Evita - hästen med öronen.



Här är hon mina vänner. Hon ser större ut än vad hon är på bilden. Men öronen är ungefär lika stora som dom ser ut. Haha! En riktig åsna. Ciao!

Lördagkväll.

Här ligger jag med vår lilla kisse på magen och skriver. Jag har såå mycket kvar att packa nu, men det börjar ta sig. Skulle bara säga hej, och Evita är ganska gudomlig att köra. Det kommer nog bli en rolig sommar.

Ciao!

Lördag.

Åh så otaggad. Det är jättemycket kvar att packa, men det är så förbannat tråkigt! Sebbe är och jobbar och här sitter jag. Mycket effektivt. Tänkte bara skriva lite här innan jag tar tag i packningen igen.

Ska ut och köra Evita snart också, tänker ta med mig kameran idag så jag kan ta lite bilder och lägga upp här så ni får se hur den nya stjärnan ser ut. Tur hon är snäll, verkar lätt att tycka om. Hoppas det. Nisse kommer bli minst lika saknad som Busen. Händer fortfarande att jag kommer på mig själv att tänka på honom mitt i all stress. Den hästen har verkligen satt sina spår. 

Usch. Lilla Nisse. Han är så söt. Är sjukt så mycket jag kommer sakna honom. Han är den bästa. En vecka kvar i stallet. Kommer kännas som att han åkt till sin nya ägare då eftersom jag inte tar mig ut till Vickan utan bil. Blir nästan tårögd bara av att tänka på att den nya ägaren kommer och hämtar honom hos Vickan. Hemska tanke. Jag kommer sakna honom.







                                              
Im still holding on to you... None







     

Fredag

Nu har Evita anlänt till stallet och hon är faktiskt ganska söt. Jättefin man, lugg och svans, och ögon! Hon ser så snäll ut, och hon verkar vara snällare än snällast. Hon är snällare än Nisse att köra (och då är man ganska snäll). Inte så mycket ryggmuskler men annars i fin form :)

Hade en dejt med Elin och Conny på Röbäcks pizzeria också. Pratade en massa skit med elin och bestämde att hon skulle försöka dyka upp på våran inflyttningsfest nästa fredag. Så den som känner för det kan ju höra av sig om den är sugen på att komma på inflyttningsfesten! Ska blir ganska trevligt, hoppas jag. Kan bli lite stressigt dock eftersom jag ska träffa Anna samma dag :D Men det får finnas tid för allt!

Nu har jag uppdaterat lite, och nu ska jag se på Simpsons.
Ciao!

Onsdag.

Jag är totalt otaggad just nu. Underbart väder ute. Jättevarmt och mysigt, men ändå. Ser fruktansvärt ut i lägenheten med alla flyttkartonger och grejs överallt, blommor som står på alla tänkbara ytor där en blomma kan stå.. Det är skitigt som fan, grejer överallt och jag måste plugga. Jag kan inte plugga när det ser ut så här. Det är nånting som får mig att bara tänka på hur skitigt det är runt omkring mig och då kan jag inte koncentrera mig på det jag ska göra.

Fick nya schemat idag också, blir ganska intressant, några stängningar och lite andra tider än normalt, men jag har kvar mina torsdagar... Ny tjej på jobbet också. Verkar va rätt trevlig.

Inflyttningsfesten är snart bokad. Blir förmodligen helgen den 13-14e juni, någon som är sugen?

Ciao!

Toalettplums.

Vår kära katt har plumsat ner i toaletten idag. Haha! Hon kom till oss och var alldeles blöt, så vi gick på upptäcksfärd och såg att det var alldeles fullt med vatten runt toan och på sitsen. Stackarn. Hon ser lite förstörd ut just nu.

Tänkte försöka packa litegrann idag också. Känns lite otaggande, kommer bli så fullt med grejer överallt! Men jag ska göra ett försök iallafall. Wiie.

Ciao!

Nya hästen

Kalles nya häst kommer på torsdag. Spännande! Kommer säkert bli en stor häst det där, 1,59 nu och hon är bara 3 år. Hoppas hon är sötare än på bilden som jag fått. Hon är inte så vacker, men bilden kan ju ljuga.

För övrigt har det här varit en skön dag hittills. Gått i skolan och bara suttit i princip. Gör inte så mycket på skolan nuförtiden, får mest hemuppgifter som jag får sitta med på kvällarna istället. Ovärt. Kan man inte få använda tiden på skolan till att göra arbetena istället så man slipper göra det på fritiden istället.

Men men. Vad göra?
Jag ska ställa mig och göra hemmagjorda hamburgare nu. Hoppas det blir gott. Hihi. Ciao!

Måndagsambitioner...

Jahapp, då var ännu en helg över och här sitter man, sliten som ett djur! Lördagens arbete tog kol på mig. Började 2 timmar innan normalt, och hade kö ut till dörren större delen av kvällen. Måttligt less där vid 2 halv 3 kan jag lova. Ryggen värkte, fötterna va typ bortdomnade, och tröttheten var itne att leka med. Kom hem just före 6 på morgonen, möttes av en sepe-isa som bara ville busa, men jag var inte riktigt på humör för det.

Söndagen spenderades sovande i sängen och ätandes. Det var ju mors dag trots allt, så vi begav oss till sebbes mor på kvällen och käkade tårta, drack kaffe och löste korsord.

Idag är det måndag och jag klev upp strax efter 9 för att sätta igång med pluggandet. Vilket faktiskt har resulterat i att jag har gjort det jag skulle. Nu väntar en dusch, sen ska jag sätta mig och läsa lite mer, och sen åka iväg till skolan och sitta där resten av dagen.

Isa är förövrigt sjukt galen idag. Hon bara springer runt hela tiden. Attackerar allt som rör sig och klättrar på ben och armar. Jag känner för att stänga in henne i buren, sätta den inne på toan och höja volymen ett tag. Meen så kan man ju inte göra, hon är ju trots allt bara en liten gullig kattunge med alldeles för mycket överskottsenergi idag. Tror hon börjar lugna ner sig nu. Sitter på en stol bredvid mig och är bara allmänt gullig. Fast nu kröp hon in i min väska och ser ganska nöjd ut.

Duschen nu! Ciao!

Underbara släktingar!

Jaa, då var dagens födelsedagsfirande klart. Farfar var det stora födelsedagsbarnet idag, hela 80 år gammal! Blev lite överraskad när jag fick reda på att Helen och Anders också skulle komma förbi! Tror det var 2 år sedan jag såg dom senast! Himla kul att sitta där och prata med Helen på altanen på baksidan av huset i solen!

Kisse fick följa med också för att gå ut på gräset lite, och hon träffade också Helen och Anders stora hund, som va lite väl läskig... Men till slut vågade hon sig nära Bästis utan att fräsa iallafall! Modig liten kisse!

Nu väntar lite sömn och sen jobb från kl 22. Känns taggande nu när det är kulturnatta ikväll..? Nej.. Men vi ser väl imorgon! Ciao!

Myggor!

Jag har sett årets första mygga i våran lägenhet. Dom har säkert funnits tidigare nån annanstans, men nu har de hittat hit också. Isa gillar dom. Hon har även hittat en ny hobby, klättra upp under hatthyllan..Och sen sitter hon där tills hon är nöjd, sen klättrar hon ner igen. Hon är lite skadad, men man blir som man umgås right?

  

Har varit till stallet idag också för första gången på ett tag. Nisse va lika söt som vanligt, och fick äta gräs i nåra minuter innan det blev dags att hoppa in i benlindorna och gå in för dagen.

Nu sitter jag bara och väntar på Vickan, men jag ska ta och hoppa in i duschen medan jag väntar. Kissen ligger och sover på tangentbordsskivan (första bilden... men då va hon vaken. :p), och hon verkar ha det ganska bra så hon får ligga där och sova. Hon vill vara där man är när hon är på goshumör, men hon kan inte ligga i knät när man sitter vid datorn, så då tar hon och lägger sig där istället. Mongo.

Ciao!

Födelsedag!

.. om 2 timmar! ååh, så gammal jag blir.

Jag tycker om kissen.

Intervjun avklarad.

Skönt att den gick fortare än vanligt, fanns inte så mycket mer att säga. Tjejen var asbra på engelska, så det behövdes inga förklaringar eller nått så det gillar jag!

Nu vet jag bara inte vad jag ska fördriva resten av kvällen med. Sebban är och kollar på nån fotboll tror jag på Olles, eftersom jag körde ut honom för jag skulle hålla i intervjun. Så nu får jag snällt sitta här och åldras. Isa låg och sov hela intervjun, och just när tjejen gick utanför dörren så satte hon igång med terroristlekarna. Tror hon låg och väntade på att hon skulle gå så hon såg ut som en normal katt när vi hade besök.. :p

Nu väntar bara sammanfattningen på intervjun, suck. Det tråkigaste med det hela. Men bra timlön idag. Intervjun tog bara 1 timme (brukar ta 2 för er som inte vet).

Isa är knäpp. Jag fryser. Kanske ska diska klart. Eller baka klart? Vad tros?

Onsdag.

Skönaste dagen på länge! Solen skiner och det är varmt och skönt! Det som gör dagen ännu skönare är att jag och sebbe inledde dagen med att baka scones. Mysigt!

Vi har hunnit med att bada isa också, hihi. Hon såg inte så glad ut, men hon verkar inte hata oss för det. Lika gosig som vanligt nu!

Linn och Linn kom förbi på besök igår också, trevligt. Började med att fara till stallet och ta in Nisse, som blev lika glad som vanligt. Pratade lite, sen blev det dag för dom att se på tv så då lämnade dom mig och Sebbe.

Har städat lite idag också, så nu är det lite fint här inför imorron. Står blommor lite överallt i lägenheten så det är jättefint här nu. Sängen ser det lite sämre ut för... Allt som låg på golvet tidigare ligger nu på sängen istället. Men det finns inte så mycket plats att ställa grejerna, speciellt inte nu när vi har börjat packa ihop lite grejer. Står redan kartonger med grejer på hög, och vi utökade högen med en transportbur till isa igår också. Hon verkar tycka om den, när den står på golvet går hon in och lägger sig och sover.

Tänkte bjuda på en bild när vi badade isa också;


Nu ska jag sätta mig och förbereda för aupair intervjun jag ska hålla i om 1,5 timme. Leta reda på lite papper osv.. :p Hörs! Ciao!


Hästen är såld.

Allas vår kära mysigoshäst är nu såld. Nisse ska flytta till Gullsjö. Hoppas det blir bra, hon verkar vara en trevlig människa. Och det viktigaste av allt va ju att hon sa att hon gillade honom på en gång. Skönt att vi slipper skicka honom på slakt! Han får det säkert jättebra därborta, mer alla kor och en gammal nordis.

Han kommer dock bli fruktansvärt saknad. Mitt lilla gos.

Tidsfördriv.

Jag har bakat chokladbollar. Börjar ladda inför torsdag, kalas då ju!

Nu kom Kalle hit så nu hinner jag inte skriva mer, skjutsen väntar! Ciao

Första natten med kisse

Trodde hon skulle leva livet i natt eftersom just när vi gick och la oss fick hon ett ryck och började leka med bollen med bjällran, och jag kände att det skulle bli en lång natt, men lilla kisse är så snäll, hon gick och la sig och sov efter nåra minuter bara, sen vaknade vi vid 7 imorse av att hon bestämt skulle sova med oss då :)

Och söt som hon är kan hon inte riktigt bestämma sig vem hon ska sova med, så hon hoppar runt runt hela tiden :P
Mongo.

Ciao!

Så söt.

vårat lilla djur är så söt. Hon ligger och sover i sitt fina "hål". Så himla gullig. Mor och far var här och kollade nyss, och det var nästan krig om den lilla!

Hon verkar ta det ganska bra iallafall. Lekte efter 15 minuter, och lägger sig och sover i famnen när man håller i henne! Söt!

 
   

Tappat intresse?

Jag fick ett samtal från Kalle idag där han berättade om sina planer om hästen han förmodligen ska köpa. Ett fyraårigt ostartat sto efter Scarlet Knight. Låter ganska trevligt faktiskt, pappan är ju stor och fin (och snabb). Hon ska tydligen vara storväxt och därför har hon varit lite sen, men ska tydligen vara på gång nu. Min första reaktion var ju såklart positiv, alltid roligt med lite nytt, men samtidigt känner jag att jag har lagt hästintresset på is nu. Jag har ingen motivation att fara till stallet, och Nisse blir ju såklart lidande av det! Det är ju alltid jag som brukar komma dit och göra en massa roliga saker med honom, men nu syns jag knappt i stallet längre. Jag orkar inte med att prata om hur det går med försäljningen hela tiden, eftersom alla är så nyfikna och vill veta hur det går så måste man ju dra samma utlägg varje gång.

Känner mig inte alls motiverad att börja ta hand om en ny häst nu, men samtidigt vet jag att jag inte kan leva utan det. Det kommer kanske gå en månad, sen vill jag tillbaks, men jag kanske skulle ta mig en månads paus från hästeriet och se var det leder?

Samtidigt kanske det bara är det att jag har ställt in mig på att "tycka minde om" Nisse nu när han kommer åka, och eftersom jag inte vet hur det blir, när han åker, eller till vem han åker så försöker jag bara ta avstånd från det hela eftersom jag inte orkar med att förlora en så kär vän. Han har verkligen satt sig ordentligt i mitt vardagliga liv, det har varit ett äventyr att ta hand om honom. Har verkligen fått använda hjärnan för att få allting att fungera för honom. Och vilken häst han har blivit!

Får faktiskt lite dåligt samvete när jag sitter här och skriver. Han har gått och blivit galen också. Han försöker nog visa att han har fått nog av att inte göra nånting. Han springer runt i hagen som en annan idiot hela dagarna, och han kan inte vara ute ensam längre utan att börja springa runt, och det har ju aldrig rört honom förut. Det är nog dags att försöka sysselsätta honom på nått sätt igen. Några förslag?

None





Jag längtar..




Lördagmorgon...

Nu har jag äntligen tagit mig upp ur sängen. Kände att det började bli dags efter tre avsnitt av pussycat dolls på tv började det bli lite påfrestande att ligga stilla. Har varit lite effektiv och dragit bort alla sängkläder och sånt, och ska strax sätta mig ner och förbereda för kvällens tvättande. Är det inte lite varning-för-lite-liv när man frivilligt tvättar en lördagskväll?

Ska även städa (som jag inte gjorde igår) och göra fint tills kisse kommer imorron. Tänkte avlägsna diverse sladdar från golvet osv... Är så jäkla taggad nu så jag inte vet vars jag ska ta vägen! Ska bli så roligt! Ska vara lite smart och slänga ner kläder som inte används så himla mycket i sopsäckar och ställa dom lite snyggt nånstans så det blir mindre att packa när det börjar dra ihop sig ;)

Jobb väntar ikväll också, får hoppas att det är lika trevligt ikväll som igår. Men det är nog tveksamt, det har aldrig hänt sen jag började där, och det börjar snart vara ett halvår jag har jobbat där, och jag har haft En riktigt trevlig kväll, och den var igår. Hehe.

Nej, nu har jag fått nog av datorn. Ciao!

Skönt!

Dagens sista arbetspass var inte det jobbigaste jag varit med om. Vi hade inte en enda rusningskö, utan jag hade god tid att prata med dom flesta kunderna. Skönt med pratstunder med trevliga kunder, mest bara dösnack, men det är trevligt att slippa stressa ihjäl sig och inte hinna prata nånting utöver det som har med mat att göra.

Nu sitter jag och älsklingen och pratar om allt mellan himmel och jord, och jag ska alldeles strax hoppa i säng så han får sova...

Bara en dag kvar till vi ska hämta kisse också! Astaggad!!
Ciao!

Fredagsnöje?

Jag har verkligen förbannat tråkigt. Vad ska jag äta? Vad ska jag göra? Vad ska jag börja med?

Det blev inget att visa upp Nisse idag heller, hon kommer på måndag istället. Där försvann två timmar som jag hade planerat att använda till att pyssla med Nisse och bara prata med the old guys i stallet, men inget sånt blev det inte. Lite drygt faktiskt, men vad gör man?

Sitter och försöker bestämma mig för vilken uppgift jag ska börja göra? Har svårt att bestämma mig för vilken jag ska börja med, båda är lika dryga (men går lika snabbt att göra) så jag kan inte bestämma mig. Vore kul om nån kunde bestämma åt mig, men jag har problem eftersom jag är ensam. Imorgon ska jag iallafall göra det jag inte gör idag. Och skulle det bli båda uppgifterna så gör det mig ingenting, jag jobbar natt så jag har ju hela kvällen på mig att ordna det.

Fick tillbaks mitt arbete om dödshjälp idag! Jag är jättenöjd med resultatet, första arbetet som jag själv varit nöjd med! Fick ett mvg, och det värmer ett stackars g-vg-barn, så det kändes skönt med massa bra kritik och positiva ord från fröken Karin. Kändes som en bra avslutning på veckan!

Ciao!


Hundralapp..

Halva dagen har passerat och här sitter jag ensam med alla skoluppgifter som borde göras. Det blev inget med stallet idag, hon som skulle komma och titta på Nisse blev tvungen att skjuta på det till på måndag så nu har jag hela eftermiddagen och kvällen på mig att plugga och ladda upp för en helg med alldeles för mycket hemuppgifter och andra saker att göra. Men jag fortsätter leva på att vi ska hämta kattungen på söndag!

Och på tal om skola så har jag nog världens bästa schema. Bara roliga kurser, och döslappa timmar. Nästa vecka har vi självstudier mån-tis-ons, fast vi måste till skolan på tisdag, men annars så är jag ledig både torsdag och fredag. Passande eftersom en viss person (jag) fyller år på torsdag! :D Grattis till mig! Och för att komma till rubriken så fick jag en hundralapp av min mor idag, vilket jag tyckte var väldigt snällt av henne :) Thanks mom.

Har alltid viljat ha ett husdjur när jag skaffat mig ett eget boende, och nu har jag ju det så nu är det dags! En liten kattflicka. Känns otroligt roligt! Kattvakt någon? Hihi, nä, jag och sebban kommer ju inte ta oss så himla långt i sommar så det är nog ingen fara ;)

Börjar bli lite less på att leva ett icke-socialt liv nu också, men som jag har nämt tidigare så verkar det ju inte som att någon är särskilt intresserad av att hitta på nånting heller, och ska det hittas på nånting så är det ju ändå jag som måste ta tag i det för att det ska hända nånting från första början. Vad hände med att höra av sig..?

Ciao.


Snäll mamma!

Glömde ju skriva i förra inlägget att jag nog har världens bästa mor, ställer alltid upp med allt! Har fått låna en bil nu över helgen också, blir lättare att ta sig mellan skolan och jobbet imorgon, går snabbare att ta sig hem efter jobbet fredag och lördag natt, och betydligt mycket lättare att åka och hämta kisse i ånäset på söndag! ;)

Va bara det jag skulle säga. Ciao!

Kattnamn?

Dagen har varit helt okej hittills, jobbat två timmar över lunchen, har middagstimmarna kvar nu. Känner mig inte alls taggad att sitta hemma i en timme och grubbla för att sedan fara tillbaks till jobbet. Men det ska nog gå bra ändå.

På söndag väntas tillökning i våran lägenhet, vi blir nämligen kattägare då! Känns så himla roligt, går runt och längtar till dess hela tiden nu! Efter lite funderingar har vi nu kommit fram till ett namn på kissen, får hoppas hon gillar att heta Isa. Jag tycker iallafall om det, och Sebban också! Så det är bäst att hon tycker om det! Annars får hon heta Göte istället.. Eller? :D Igår inhandlades lite kattgrejer som vi hoppas på att hon gillar, annars blir det jobbigt!

En annan bra låt som Duffy har gjort är Stepping Stone, då den kan jag också rekommendera att lyssna på!

Nu ska jag göra ett ryck innan jag börjar jobba igen, städa och göra lite fint här hemma. Ska bli så fruktansvärt skönt att flytta snart! Jag längtar lika mycket till det som till vi ska hämta kissen!

Ciao!

Tänkte börja ...

Tänkte börja dagens inlägg med att lägga in en låt, nämligen Duffy - Mercy, men jag tror jag måste ändra mig, Warwick Avenue är snäppet bättre. Gillar hennes röst, står ut i mängden av skönsjungande tjejer i olika åldrar. Skönt med lite ny musik också, börjar bli lite less på Sebbans playlist nu (inget illa menat älskling, men det är inte min musiksmak). Härligt med lite "egen tid" nu när han sitter och kollar på hockeyn. Förstår hur han kände sig igår när jag och Jenny satt och kollade på Tv, han ska vara glad att han slapp vara med och titta. Jag har fastnat litegrann för Duffys låtar, har suttit i ett bra tag och lyssnat på lite olika låtar, vissa är bättre än andra, men alla är helt okej!

Har annars inte gjort så mycket idag, var tänkt att vi skulle iväg och skriva kontrakt på lägenheten, men då blev "den andra" sjuk, så vi fick snällt stanna hemma och vänta på att hon ska krya på sig, men det blev bara förskjutet till i morgon, så jag tror vi kan leva med det..

Nisseman är fortfarande lika söt, men jag tycker inte att det är roligt att vara i stallet nu. Eller jo, det är lika mysigt som vanligt, men det känns inte som att det är "lönt" nu när han inte går göra någonting med. Han springer runt i hagen som en galning, och är jätteglad när man kommer dit, så han är fortfarande lika sprallig som vanligt. Själv håller man masken för att han ska vara som vanligt, vore onödigt att han ska gå runt och börja bli orolig över att nånting ska hända. På fredag så får vi veta vad som händer. Känns bra på ett sätt, för hon som ska komma verkar vara himla gullig, men samtidigt så känns det som att ingen kommer duga åt honom. Men det är nog jag som får ge mig på den punkten, vi ska vara glad om någon vill ha honom som sällskap.

Sitter och pratar med Malin åp msn nu också, det var inte igår, vi kom just fram till att det snart är ett helt år sen jag var ner och hälsade på. Tiden går fruktansvärt snabbt! Alldeles för snabbt, om en vecka fyller jag 22, och farfar blir 80 och farmor fyller också år så det blir kalasfriande på hög nivå, haha!

Oh well, nu har sebban kollat klart på hockeyn, har jag bestämt, om den inte redan är slut. Jag har kramp i vänster nack/axelmuskel, så det är nog dags att avlägsna sig nu, är ju en dag i morgon också. Jobb, jobb, jobb!

Over and out. Ciao!

Lillasyster!

Lillasyster har just farit hem och nu är det faktiskt lite tomt här, det är så mysigt när hon kommer och hälsar på.

Tur man har "han", älskade människa, vet inte vad jag skulle göra utan dig. På riktigt.
Puss. Ciao


TISDAG

Dagen har hittills spenderats sängliggandes, har varit illamående större delen av min vakna tid idag. Tänkte att då tar jag det lugnt på  morgonen och far till skolan efter lunch, men jag mår fortfarande dåligt och jag har inte fått tag på min lärare heller, så henne får jag ringa ikväll.

Jag och Sebban ska iallafall strax sätta igång med att städa och göra fint här i lägenheten, vi får ju finbesök senare idag av Jenny och Patrik. Alltid roligt med lite middagssällskap! Ska nog vara lite effektiv och städa bort lite grejer som vi inte använder också, det är ju trots allt bara 3 veckor tills jag och älsklingen flyttar, och vi har så mycket skit som inte används så ofta, så det får åka ner i kartonger.

- - -



Efter en kort lunchrast så ska jag nu skriva klart det jag påbörjade men aldrig avslutade tidigare. Har pratat med hon som är intresserad av Nisse nu också, på fredag ska hon komma ner och kolla på honom, så då får vi hålla tummarna att hon tycker om honom och att han tycker hon henne också. Annars blir det jobbigt eftersom de andra som hört av sig inte varit särskilt seriösa, tyvärr.

Får se hur mycket jag orkar engagera mig i hästeriet när Nisses öde har bestämts. Kanske bara blir nån gång i veckan, blir för mycket annars, långt och krångligt att ta sig till stallet från ålidhem, men man vet ju aldrig :)

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och fortsätta plocka bort lite grejer och sen lägga mig och vila en liten stund. Yep. Ciao!


Hästpsykologi..

Har haft en himla trevlig dag idag, åkte nämligen till Rundvik och hälsade på Elin och hennes sällskap på 1 pojkvän, 1 hund och 2 hästar. Väldigt trevligt! Började med lite fika och prat, sen åkte vi ner till hästarna. Nora är nog den sötaste nordis jag träffat med sina 145 cm över marken! Så himla go och rund, och söt! Märkte ganska snabbt att hon var lite stressad, vilket egentligen var anledningen till varför jag åkte ner för att hälsa på.

Efter ungefär 10 minuters promenerande på gårdsplanen var hon som en normal häst att gå med. Till att börja med så var hon ett litet monster, stark som fan och gjorde som hon ville, men efter lite man-on-man-talk med henne så började hon förstå att det inte är lönt att stressa runt och stannade och stog still, precis som en gammal kuse. Lite senare var det dags för vagnen, men då blev det lite för mycket för den lilla stackarens hjärna så hon sprang runt och fastnade i vagnen, såå det var bara att börja om med vagnen och denna gång var det inga problem alls! En riktig pärla! Körde en kort sväng för att se om hon kunde gå i normal fart, och visst finns det energi i den hästen! :D Kul!

Tror att både jag och ägarna var nöjda när vi gav oss för dagen, och efter lite taktiksnack så bar det iväg för att kolla på kattungar! Mysigossnuttisarna var bara en vecka gamla, så dom bara lät och irrade runt i soffan! :D Himla söta! Efter lite klappande begav jag mig hemåt eftersom jag hade Nisse som väntade på mig här hemma.

Ett besök på Max blev det också eftersom varken jag eller sebban var taggad på att ställa oss och laga middag kl 19.40! Blev sittandes ett tag och surrade med Jenny, och det bestämdes att hon och Patrik ska komma hit och käkar middag :) Och jag fick även göra dagens andra goda gärning när vi var på väg hem från max, då en stackare tappade hela avgassystemet (tror jag) utanför Max, så alla gäster fick lite middagsunderhållning när dom utanför var och slet och drog i röret. Den goda gärningen gick ut på att jag frågade om de behövde någon hjälp, och jag lånade ut en skruvmejsel så att dom fick isär röret och kunde lägga in det i bilen! Snacka om snällt!

Ciao!


Dödsryck på jobbet.

Fy fan vilken sepedag på jobbet! jag trodde jag skulle dö. allt gick bara åt helvette, för att vara rakt på sak, saker slutade fungera och det var bara kaos ett tag. Men på nått sätt så var jag klar tidigare än vanligt ändå. Coolt!

Har även pratat med en som har hört av sig angående Nisse, så vi får se vad som händer nu. Har fått ett mejl också, henne tänker jag ringa till imorgon efter jobbet.

Nu är jag trött. och jag ska sova strax! Ciao!

Jag vill flytta nu!

Jag längtar nå fruktansvärt tills vi flyttar! Ska bli så otroligt skönt att få ett lite större boende, närmare till bussen och till och med en kissekatt! Ska bli så roligt att pyssla på med allt som ska fixas, köpa nya grejer och sånt, wiie!

Har till och med passat på att byta gardiner idag, det började kännas för tråkigt med dom blåa fula gardinerna så det var dags för ett byte! Blir att gå runt på lite affärer med min mor efter att jag har fyllt år och flyttat in i den nya lägenheten och kika på gardiner och andra roliga saker som kan va bra att ha! :)

Jag är jättenöjd med mina nya örngott! Dom är jättefina! Funderar starkt på att fara på nån affär och köpa nått nytt lakan och påslakan idag, kanske blir att ta med sig älsklingen och åka på expo och jysk och kolla vad dom har för roliga saker! Nån som har förslag på andra roliga affärer som finns häromkring med saker som "kan vara bra att ha"? Meddela mig gärna! :D Det är så härligt att gå i sånna affärer och titta på saker och tänka hur man skulle kunna göra med allt! Däremot har man ju inte råd att köpa allt man vill ha, men man kan väl få drömma? Ska inte göra några större inköp förrän vi har flyttat heller, bättre att spara alla pengar till dess istället! :)

Funderar på att göra en drive på köksbordet nu så det är rent och snyggt innan sebban kommer hem! Så vi kanske kan äta lunch tillsammans. Vi har kommit fram till att vi nästan aldrig äter tillsammans eftersom vi jobbar sånna tider. Det är lite tråkigt, så man kanske får passa på när tillfälle ges?

Ciao!


...

Hemma igen! Skönt att vara hemma med älsklingen igen. Finmiddag idag... Sebban tuggar i sig ett antal mackor och resten av hallon och blåbärspajen vi gjorde igår, och jag åt med Elin på stan. Ett väldigt kärt återseende måste jag säga! Har inte träffat människan sen i höstas tror jag, om det inte var i somras till och med, förutom en snabbis i toakön på travet här om veckan. Lika mycket skratt och flum som vanligt när vi satt och tuggade i oss våra mackor.

Tänkte alldeles strax bädda med mina nya örngott (och resten av sängen ska få nått annat) och försöka städa upp lite här hemma, torka damm och annat roligt. Eller hur var det nu?

Ser inte fram emot det. Hatar att städa när det är stökigt. Jag vet att det låter skumt, men det är lättare att städa när det bara är lite oreda hemma, och det är en jäkla skillnad på oreda och stökigt!

Ikväll är det hockey också, och jag kommer kräkas innan matchen är slut för det är så förbannat tråkigt att kolla på! Och Sebban kommer inte direkt göra det han ska när det går kolla på hockey istället.. Men jag får väl låna hans ipod och isolera mig istället. Vi får väl se.

Ska försöka börja nu. Damn, kom på att vi ska ju tvätta imorrnbitti också, vilket innebär att tvätten måste sorteras och allt sånt också. Tråkigt.

Hejdå!


Träningsvärk!

Så sitter man ute i Ersmark i hopp om att någon skulle vara hemma när jag åkte hit, men icket. Får snällt sitta här och fördriva tid tills nånting vettigt börjar hända.

Tog mig en drive till Obs när jag hade släppt av Sebban på polisuniversitetet, för att kika lite. Till min förvåning hittade jag örngott för 9.90 kr st, och jag är asnöjd, köpte 3 st. Fanns inte så mycket spejsat kvar, så det blev bara 2 vita och 1 med nått slags mönster. Hittade gardiner också som såg rätt bra ut, men det får snällt vänta till flytten. Jag och min mor ska ju iväg och kolla på sånt så småningom :)

Dagens låt: Paul Simon - You can call me Al

Ännu en tisdag har passerat..

..och här sitter man som vanligt! Dock lite gladare än vad jag brukar vara så här mitt i veckan.. Jag och Sebbe har varit ute på "handelsresa" ikväll, och jag är himla nöjd med hur den slutade;

Denna skönhet är nu våran:
Riktigt najs TV, och vi får tacka den snälla människa som kände för att skänka den till oss. Nu väntar vi bara på att flytta så vi kan packa upp den ur kartongen! Den står uppe i Sebbes rum, hos hans föräldrar, men om 3,5 vecka beger vi oss iväg mot den nya lägenheten och den nya TVn ska upp ur lådan så fort som möjligt!

Annars så är det stilla. Hästen går i hagen och ser glad ut, som vanligt. Han är då söt iallafall, kommer springandes (tyvärr) till en i hagen, så imorrn ska Kalle kapa av hagen så han inte springer så mycket.

Jag vill att det ska bli 1 juni och att skatteåterbäringen ska komma snart!

Hejdå.



Kul?

Jahapp, då sitter man här med annonsen framför sig, "min" älskade häst ska säljas. Jag sitter bara och väntar på att Kalle ska höra av sig när han har läst det jag har skrivit, sen är det bara ett klick som saknas sen ligger han ute på internet och väntar på att någon hör av sig.

- Nu var det gjort, han är officiellt till salu nu. Jag hoppas det blir bra.

Vad hände med värmen?

Värmen har försvunnit! Jag blir knäpp, vars har den tagit vägen? Det blåser en massa och det är inte ens 10 grader varmt! Blä! Roligt promenadväder? Jag som hade tänkt åka inlines till stallet, men det kommer ju bli roligt, kommer ju knappt ta mig framåt över slätten.. eftersom det alltid är motvind när man ska till stallet.

Funderar på att fara till stallet på ett tag och bara va, pyssla lite med att rengöra grejerna och allt sånt, Kalle kan nog behöva lite hjälp med det som är lite tyngre, så kan det va skönt att göra bort allt sånt innan vi ska till veterinären med hästen.

Nu tog det stopp.
Ciao!

Det gör ont..

Vet inte hur jag ska skriva för att få ut orden på rätt sätt. Det är verkligen så mysigt att se pappa vara runt Nisse, det värmer verkligen i hjärtat, dom ser så lyckliga ut båda två. Pappa står och matar Nisse med morötter och det ser nästan ut som att dom står och pratar med varandra, på sitt eget lilla sätt. Jag blir så lycklig av att se dom så glada. Men samtidigt blir jag fruktansvärt ledsen över att det kanske var sista gången dom sågs idag. Det är så jobbigt, börjar förstå Emelie som tycker det börjar bli jobbigt att fara till hästarna när man inte vet vad som kommer hända.

Det gör så förbannat ont att se på Nisse nu, han är så glad men han vet verkligen ingenting om vad som väntar honom i framtiden. Han bara står i hagen och ser gladare ut än nån gång tidigare och undrar förmodligen varför han inte får göra någonting annat än att gå på promenader ibland.

Jag blir helt förstörd när jag tänker på allt det här. Får inte fram några ord att säga heller, allt är för överväldigande så jag hittar inga ord. Jag tyckte ju inte ens om hästen från början! Jag for bara till stallet för att hjälpa till för att ha nånting att göra när jag var arbetslös. Vi bråkade varje dag jag var där de första sex månaderna, nu kommer han gnäggandes till mig så fort jag visslar, och det är alltid kul att se vilket humör han är på. Han är en sån stor personlighet!

image36 


Imorgon får vi veta. Vad kommer hända? Jag blir knäpp, jag orkar inte, jag vill inte.. Men jag måste..


Underbara dag!

Dagen började med att jag fick sovmorgon för att älsklingen tyckte jag förtjänade att få sova ut en dag, vilket verkligen uppskattades! Otroligt skönt att få sova tills man vaknar av sig själv, så där lagomt vid halv 11 ungefär. Käkade frukost i sängen och glodde lite på Fab5, och sen efter ett snabbryck så tog vi på oss lite sommarkläder och hoppade upp på cykeln (sebban åkte inlines) och cyklade till strömpilen. Så sjukt skönt det var att bara få vara ute i solen med älsklingen. Han har ju dock en tendens att klaga på att det är för varmt, men det tycker ju inte jag! sommaren har ju bara börjat! :D Kikade runt lite i några affärer och gjorde ett bra val! Tror vi kommer bli ganska nöjda med vårat beslut så småningom! Ingenting som jag tänker berätta än, utan det får vänta till senare.

På hemvägen cyklade vi en annan väg, strandpromenaden in till stan och sen över broarna där, och det visade sig att den vägen gick nog fortare än att cykla mot flyget! Snabbstopp hemma, och bytte kläder, sen hoppade jag in i bilen och åkte till stallet. Satt och pratade i solen (underbart skönt) och så bestämde vi att vi skulle dra av Nisse framskorna för att se så att hans ömhet inte kom från skoningen, tveksamt att det ska vara nått sånt men nu provar man nästan vad som helst! Nisse blev lite arg på mig när jag va och böjde och bände i hans onda ben, men han gav sig efter några sömmar :p Släppte ut han igen efter det och fortsatte sitta ute i solen! Tog med han ut på en gräsätarpromenad efter ett tag, som jag tror han uppskattade väldigt mycket.

Kom hem vid halv 6, gjorde mat och har suttit här sen dess. Sängen väntar, tänkte försöka sova en liten stund innan körslaget börjar så jag hinner vila upp mig lite innan jag börjar jobba. Känns lite tungt att jobba nu när det var ett tag sen sist. Men det ska nog gå bra tror jag! :D

Vi hörs, och ses!
Ciao!

Mysigos..



261804-43

Dagens roliga.


http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/och-jag-som-trodde-du-var-en-twistedeller-jag-menar-twister

Flytthjälp, någon?

Värd kväll? Jag har ingenting att göra. Kul kväll. Det är ju fredag och allt! man kan ju inte bara sitta hemma och stirra heller, hur roligt är det? Men jag är rätt trött efter de senaste två dagarnas vilande.. Haha! Visst är det konstigt att man blir trött av att ta det lugnt? Spenderade gårdagseftermiddagen och kvällen ute i Holmsund, som jag redan har nämnt, vilket var fruktansvärt avslappnande! Bara ligga i soffan med Sebbe och hundarna och se på Tv. Så borde det vara oftare! Synd att man måste åka båt  30 sek för att ta sig till stugan bara! Jag har verkligen båtskräck! Har insett det nu, visst, det kan va skönt vissa gånger, typ båt a la Familjen Rydelius bryggbåt - den är bara mysig, inte hemsk!

Jag längtar så fruktansvärt tills vi flyttar till den nya lägenheten nu! Vi ska även få en fin liten present av en äldre släktmedlem på Sebbes sida också! Men vad det är talar jag inte om förrän presenten står i våran lägenhet. Lite mystisk måste man få vara ibland!

Har en flyttkartong i lägenheten nu också. Suck, det har redan börjat... Även fast det är en hel månad kvar!! Har varit och köpt en flyttkartong för att packa ner vinterkläderna, känns som att dom inte kommer till användning längre, men man vet ju aldrig med dagens väder. Men nu när jag sitter och skriver är det nästan 22 grader varmt utanför fönstret, vilket man inte kan klaga på! Kommer vara fruktansvärt mycket kartonger och påsar här när det är dags att flytta. Nu är det ju trots allt bara 29 dagar kvar till flytten. Och ännu mindre dagar till jag fyller år! Usch, det är kanske dags att bli vuxen nu? Fyller ju trots allt heeela 22 år! Hemska tanke! :p

Nu hann jag bli lite orolig, för hela texten försvann, men det kom tillbaks med ett enkelt Ctrl+Z tryck! tur för datorn! Annars hade jag typ slängt den i golvet. Det är ju det negativa med en laptop.. Dom är ju rätt lätta att "tappa" i golvet. Hoppas att mammas plan går att genomföra... så jag får ta över den här datorn, så jag slipper köpa en egen... :p

Och på tal om ingenting.. Den som känner för att hjälpa till med en hand eller två den 1a juni är mer än välkommen. Eller den 31a maj, då det mesta ska ner i kartonger och säckar. Flytthjälp, någon.. snälla? :) Vi bjuder på pizza!

Ciao!

Tillbaka i verkligheten..

Då va vi tillbaks hemma i lägenheten på teg efter en natt ute i sebbes pärons stuga. Ganska skönt där ute måste jag säga, dock blir min båtskräck inte bättre av att vara där ute. Jag har kommit fram till att jag har en jäkla båtskräck, jag är helt inställd på att jag ska drunkna varje gång jag åker båt - hur smart är det egentligen?

Ska gå på toa nu och sen ska jag dra vidare mot stallet och ta hand om det lilla djuret som står och väntar på mig. Och nu började Sebbe med att prata om sitt schema igen, och det är nog det jobbigaste som finns att lyssna på.. jag har hört det så många gånger så jag börjar veta precis vad han ska säga innan han ens har kommit så långt... Kul? :p

Ciao!

Hjärtat!

På måndag efter vet.besöket åker annonsen ut på Nisse. Fick "äran" att få ansvaret för försäljningen, vilket känns väldigt bra, att Kalle litar på att jag hittar någon som kan ta hand om våran lilla stjärna.. Det är med blandade känslor detta kommer ske också, ena delen av mig känner att det ska bli skönt att "få bort han", att han ska slippa (förhoppningsvis) ha ont, men samtidigt så har han blivit en så stor del av min vardag att det känns otroligt tungt att "byta ut" honom..

Jag, Kalle och Sebbe stog ute i hagen med Nisse och pratade idag och han hittade på nya grejer för att få lite uppmärksamhet. Bet i mina skor, tog tag i byxerna och drog och till sist började han vifta med näsan mitt framför huvudet på mig så han fick lite uppmärksamhet. Knäppa häst! Han är så rolig när han är på bushumör :p

Nu väntar duschen, sen ska vi vidare ut till Holmsund till Sebbes föräldrars stuga vid havet igen och spendera lite quality time, bara mysa och prata och äta mat och dricka lite vin och sova över.

image36

RSS 2.0