad midsommar!

Besök..

Så var kvällen över. Hoppas jag. Min stackars vän Linda håller på få migrän, och ringde nyss och frågade om jag kunde jobba resten av kvällen, men jag slapp undan. Kändes jobbigt, men vad gör man inte för sina arbetskamrater och kompisar?



Annars så har kvällen varit riktigt trevlig, har suttit framför tvn och tittat på nått tvprogram om hur de fattiga i kina lever. Och herregud så dåligt samvete jag fick! Jag blev nästan tårögd när vi satt där och tittade. En stackars pojke som hade fastnat i nån maskin och fått alla ledband avslitna, och benet var av i ena armen, så  han kunde inte skriva eller använda armen ordentligt. Hans familj skulle behöva jobba i tre år för att kunna betala operationen som behövdes för att få ordning på armen igen..

Och samtidigt sitter vi här i Sverige och klagar över att det ska bli regn på midssommar..

Torsdag.

Latare än latast?



Nu ska jag ner på stan och kika runt litegrann. kanske till och med får sällskap... Hoppas. Ciao!

Will you stay with me?

Will you be my love
Among the fields of barley
And you can tell the sun in his jealous sky
When we walked in fields of gold

Jag ser inte fram emot nästa vecka. Det är snart tisdag.



Våran lilla kisse är iallafall söt. Hon terroriserar den stora kissen, och han ser bara less ut, stirrar argt på lilla isa som inte fattar nånting alls. Jag tror kisse har lekt med kamerasladden till datorn också, den är borta. Och isa går runt och släpar på sin favoritleksak, bandet till mitt usb-minne. Den har fastnat i svansen. Hon är ganska söt ibland. 



Tvätt och städning imorgon. Suck. Men annars har jag inga kläder att ha på mig på midssommar, så det är ganska nödvändigt :p

Ciao

* Rubrik *

Helt tomt. Jag känner mig som ett svart hål, känner ingenting, vet inte vad jag ska säga eller göra, ser bara bilden av Nisse framför mig. Jag vill inte.

Om han bara kunde vara som han brukar när de kommer folk och tittar på honom, då hade det inte gjort lika ont. Det är precis som att han förstår. Han stressar runt och är allmänt otrevlig, lyssnar inte när man säger åt honom, bryr sig inte om att det står folk på sidan av honom, utan bara klampar på. Sekunden de lämnar stallet blir han lika lugn och snäll som han alltid är. Känns precis som han försöker säga nått. Det svider.

Det är bestämt nu iallafall, sju dagar kvar tills det är dags att lasta in honom i transporten och åka iväg till Vännäs och de nya ägarna.

1,5 år har passerat, bara sju dagar kvar...



Älskade..

Varför, lilla Nisse?

Han blir som förbytt när det kommer folk och tittar på honom, han stressar runt på stallgången och är allmänt störande, gör ingenting som man säger, bara klampar på som att de inte står bredvid honom. Så fort de går ut ur stallet blir han normal igen, det är som att han inte vill att dom ska vara där...




 


Lillasyster tar studenten!

Så himla roligt det ska bli imorron, lillasyster och hennes bihang tar studenten! Har fixat paket till jenny, och till patrik blir det lite annat, tror jag. Blommorna är ordnade och gossedjuren hänger vid ytterdörren. Bara att vänta i dagen nu.

Känns som att jag blivit dålig på att skriva här, men sånt här går i perioder måste jag säga.. SKulle bara visa att jag fortfarande lever.

Ciao!

Söndag.

Nu har jag tagit mig hem från Vickan, ätit middag, och fixat lite med tvätten, och kollat lite på schemat osv. Så nu tänkte jag lägga in lite bilder från Nisses bete och hans små söta kompisar. Har varit ute och ridit Nisse en sväng idag. Han är så snäll och söt.

Men så klart fungerade det ju inte att lägga in bilder nu så det får väl bli en annan gång :p

Kramfors?

Nisse kommer nog åka till ett ställe utanför Kramfors. Men jag tror det blir bra. Nisse kommer nog få det bra där. Men först ska han gå ho Vickan ett par veckor och äta gräs innan han åker. Hoppas jag, eller jag ska säga till Kalle att han kan få gå där och vara häst ett tag innan han åker iväg. Känns tungt, men vad ska man göra?





Min lilla häst..

Lördag/söndag

Jaa, då sitter jag hemma, ganska nyhemkommen från en ganska lugn kväll på jobbet. Lite dryga kunder men kvällen avslutades med trevligt folk som vanligt så jag ska inte klaga! Kul att alla snälla och trevliga kunder alltid kommer sist så man går ifrån jobbet med positiva tankar. Jobbade sista natten med Simon också, känns ju lite tråkigt att han slutar nu, har ju i princip bara jobbat med han, och två till. Men jag ska nog överleva! :)

SötSebbe hade somnat på soffan när jag kom hem, han och isa låg och sov under filten. Ska alldeles strax hoppa i säng, men jag känner mig för uppe i varv för att kunna sova. Isa växer så det knakar, ser nästan ut som att hon blir märkbart större och större för varje dag som går!

På tal om ingenting, så har vi bara hört positiva saker om inflyttningsfesten, så alla som medverkade gjorde ett bra jobb till en lyckad fest! Det kommer definitivt upprepas så småningom! Samma folk, samma lägenhet :p

Nee, nu orkar jag inte mer. Ska lägga mig i sängen och stirra ett tag. Ciao!

Inflyttningsfesten avklarad.

jaa, då sitter man här alldeles lagom sliten och ganska trött. Har varit iväg med Nisse till Rödå, han va ganska tråkig, när vi släppte han och Victoria så slängde han bara ner huvet i marken och började äta. Det tog ett tag innan Nisse hälsade på hästen i hagen bredvid. När vi åkte därifrån hade dom fortfarande inte hälsat på varann, men det kommer väl. Ska tillbaks till Rödå imorgon då det kommer en liten familj som ska kika på honom. Just nu är det två väldigt seriöst intresserade, vilket känns skönt. Vi ka eventuellt ha kvar han på betet i Rödå några veckor så han får tjocka på sig och bara vara häst innan han åker till det nya hemmet, var det nu blir. Övik eller Kramfors verkar det som för stunden iallafall.

Min lilla plutt. Känns inte alls roligt att sälja honom. Och jag kände idag när vi var i stallet att jag inte alls känner för att fortsätta med hästeriet just nu. Känns som att jag inte vill hålla på med någon annans häst längre, vill inte hålla på och rätta mig efter andra och kämpa så mycket det går och ändå se att hästen bara går sönder.

Till något annat, inflyttningsfesten igår blev väldigt lyckad måste jag säga! Alla verkade nöjda och glada när vi begav oss vidare mot Corona, som var stängt, och sen vidare till Olles istället. Mycket dans och prat. Blev en tidig kväll, vi gick till Max och käkade vid 00.30, och sen vidare hem på en gång. Meen då hade vi ju hållit igång sen fyra på eftermiddagen också, så vi förtjänade en tidig kväll. Men lyckat blev det iallafall!

Nu ska jag ringa ett samtal och sen funderar jag starkt på att hoppa in i duschen för det här går inte. hehe. Ciao!

Torsdag.

Fruktansvärt skön dag, nästan snudd på för varmt, men jag ska inte klaga nu när värmen äntligen nått Umeå!

Spenderade några hundra kronor på nya kläder och smycken idag, kändes som att det behövdes och att det var på tiden att jag införskaffade lite nytt.

Har även pratat med några personer som är intresserade av Nisse. En tjej verkar faktiskt vara en väldigt fin matchning, hoppas hon har möjlighet att komma upp och kolla på honom i helgen. Hoppas hoppas! Jag känner inte för att skicka honom på slakt. Mitt lilla hjärtegull.

Ska hoppa in i duschen nu innan vi får besök. Ciao.


Jag tror jag dör.


Nisse, min vän.
Fick ett samtal av Kalle idag, hon som ville ha Nisse har ändrat sig, och nu är han till salu igen, tror att det kommer bli stora problem.

Skit också!


Tisdag.

Heldag i solen! Så fruktansvärt skön dag detta har varit! Kom till skolan vid 8.20, väntade på alla, promenerade till Baggböle Herrgård, gick ner till älven - och där satt vi hela dagen. Oj så bränd jag har blivit idag. Men ibland får man lida, jag blir ju brun nu iallafall, hade varit värre om det varit före min usa-vistelse!

Jag och Nina har varit och handlat lite blommor och krukor till lägenheten nu, så nu börjar det ta sig. Det börjar likna ett hem faktiskt, och det känns helt underbart! Isa verkar också nöjd, och det är bra. Och även fast vår utsikt är ett annat hyreshus känns det inte så tokigt. Det hänger ner ett fint träd just utanför och gräsmattan är grön och vi ser grillplatsen från sovrumsfönstret. Mysigt!

Det enda som är dåligt är att det är kallt på golvet så jag fryser konstant om fötterna. Haha, men det går att bota med ett par av våra duntofflor har jag märkt! ;)

Men annars då. Måste grattulera Linn som fyller år idag också, grattis!

Nu ska jag ta mig en dusch och sen packa bort alla kartonger så det ser fint ut här när sebbe kommer hem! Ciao!

(ska även leta reda på kamerasladden så jag kan visa hur det ser ut här för er som inte har möjlighet att kolla förbi!)

Måndag.

Jaa. Fyfan så bra det börjar se ut i vår lägenhet nu! Är asnöjd med tvhörnan, 37'' tvn, ny tvbänk, snygg hylla (som ingår i hyran), ny tavla som är lika lång som tvbänken, fina blommor och allmänt fina grejer runt omkring. Har tagit lite bilder, men då jag skulle lägga in bilderna på datorn kom jag på att jag inte har en blekaste om vart sladden är så jag kan tyvärr inte visa hur det ser ut, men ni är ju välkomna hit för att kika på lägenheten med egna ögon! :)

Funderar på att ta en promenad runt ålidhem eller nått nu när jag inte har så mycket annat för mig. Sebbe är hos Danne och Isa är ute på nya äventyr i lägenheten  så jag är ganska ensam just nu. Men jag är ganska nöjd ändå. Sitter och kollar på folk som går förbi på gatan. Har sett några som jag känner igen, och det är ju trevligt.

Ringde till Ullis också, men det hanns inte sägas så mycket innan det ringde igen hos mig så jag fick lägga på istället.
På torsdag kommer kiddet hem! Weho!

Ciao

INFLYTTNINGSFEST!

Fredag 6 juni är det dags för inflyttningsfest hemma hos mig och Sebbe.

Hör av dig om du vill komma! Nästan alla är välkommna!





Hoppas på fullt hus.

Flytten.

Idag är dagen. Haha. det låter mycket bättre på engelska, Today's the day.
Vi väntar bara på att hon ska bli klar så vi får hämta nyckeln. Lite jobbigt faktiskt. Fast vi ska gå på statoil och köpa frukost, och sätta oss i gräset och bara mysa en stund.

Ciao!



- Älskar dig Sebbe.

RSS 2.0